Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Mrazíku díky za pomoc.

Potěšila mne tvoje recenze na tu X3iii, půjdu si jí někam poslechnout spolu s M1.  Líbí se mi nich ta možnost někdy zkusit Bluetooth. Zatím mám nahrávky mp3, ale pokud uslyším rozdíl, tak bych postupně chtěl apgrejdovat na flac. Špunty zatím nevím, ale asi zkusím IT01. Celkově rozpočet v pohodě, ještě se do toho vejdou velká sluchátka na doma :-)

Není zač. Až bys měl choutky přejít na BT, tak stačí koupit k iBassům jiný kabel a jedeš bez drátu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vim ze RHA sluchatka tu par lidi ma, ja jsem s RHA T20 zvukove naprosto spokojeny, ale...

 

Od zacatku mne u nich iritoval ten tlustej, tezkej, neforemnej kabel, kterej se po 3 mesicich zacal divne kroutit a po necelych 6 se definitivne zlomil drat v tvarovatelnem nastavci praveho sluchatka.

Dneska jsem ho vymenil za obycejny krouceny osmi-zilovy universal od FiiO a je to obrovske zlepseni a to i zvukove!

post-25651-0-29314500-1519162600_thumb.jpg

post-25651-0-12225600-1519163076_thumb.jpg

 

Nechapu jak u sluchatek za vic nez 6000,- Kc muzou pouzit ten nejobycejnejsi, nejsrac*kovatejsi, supertenkej kablik, kterej navic obali tunou silikonu :death:

Ta tvarovatelna cast je naprosto nicemna, pruzina se snadno proreze, tvarovaci drat praskne a to sem se k nim choval setrne jako k zadnej jinejm sluchatkum predtim!

post-25651-0-38044600-1519162828_thumb.jpg

 

Jinak ale hrajou moc hezky ;)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Větší část rozpočtu bych dal do sluchátek, mají větší vliv na výsledný zvuk než přehrávač

Slyšel jsem X5 i DX80, chybu neuděláš ani s jedním z nich

Na bluetooth se vyprdni (pokud ti jde více o kvalitu než o komfort)

 

 

Napíšu pár svých osobních postřehů. FiiO X5ii je lazeno hodně do světla. Má suchý, nezábavný projev. Pokud si ho pořídíš, tak budeš muset velmi pečlivě vybírat sluchátka, jelikož vybereš-li nějaká se světlým projevem, tak bys mohl být nešťastný. iBasso DX80 je pořád výborně hrající přehrávač. Pro mne měl dvě chybky. Velikost, je to docela cihla a šum na pozadí s citlivějšími sluchátky. Na šum jsme citlivý každý jinak, ale pro někoho to potom může být peklo, když mu požitek z hudby kazí stálé šššššššš. FiiO X3iii jsem testoval někdy koncem roku:

 

http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=726&t=1266093

 

Shanling M1 je úžasná mašinka a se správnými sluchátky je to kopec zábavy. Pro někoho už může být moc malinká, ovládání je taky specifické a zvukově nemusí sednout každému. Určitě stojí za poslech.

Pokud se neštítíš nákupu venku, tak si počti o xDuoo X10. Mám ho druhým rokem, rukama mi prošla kopa přehrávačů a zatím jsem nenašel plnotučnou náhradu. ALE! Nepoužívám ekvalizér, přehrávám výhradně offline, nezajímá mne BT, WiFi, nepotřebuju GapLess, atp. Má neutrální, ale ne nezábavný projev a jeho výhodou je i nízká hladina šumu na pozadí. Šumí totiž i ten zmíněný Shanling. Žel xDuoo patří kvalitou k méně spolehlivým značkám a dokáže své majitele potrápit.

Pokud trváš na nákupu v ČR, tak určitě doporučuju poslechnout tu X3iii.

 

Dnes se kolem 100USD dají sehnat špunty s fantastickým zvukem. Záleží na vkusu a potřebách jednotlivce.

 

Temnější sluchátka s pevným a autoritativním basem, ale mírně upozaděnými výškami - Oriveti Basic, extrémně pohodlné a velmi kvalitně zpracované.

Zvuk blíže k neutralitě, ale stále zábavný a s perfektní prezencí výšek bez sykavek - iBasso IT01, hit přelomu roku. Jsou citlivé na výběr nástavců, ale zvukově jsou na úrovni špuntů řádově dražších

Aktuálně jsou na AVmanii v inzerci zánovní Oriveti New Primacy ( 300USD ) za 4,5k. Sluchátka s přísně neutrálním přednesem a příkladnou ergonomií.

Pak je tu celá řada experimetů v ceně kolem 500,- - portfolio firmy KZ. Já měl v uchu jeden jejich model, ten se mi docela líbil, ale obecně nejsem velkým fandou těhle nejlevnějších kousků, kdy výrobce není schopen pohlídat konzistentní kvalitu a modely z jara zní jinak, než podzimní kousky.

 

Avšak pokud budeš poslouchat jen MP3 a nemáš laskominy na FLAC, DSD, atp. Tak doporučuju zkusit Benjie S5 v kombinaci s iBassem IT 01 ( cena celkem cca 130USD ) a budeš mrkat jak to bude hrát. V každém případě je to ideální starovací set do světa sluchátkového HiFi.

