Přejít na obsah

Oris aquis date


Hron21

Doporučené příspěvky

Já mám jasno.Černý se stříbrnejma indexama jsou nejnudnější,ale jdou ke všemu,ve finále bavěj nejdýl,neokoukaj se.Černý s oranž indexama mě nebavěj,modrý mi neříkaj vůbec nic a žabáci jsou hnus.Berte to jako čistě můj osobní pohled na věc,který nikomu nevnucuju a ani si ho nebudu obhajovat.A jsme u toho.To přeci musíš vědět sám,jakou barevnou kombinaci,můžeme poradit výrobce,typ hodinek,strojky,ale když je rozdíl jen v barevných modifikacích,to musíte sám,pane kolego.

 

Ještě Ti unikla zajímavá kombinace s wolframovou lunetou,o něco málo dražší model.

 

 

aquis_2.jpg

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě bych přihodil jeden model Aquisu,který je pro mně nejzajímavějším a nejžádanějším.Pro jeden magazín o hodinkách vznikla limitovaná edice v černém keramickém provedení,která nepostrádá tu pravou třešničku na dortu a tou je červený nápis chronometer na cifru.Nejen že jinak celkem fádní cifr skvěle oživuje,ale také dozajista víme,co to slůvko znamená.Nevím jak velká edice počtu kusů to byla,cena 1300 éček,ale obávám se,že jejich sehnání bude téměř nemožné.Tolik k Aquisu,který bych si vybral.Jestliže bych byl nucen jít do masovky,při první příležitosti bych nechal konec vteřinky smočit v červený barvě.To byla ještě moje představa v době mého laškování s tímto modelem hodinek.Skvělá firma,která si zachovala svou nezávislost a výrobu pouze automatických hodinek i v dobách totální baterkový revoluce do dnes,skvělý hodinky,kterým lze jen málo co vytknout.Pro mně osobně se však to málo co změnilo na nechci.Tak teď obrázek těch nej Aquisů:

 

Oris-Aquis_UhrenMagazin.jpg

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych doporučil ten wolfram. Mam starsi model Diver's date cerne s nerez lunetou a jak pise Daemon, tak je to sice nejstridmejsi varianta, ale nejmin se okouka a je univerzalni. Puvodne jsem chtel modre, ale nakonec jsem sehnal nejlevneji ty s nerezem (byt obycejne byvaji nejdrazsi). A dneska jsem tomu rad. Prijdou mi tak nejak nejcistsi... Ale mluvim o variante s kaucukem. Na tahu se mi nerez luneta az tak nelibi. Tam bych volil asi cerne s cernou lunetou.

 

Natlacháno Ťapatlachem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Na tahu se mi nerez luneta az tak nelibi. Tam bych volil asi cerne s cernou lunetou.

 

Natlacháno Ťapatlachem

Je tomu přesně jak píšeš.U Aquisu wolfram na gumě předvádí svůj parádní kontrast,zatím co na tahu zaniká a tam je potřeba ho najít v jiné kombinaci.Jinak jestli wolframovou či keramickou vložku (celou dobu samozřejmě hovoříme pouze o vložce lunety) bych v reálu řešil jen a pouze podle toho,co se mi líbí.Jinak nenech se zmást tvarem pouzdra,který již nemá tolik společného s řadou diverů.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dulezite taky je jestli budou jedine, nebo jedny z mnoha - pak bych klidne bral i barvicky, ale kdyby to mely byt tve hlavni, tak bych se bal prave toho okoukani. Ja mam Oris jako hlavni, a na experimenty Seika...

 

Natlacháno Ťapatlachem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pardon za menší OT - Aquisy mají stejné "baňaté soudkovité" pouzdro jako Divers? Z fotek to na mě tak nepůsobí. Průměr odpovídá průměru lunety nebo jako u Divers průměru nejširší části pouzdra?

 

Děkuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snazil jsem se ti to vyfotit. Na Aquisech ma luneta zhruba stejny prumer, jako je nejsirsi misto pouzdra. Omluv kvalitu, foceno mobilem ;)

 

odesláno přes moji Ťapku

 

 

Nemají.Pouzdro není kolmé,malé,,rozplácnutí" tam znát je,ale celkově působí souměrnějším dojmem než sud u diverů.

 

Díky za odpovědi. Ty fotky jsou opravdu výmluvné, za kvalitu netřeba se omlouvat ;) Tímto se tedy stávají pro mě výrazně více nositelnějšími. Z původních divers mi velikostí lunety vyhovaly jen ty 47, což sice mnozí přirovnávali v nositelnosti ke 44 (a luneta asi ten průměr i měla), ale to pouzdro působilo hrozně rušivě až kolotočářsky (omlouvám se, jestli jsem se někoho dotknul :)). 

 

Super. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...