Přejít na obsah

Casio BEM-506BL-1AV


janecko

Doporučené příspěvky

Ahoj premyslim nad koupi techto hodinek Casio BEM-506BL-1AV 

zakladni informace:
hronograph
Pouzdro z uslechtile ocele

Genuine leather reminek
Vodotesne do 50m (ikdyz s kozenym zapinanim bych je nenamacel) 
Mineralni sklo
Datum a den
Presnost: ?20 vterin za mesic
Rozmery pouzdra: 48 X 44 X 10.4 mm
Zivotnost baterie: 2 roky (baterie SR626SW)
Vaha 75g


Triple-fold Buckle
1-second stopwatch
Measuring capacity: 59'59
Measuring mode: Elapsed time
Regular timekeeping
3 dials (timekeeping second, stopwatch minutes, day)

Hyperlink:
http://www.casio-intl.com/asia-mea/en/wat/watch_detail/BEM-506BL-1AV/

Chtel bych se predevsim zeptat na baterii. Jestli se po vymene nejak zmeni presnost a celkovy chod hodinek. Dale jestli existuji nejake baterky ktere maji delsi zivotnost.

 

Dale by me zajimalo "genuine leather" konkretneji zda li je tato kuze kvalitni a jestli neco vydrzi a jak reaguje na vodu pot atd.


Na strojek se radeji ani neptam pac vim ze to nebude asi zadna slava :-D, nicmene mim pozadavkum bude vyhovovat perfektne :-)


Co se tyce pouzdra je vodotesne tak by me zajimalo co a jak ohledne prachu a necistot.


Myslim ze Casio je decentni znacka a taky myslim ze hodinky nebudou zase tak spatna investyce. Nejsem narocny uzivatel a tak myslim ze budou stacit, ale i prez to me zajima vas zkusenejsi nazor. Dekuju za rady poznamky a komentare.

P.S. nemam ceskou klavesnici na pc :-D 

post-34816-0-39289400-1391020419_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ad baterka - je tam použita základni SR626 SW, je možné, že tam při střídmějším užívání chronografu vydrží i o něco déle, než plánované 2 roky. Nicméně, nikdo neví, jak teď dlouho ležely hodinky na skladě. Baterie stojí 20 kč a nevím, jestli by tam pasovala nějaká jiná. Po výměně baterie se přesnost hodinek nemění, zde je udávána max. ? 20 sec/měsíc, ze zkušenosti s Casiem ji reálně tipuji na max 3-5 sec/měsíc.

 

ad WR - s touto kůží do vody celkově vůbec ne, na plavání by ses musel poohlédnout po WR10 či 20 bar. Prach a nečistoty s WR 5 bar ok

 

ad kůže - příliš kvalitní není, ale lze třeba ve strapshopu pořídit mnohem kvalitnější, která všem může cenou i převýšit pořizovací cenu hodinek... /cca 1.700 kč na Ebay/ viz např. 

http://www.ebay.com/itm/CASIO-BESIDE-BEM-506BL-1AV-BROWN-BLACK-REAL-LEATHER-CHRONOGRAPH-BEM506BL-1AV-/171097052879?pt=AU_Watches&hash=item27d62dd6cf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám od Casio také Beside, BEM 111, bez chronografu, jen standardní vybavení, je to jasný Quartz na bezzásahové denní nošení do každé situace, když si budu chtít odpočinout od automatů. :photo: 

Jiné bych si z této přece jen již starší kolekce /2009/ nic nepořizoval. Jde o to, jestli je nutný ten chronograf, k používání  a využití, jinak bych volil ty co mám já, třeba v bílém provedení. Cena v Kč, dodávka no problem in cz. Jen s černým cifrem to nedává na indexy tolik světla, co jsem si představoval. Trochu to mate, safírové sklo bez antireflexní úpravy nebude to pravé, odráží samo velmi silně a obroučka rámečku skla je až přes hranu, čímž nepropustí světlo do vrstvy skla horizontálně, tudíž je to taková loterie, naklopit je do úhlu světla okolo mne, což se ne vždy úplně podaří.... . Jedině za volantem s tím není problém, protože čelním sklem proniká ve dne dost světla v širokém úhlu, aby se to celé ciferníkové indexové vybavení konečně ukázalo v celém rozsahu. V těhle to bude určitě stejné, odhaduju. Tedy v tomto případě a výběru bych napodruhé vzal ty bílé nebo jiné světlé, pokud jsou v nabídce. S tím chronografem - jak říkám, jen pokud je nutný, jinak si myslím, že u tohoto modelu Casio se pokouší vnutit výrobce více než to design  unese. Ovšem pokud to není věc ceny, šel bych do dalšího patra, v japoncích Orient, Citizen, a i Seiko. Tohle má totiž na zadním víku napsáno Cased in China, takže ten caliber snad bude japan. Ale kdo ví....