 

To co jsem zmiňoval a nejde koupit v ČR, lze koupit bez obav u výrobců - iBasso, Oriveti, případně na penonaudio.com

 

Ve všech případech se jedná o prověřené a bezpečné shopy.

 

 

Není zač. Až bys měl choutky přejít na BT, tak stačí koupit k iBassům jiný kabel a jedeš bez drátu.

 

Tak jsem si je byl poslechnout v Audigu. A je všechno jinak :)

FiiO X3iii jsem zkoušel s několika špunty za cca 3t. Hrálo to dobře, ale ten posun od stávajícího telefonu a pecek nebyl tak velký jak jsem očekával. Po té jsem zkusil Shanling M3s spolu s FiiO F9pro a dostavil se wau efekt. M3s byla v akci, tak jsem to obojí vzal.

Tak teď hraju, rozehrávám a užívám si :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O M3s jsem četl hodně chvály, ale zatím jsem neměl příležitost ho poslechnout. F9Pro taky nebude špatná volba. Jak je na tom tato kombinace se šumem na pozadí? U Shanlingu je to jedna z věcí, která mi vadila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O M3s jsem četl hodně chvály, ale zatím jsem neměl příležitost ho poslechnout. F9Pro taky nebude špatná volba. Jak je na tom tato kombinace se šumem na pozadí? U Shanlingu je to jedna z věcí, která mi vadila.

 

Já žádný šum neslyším, ale mě neustále píská v uších, takže nejsem referenční posluchač :-). Pokud by sis to chtěl poslechnout tak dej vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poraďte mi prosím nějaká bezdratova sluchátka.

Zatím jsem koukal na nějaké Sony kolem 2 tisíc a marshaly.

 

Pecky asi ne.

 

Ale moc se v tom nevyznám. Máte nějaký tip? Cena kolem dvou a půl max.

 

Je blbost používat telefon jako zdroj přes bt? Nebo koupit nějakého mrzáka k tomu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na doma mám Audio-Technica ATH-T500, ale rád bych něco kompaktnějšího. Bezdrátové mi přišel jako fajn nápad.

 

Taky jsem to slyšel, fakt je to tak znát? Tak nějaká alternativa s drátem?

 

Díky za odkaz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, za plnu ceny by som to asi vzdal, pride mi knim este blok je k nim dozivotna zaruka, tak sa asi toho nebojim. Inac su v nos stave, ma to aj jedno makke a kedno tvrde puzdro ;)

 

 

uote name="Duke650" post="2094744" timestamp="1519927302"]

Hmm, doufám žes neplatil plnou cenu za 7 let starý model... pokud dobře vidím, kabel není výměnný, tak buď opatrný a pořiď si na přenášení pevné pouzdro

Upraveno uživatelem palmone1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevíte prosím kde sehnat náušníky na sluchátka Klipsch Image One? Mám už je sice nějaký pátek, ale jejich zvuk se mi líbí a je mi líto se jich zbavovat kvůli drolící se kožence náušníků. Zkoušel jsem googlit, ale nic jsem nenašel. Samozřejmě může být i "druhovýroba", pokud existuje. Děkuji předem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu jsem se posunul dál.

Od telefonu a pecek z Číny k Shanling M1 a sluchátkům RHA t20i.

 

Dělá mi to radost. A když vezmu, že jsem nedavno chtěl jen sluchátka na ven s BT, pak jsem kouknul že drát je asi lepší a asi by mě kleplo pořád nabíjet telefon, přehrávač, sluchátka. Tak je to docela posun.

 

Přehrávač vypadá skvěle, jediný problém je kožené pouzdro, kde se brutálně zvýší citlivost tlačítek. Asi ho upravim :)

 

Sluchátka jsou pecka, super útlum okolí a moc prima zvuk.

Mám verzi určenou pro Apple, ale tlačítko funguje i na androidu a mikrofon taky, nefunguje jen ovládání hlasitosti. Detail. Musím říct, že si u hudby opravdu teď odpočinu. Kabel nedělá žádnej hluk při chůzi (což mě sra..lo u Koss plugů.

 

Hlavně jsou fakt pohodlný a přehrávač je velkej jako bobek od čivavy.

 

 

Kde sháníte písničky ve vysoký kvalitě? Pár giga jich mám, ale budu rád za další tipy a doporučení (asi nejlepší do sz):)

 

 

Jinak jsem z Hradce, kdyby chtěl někdo vyzkoušet shanling na živo.fc797fdc54a7a96aca81955cad7a32e0.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Sluchátka v uších mi vadí, tak jsem na fitness a běh objednal bezdrátové Monster isport freedom, jedny kabelové monstery jsem už mě a zvukově mě bavili.

U nás jsem je nikde nemohl sehnat, až po dlouhém hledání jsem na ně narazil v doprodeji skladových zásob (poslední kus), za cenu pod dva tisíce jsem je tam nemohl nechat.

post-23865-0-39962700-1521311407_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kofolo neboj se toho, mam je par mesicu, beham s nima, v usich skvele drzej, s apple watch bez chybicky, hrajou pekne nahlas (na to si potrpim) a i pod cepici v zime pri behani dobre drzi v usich. Tu kabelovou verzi mam taky a nedam na ni rovnez dopustit, ale na behani nee.

 

Dík za tip - mám kabelovou verzi a jsou super. Právě přemejšlim, že přejdu na BT model, tak jsem rád, že je už někdo zkusil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...