Přejít na obsah

D. Dornbluth & son


Dali

Doporučené příspěvky

Házet do jednoho pytle Unitas z fabriky s kalibry od Dornbluthů je dost úlet. Pokud vím, tak z Unitasu Dornbluth nechává jen základní zpřevodování, posunuje zvláštním převodem vteřinovku víc do středu, ručně opracovává tu svoji 3/4 desku, sám dělá nadstavby rezervy nátahu, centrální vteřinovky a hackingu po 15 vteřinách, prostě je tam dost hodinařiny. Vypadá to jinak a přiměřeně víc to stojí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já tedy znám unitasy jenom z fabriky, jestli jste někdo viděl jiný, ručně šitý, dejte mi vědět. 

 

PAM si taky dělá vlastní plotnu, labutí krk a co já vím.....

 

3200 E stojí dornblueth bez převodu na vteřinovku blíž středu a postupně se dostane vejš, než gmt master, ale přiměřeně !!??

 

Už vím, vy to srovnáváte s Prokop Brož - tak to pak jo, cena Dornblueth je víc, než přiměřená, to uznávám :D :D

 

Dobrý srovnání je dále Hentschel ( už jsem si vzpomněl na jméno ) , který je myslím zhruba stejně drahý, ale originálnější a zápaďák :D

 

Ale můj kůň je Habring - tam bych o nějakém poměru cena/výkon mohl mluvit - co vy na to ???

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale aj Habring rozvija 7750 a jeho prvotny uspech bol pod IWC, cize ten kaliber bol v pociatku financovany velkou manufakturou, co by sa mu ako samemu asi tak rychlo nepodarilo.

 

no, on habring nestavi jenom na 7750, ale i na unitasu a dalsich (a na tech u IWC rozhodne nedelal) a za ty roky vymenuje postupne vetsinu puvodnich dilu. od 2014 by udajne mel mit vsechno inhouse...

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viktore - musíš vzít kaliber 99.0 - úplně ty základní za ceníkovku 3200 Éček maj podle mne vteřinovku tam, kde unitas, až 99.1 ji mají blíž středu. Ono 0 taky zřejmě znamená nula , že, D. je upřímný hodinář. Přesvědčovat mne nemusíš, je to úplně  jiný, takhle zespodu, ale uvnitř .... ??? - stejně ale podle mne né přiměřený těm prachům. Fakt si myslíš, že je to srovnatelný se vším tím MI, co nabízí basic PAM ??? To byste byli s shagem už dva, s prominutím,  mimoni za jeden den :D

 

Já měl totiž za to, a pořád mám za to, že ty skvělý recenze se vztahují k období, kdy Dornbluethky stály v základu tak 2 tácy dočasných , byl jsem letos překvapenej, že sem tam na německých forech problesklo něco o špatným poměru cena/výkon a teď už tomu rozumím.

 

No právě proto přece považuju Habring za dobrý srovnání, protože on taky upravuje,  ale za přiměřenou cenu - podle mne :D A taky bych řekl, že fakt UPRAVUJE ( vlečná ručka, ovládání korunkou, centrální chrono ........) . Hentschel dokonce snad jen repasuje a tuní, ale zas má nějak vymakaný legování, (zejména bronzu)  - né tak, jako damasko, propána, ale i tak prý dost slušně.

 

Už toho nechám, dávám vám za pravdu, určitě všichni máte jedny z Karl Marx Stadtu doma, když jsou tak výhodný, nebudu vám kazit radost. Jdu si prohlídnout prim brusel manufacture 1499 - jako amerika.

 

Jsou ty Dornbluethovy Q strojky úplný inhouse ??? 

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JO , JO, dík shagu - pěkná galerie, že Habring je frajer, víme, jiná třída, než Dornblueth, myslím, ale tu je řeč o Dornblueth, a jeho, řekněme sebevědomých cenách, ne ? 

Hele, to je dobrý, je termín sebevědomá cenotvorba pro tebe pokud jde o D. přijatelný :D :D

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ani nie, len som tam dal odkaz, ze toho robil daleko viac, ako len 7750, ale nerozumel som tomu tvojmu argumentu.

 

muj argument byl o tom, ze richard nestavi svuj business pouze na 7750, jehoz rozvoj mu financovali chlapci od IWC. tim jsem ale rozhodne nemyslel, ze doppel chrono byl jeho jediny pocin pod kridlama IWC...

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...