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo tak sorry, je tam minerální sklo, tak to beru s tím safírem zpět... :frusty:, ale kouknul jsem na e-bay, je jich tam dost v podobné dimenzi a se slevou, celkem výraznou, záleží pak na dopravě. Budu se více věnovat čtení příspěvků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Přišel čas, abych to snad více popsal. Nějakou tu story a náhled na "Přesnost". Půlroku s těmi Casio Beside je již pryč, slouží jako každodenní záležitost, jen se s nimi poněkud lépe zachází než s čímkoliv v mém chronodávnověku. Tedy zcela zřetelný pozor na futra, rohy židlí a nábytku, útroby rozdělaného počítače a také vlastně to, že se na zpocené ruce hned sundají a otřou čistým ubrouskem a máznou na zadní víko a zpocené části. Poté zase ten ubrousek.  :santa:

Nemám je na ruce každý den, občas přišlo něco jiného, ale z těch řádově 180 dní za půl roku to byla většina. Zacházení vyžaduje průměrnou sebekontrolu a tak jediným úletem se mi stalo prásknutí o sklo v autě, když jsem si v nedopatření neuvědomil, že zrovna teď jedu s nestažrným oknkem, jezdím tak stále.... Se zavřeným oknem., což běžně nedělám, jedině když leje, tak prostě se potkalo Casio se sklem a bylo to již 2x pořádná rána. Zatím to přežilo obojí bez újmy. Hodinky jsou celé a bez škrábnutí safírového skla a celého nerez kejsu. Což nakonec udivilo i mne, zejména v porovnání se Seiko 5, které jsem měl na ruce víceméně příležitostně, ale už slizly zábradlíčko ve výtahu. No, žádná tragédie, ale člověk to ví a pozná si svůj podpis, pak to mrzí.

Taky tyto Quartz Casio Beside BEM111 to mají s přesností celkem slušné, zkraje se to drželo lehce pozadu, vteřinu za originálem,  teď v teplém období, cca od května se posunuly do plusu: +1 sec od atomového času a v této relaci setrvávají stále. Tedy již se neodchylují.  Je to kalibr 2784, není to úplný no jewels, už si to nepamatuji přesně, hledal jsem to někde v příslušných místech, má to snad 3j. To mi na hodinky Casio za 2k přijde až dost dobré, tedy cena a výkon. Otázka bude výdrž baterky a co nastane po případné výměně, ovšem jak to dlouho bude trvat zatím netuším, dle použté baterie 626 to vidím na 3 sezony. No a do té doby se budu snažit opatřit si nějaká podobně dobře fungující Seika.

**

Řekl bych že toto je dobrý pokus od Casia udělat časové jasno a příjemno po celý den, když tohle nemají být ani pilotky, ani potápky, ani chronografy ani nic podobného, prostě jen funkční a přehledné hodiny za nízkou cenu. quartz, saphire, 50 m.

Jeden malý mínusek tu je, safírové sklo nemá žádnou antireflex úpravu, alespoň si to myslím, v některých úhlech dopadu světůa se vše odráží, až mi to přijde nepatřičné. Ale za tu cenu.... :smile_anim:, tak jo. ¨Ještě malou poznámku, víděl jsem v Koscomu k těmto bílou verzi, ta mi nepřišla zajímavá, černé jsou výraznější, a omluva, že to není foto na ruce. Všechno bude, chce to svůj čas.  :notworthy:

**

post-18915-0-20201600-1407253185_thumb.jpg

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

vlastně ještě jeden mínus, je v tom krátká vteřinovka, nepřesahuje hodinový indexy, takže takový 2-3 mm by to ještě sneslo.

Tohle nechápu, proč na té vteřinovce levné firmy šetří tak, že to vlastně ty vteřiny vůbec neukazuje,,,, :eek:  :lol2:  :lol2:

**

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...