Přejít na obsah

Fortis - kvalita antireflexu


solidus

Doporučené příspěvky

Ahoj kolegové,

 

tuším, že podobné vláknu tu někde bude, stejně tak jsem si skoro jistý, že jsem v různých vláknech něco k tématu "zaslechl".

 

Postupem času jsem získal pocit, že vnější AR na Fortisech (pro mě konkrétně B-42 O.C., o kterých uvažuji) toho moc nevydrží a hodně rychle se poškrábe. Aktuálně mám Extreme Sailing od Alpiny a přes prvostní obavy je po půlroce AR naprosto čistý a nemám pocit, že by byl extra náchylný.

 

Díky za názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každý výrobce to má asi jinak - na TagHeuer jsem maximálně spokojený i po X letech drsného nošení - u Omegy ten jejich "neviditelný AR" nějak nemám rád, protože ho nevidím, ale podobně je to i u Campanol, kde mi připadá mnohem účinnější než u Omegy a Breitling, co si pamatuju, byl dost efektní a já ho ani nestačil poškrábat..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mam uplne opacnou zkusenost, za dva roky pomerne nesetrnyho zachazeni (hory, plaz, slana voda a predevsim nespocet chlastacek :smile_anim: ) v podstate nic. Pouzdro je dojebany, ale sklicko uplne v klidu...

Upraveno uživatelem DaLo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jste mě docela dostali. Za což jsem rád. Ale protože jsem tvrdil, že jsem to v různých tématech viděl, pokusím se pár takových příspěvků najít a hodit je sem.

 

Díky za Vaše odpovědi ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tedy jednu zkušenost mám a ani nevím jak jsem ke škrábanečku přišel, ale mám maličký na 6-7 pozici. Musim se na něj zaměřit abych ho viděl. Nicméně toto se mi stalo hned první den co jsem je vybalil a obávám se jestli jsem je tak už nepřinesl z hodinářství. Ale to by byla spekulace:) Jinak je mám 3 měsíce a hledím si jich, ale už pár drbanců o stůl a v práci o kartony atd bylo a nic víc jsem neobjevil :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen v rychlosti, co jsem teď našel. Určitě jsem toho ale četl víc. Naopak jsem rád, že píšete to, co píšete :)

 

Kaja, on 11 Pro 2012 - 21:24, said:

Takže moje zkušenosti, s hodinkama sice dříví neštípu, nebo tak podobně, ale třeba pes mě sem tam vzal zoubečkem přes sklíčko, občas jsem se s nima někde otřel atd. No prostě po těch letech co je mám, ten antireflex jako na p...l dostal, tak jsem ho dal dolu.
Peace.

 

 

Zdravím všetkých zanietencov značky FORTIS, chcel by som sa opýtať čo znamená tento výraz pre FORTIS B 42 MARINEMASTER -"AR vypadá jak 100% ( což u těchto hodinek je téměř zázrak)" citujem užívateľa Koren, ktorý predáva tieto hodinky. Ďakujem.

 

To Ondraj:
.....jo jo zcela a úplně obyčejné sklíčko..., wink.gif
Nechal jsem si ho měnit jednou,jelikož to origo (taky obyč rolleyes.gif ) vypadalo hrozně( měl jsem na něm dva malé škrábanečky a už jsem to nemohl psychicky unést biggrin.gif ).S naivní vidinou pořízení si nového safírového antireflex. sklíčka jsem uháněl do pařížské....Pan hodinář mě vyvedl ze snění jednak cenou a jednak tvrzením,že už viděl kolikrát safírové sklíčko na kousíčky a že antireflex se časem ošoupe.Tak mám obyčejné

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Keď sa budeš veľmi snažiť, sklíčko + anatireflex dodrbeš. Tiež netvrdím, že sa to nemôže prihodiť najmä pri pravidelnom používaní, ale ja len podčiarknem kolegov nado mnou. Mám ich cez dva a pol roka, pravidelné užívanie a nič (a to ich nosím hory doly, pri skalnom lezení si ich však pre istotu prekryjem).

 

edit: fotky

 

 

post-6829-0-65254100-1390509787_thumb.jpg

post-6829-0-14261300-1390509815_thumb.jpg

post-6829-0-01078900-1390510125_thumb.jpg

Upraveno uživatelem StanoBare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam po roku jediny skrabanec na AR, a to ich nosim denne... Skrabance na AR su vsak viditelne minimálne a neda sa to porovnat so skrabancami na samotnom sklicku... <br />Ak mas toto ako jedinu zabranu neist do tych hodiniek, tak dont worry! ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové díky. Dneska jsem se vrátil z Prahy z Lanna gymu, kde jsem sice zápas v K-1 prohrál, ale dle reakcí okolí jsme se soupeřem předvedli, cituji "epický souboj" :) Nicméně píšu to proto, že si v týdnu nadělím Fortisy jako odměnu. Za první zápas, to jsem vyhrál, jsem si nadělil Alpina Extreme Sailing. Do budoucna s tím ale musím přestat, takhle by to dál nešlo :) Prostě člověk si hledá výmluvy na nákup hodinek, ale to asi znáte.

 

A jdu si dál ledovat fialový oko :D

 

Díky všem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem jedny Fortis a ty měli na antireflexu škrkanec přes celý sklíčko.Vidět to bylo jen při určitém úhlu pohledu,jinak sis toho vůbec nevšim ;).Nevím,jestli jsem tak hodinky už koupil,nebo jsem si jej způsobil sám(všiml jsem si toho až po nějaké době co jsem je měl).

co se týče samotných hodinek,tak jsou super a jejich nákupem určitě neprohloupíš ;).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník maryskov

Já měl nové B-42 a dost jsem se teda o AR bál. K hodinkám jsem se tak choval a žádný škrábanec jsem neměl. Jen co mě děsně vadilo, že se to patlá a patlá!!! :D Ideální k sejmutí otisků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník maryskov

Lidi, nevíte, kolik stojí nanesení nového AR? Případně nemáte někdo fotky, jak vypadají Fortisy bez AR? Díky!

Upraveno uživatelem maryskov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...