Přejít na obsah

Seiko 5 Sports 6119-6400 aneb Mé první automaty


Návštěvník LukeD

Doporučené příspěvky

Návštěvník LukeD

Díky moc za gratulaci. Stále přemýšlím o koženém řemínku a asi nejvíc mi k nim - když si to zkouším představit - jde nějaký ten rally v oranžovo-černé barvě (jen nevím, jestli raději celý černý s průřezy barvenými oranžovou, nebo celý oranžový s černým prošitím, popř. úplně jiná barevná kombinace). Nicméně pokud bys měl nějaký konkrétní tip, tak sem s ním! Vždycky jsem radši, když mám vícero možností, které mohu zvažovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky. Přesně tak. Vůbec si nedovedu představit, že bych své historicky první automaty někdy pustil zpátky do oběhu. Fakt nevím, co by se muselo stát, aby k tomu došlo. A vlastně si to ani představovat nechci. I kdybych je měl nosit jednou za uherský rok, zůstanou doma...

 

Taky se pridavam s gratulaci k zajimavymu vyberu. Jo a ses teda mnohem disciplinovanejsi nez ja - mne ty *prvni* vydrzely presne 4 dny... :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LukeD

Nevím, jestli to má co dělat s disciplínou. Já jsem prostě své lásce věrný. ;) Byť se tedy obávám, že vzhledem k vývoji z toho bude za chvíli hotový chrono-harém a svou lásku a pozornost budu muset více či méně spravedlivě rozdělovat...

Upraveno uživatelem LukeD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Návštěvník LukeD

Na to, že jsou to stařenky, tak odsloužily celou pracovní sezónu se ctí. Nějaký ten šrám schytaly (aby také ne, při manuální práci), ale furt vypadají šik. Teď už tedy nějaký ten pátek odpočívají, ale dnes jsem je výjimečně vzal trochu "projít" na zápěstí.

 

Mimochodem, hrozně mě baví to přehazování data lehkým stisknutím korunky a dne silnějším stisknutím. Je to takové osvěžující (nenapadá mne lepší slovo) ve srovnání s tím klasickým otáčením korunky v první poloze u jiných hodinek.

post-34682-0-29589800-1421189900_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...
Návštěvník LukeD

Poslední dva měsíce jsem opět vzal na milost své Seiko stařenky a až na výjimky je nosím takřka pořád. Akorát do společnosti si většinou beru Samuraje, ovšem ty jsou o 80 g těžší, zatímco o oranžádách na ruce skoro nevím. Na tom všem by ovšem nebylo nic tak zvláštního, abych kvůli tomu musel oživovat tohle staré vlákno.

 

Zkoušel jsem totiž opět měřit přesnost těchto hodinek. Zpočátku to bylo víceméně stejné jako před lety - zhruba kolem -16 sekund na den. Pak jsem si nastavil asi dvě minuty do plusu a čekal, že tak do týdne budou opět v mínusu. Jaké pak bylo mé překvapení, když se tak nestalo. Ba co víc, poslední měření ukazuje, že aktuálně jdou zhruba -3,5 sekundy na den. Neskutečné. Mé nejstarší a paradoxně zároveň nejpřesnější hodinky. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Kamarád, který se nakazil chronobundusem v době relativně nedávné, mě opět zatáhl na vlnu vintage, konkrétně minimalismu starých Grand, King a Lord Matic Seiko. Tyhle oranžové 5 mají sice do minimalismu daleko, nicméně abych si udělal radost (než seženu ony vytoužené LM), tak jsem je po předlouhé době vytáhl. Ani na několikáté zatřesení se však nerozeběhly. Už jsem si chtěl zoufat a nést je do opravy, když jsem si vzpomněl na někdejší čtení zde na Chronomagu o slepeném vlásku. Jebnul jsem s nimi pořádně o nohu a ejhle, rozeběhly se. :)

 

Navíc tedy musím konstatovat, že z nich mám opět po letech takřka úplně stejnou radost, jako jsem měl kdysi, když jsem je vydražil. Nemluvě o tom, že oproti těžkým Seiko Samurai, které jsem chvíli předtím sundal z ruky, je ten rozdíl ve váze opravdu brutální. Ostatně, už jsem tady o tom jednou minimálně psal, jak se tak dívám. Člověk fakt skoro neví, že je má na ruce. Něco mi říká, že je teď nějakou dobu budu nosit.

 

Jo, a tohle jsou, prosím pěkně, mé aktuálně vytoužené. Přejte mi štěstí. ;)

post-60907-0-30259800-1520300055_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedávno jsem při stěhování věci z rodného domu objevil své skutečně první hodinky, které jsem nosil jako kluk na základní škole, a na které jsem už dávno úspěšně zapomněl. Na první pohled strašně dobité. Myslel jsem si, že budou nefunkční, ale zmýlená neplatí: Po natažení se normálně rozeběhly. Akorát je v nich uštípnutý kousek sklíčka, který cestuje po cifru - aktuálně je na 6.

post-60907-0-36120000-1520433233_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...