Přejít na obsah

Poraďte s koupí hodinek


simsa

Doporučené příspěvky

Ahoj,

Chtěl poprosit o tadu s koupí hodinek.Moje představa je taková:

Sport,velikost 41 a více,luminiuační indexi a ručičky,lepší značka,vzhled....

Původně jsem chtěl koupit Prim od MPM,protože primky mám rád.Ale...

Nechci Čínu a nemám k těmto hodinkám důvěru.Okaz přikládám jenom co jsem cht?l koupit.

http://www.hodinky-365.cz/prim-w01c10001o-x144500

Hledal jsem co jiného koupit a narazil jsem na tyto Seika.Moc se mi líbí a splňuji i moje očekávání.

Jenom se chci zeptat zkušenějších,jestli to je dobrá koupě,cena se mi zdá malá.

http://www.chrono24.cz/seiko/5-sport-automatic-black-dial-black-pvd-stainless-steel-mens-watch-srp356--id2573619.htm?id=2573619&picnum=0&tab=details

 

Moc děkuji za případnou radu....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodně ty Seika než Primky od MPM.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Nechci zakládat nové vlákno, doufám že toto je správné.

Našel jsem PRIM automatic prototyp které mě zaujaly.

Něco se mi na nich ale nezdá. 

Jednak to je to převyšující "M", pak to že na cifru je ČSSR a na dýnku Czech Made. Zatím jsem nevznesl dotaz na prodejce. Asi bych se ho měl zeptat zda to je vůbec produkce Elton, co to má za stroj, jaké to má sklo...?

Co si o tom myslí místní znalci?

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potvrzeno, skládačka.

Z telefonátu vyplynulo že prodávající je podle svých slov hodinář, i když mi toho o hodinkách neuměl s jistotou moc říct.

Ciferník si nechal vyrobit (v Polsku?), převyšujícího M si všiml až na upozornění, dýnko tam prostě pasovalo, strojek údajně Prim s kalibrem 96 s automatickým nátahem, dotazem na průměr jsem ho evidentně zaskočil, takže přestalo mít smysl se ho ptát na další podrobnosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Váhal jsem zda následující dotaz vložit do Letecké PRIM automat, ale protože žádám o radu s koupí patří nejspíš sem.

 

Nepředpokládám že bych našel dlouho hledaný originál Prim sport automatic letecké 000215pročetl jsem celou diskuzi Zkušenosti s díly z Parexa, a přiznávám že se ve mě mele pochybnost. Celé mi to připomnělo řevnivost mezi českými Saab servisy a nekalými praktikami některých z nich (jeden z důvodů proč jsem svůj park raději servisoval v Německu).

 

Přirovnání leteckých PSA k Saabům (mluvím o těch ještě švédských vyrobených do roku 1998 před převzetím GM které z originálu udělalo skoro Opel a nakonec značku zahubilo) mi připadá přiléhavé zejména v otázce náhradních dílů.

Za nejdůležitější pokládám plnohodnotné srdce které pohání celou soustavu kvalitních původních dílů. Za ty podstatné nepovažuji spotřebák typu silentbloky, kotouče, brzdy, tlumiče, výfuk, skla, filtry, apod. které na vlastní provoz nemají významný vliv a lze je koupit v kvalitě srovnatelné (u brzd a silentbloků i lepší) s originálem.  Jiné to je u karosářských dílů, některé, konkrétně u řady 9000 jsou zaměnitelné s Fiatem, u pozdějších např. 9-5 s Oplem, a tam je rozdíl v kvalitě rozhodující, takové bastly nebrat.

 

Trochu obšírně jsem naznačil že za důležité považuji bije-li v hodinkách původní stroj kalibr 96, neoriginální sklíčko, těsnění, asi i korunka, pokud jsou funkční, by mi nevadily, ale zbastlený ciferník a tělo asi ano.

 

Prosím fórum o názor na tyto hodinky, aby se to neztratilo přikládám foto

 

46924695.jpg

 

46924695.jpg

 

46924695.jpg

 

46924695.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady Ti asi nikdo neřekne KUP JE jsou super, ale já zase říkám je to věc každého soudruha. Jestli se Ti líbí a nevadí že budeš nosit FAKE jdi do toho. Ale je Ti jasné co si tady o tobě všichni budou myslet. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V zastavárně, nebyly nikdy otevřený. Ukecal jsem je z litru na sedm set. Představu o náročnosti renovace v Eltonu mám, ale chci si udělat radost. Nebude to hned, první na řadě jsou na čištění z nostalgie Kienzle po dědovi, a pak ještě kupuji Diplomat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky. Jak jsem psal, je to spíš vrak, přes sklíčko není téměř vidět, korunka není původní takže se v nich už někdo hrabal, o lunetě a pouzdře raději :shutup: 

Nemám teď dostatečné vybavení, sem to stejně nepatří, ale zdokumentuji do příslušného vlákna. 

Oceňuji že zde na fóru lze dohledat zajímavé informace, třeba z tohoto vlákna si dovolím ocitovat co mě čeká

 

Nevím o tom, že by se dalo pouzdro koupit jinde než v Eltonu. Ani bych do toho asi nešel- leda kdyby ing.Hněvsa v PAREXu něco nabídl... V Eltonu je pořádně drahé. Myslím, že máš čtyři možnosti: hledat staré originální pouzdro v super stavu-sám jsem takové koupil před cca rokem na AUKRu, stálo 3OOO. Zkompletuješ pěkné hodinky. Ty bys asi neměl nosit, je to fakt hřích...
Nebo počkej a sleduj tady prodejní vlákno, občas se tady lidi zbavují starších renovací. IGENy v nerez pouzdru jsem si koupil zrovna minulý týden, stály mne sice šestku ale pouzdro je jako nové. Sice jsem v nich našel strojek z Humbert, ale to je detail- celý originální vnitřek mám, a kdyby ne, dá se koupit za pár švestek- udělal jsem si radost. Ještě dostanou průhledové dýnko a mám krásný kousek na nošení- tak hlídej, časem Ti to třeba taky klapne.
Nebo si počkej, trochu si našetři a kup staré pěkné IGENy v super stavu. Na AUKRu bývají občas k mání, když se vyhneš uměle navyšovaným aukcím, dají se pořídit kolem sedmičky opravdu překrásné hodinky. Ale prosím Tě, nenos je...
Nebo chvilku šetři a pošli staré IGENy na renovaci do Eltonu. Jo, dáš tam dvanáctku jen to fikne, ale budeš mít krásné hodinky.

Všechny tyhle možnosti jsem vyzkoušel a radost jsem měl pokaždé. DOPORUČUJU!!!

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...