Přejít na obsah

Nove modely Seiko 2014-18


People

Doporučené příspěvky

I přesto, že nejsem distributor vůbec ničeho, vím o nich již někdy od září. Mě jako možného sběratele těch X limitek za rok odrazuje. Není to o penězích, ale nemyslíš, že je toho fakt moc? Black Edition, Green Turtle, Orange Turtle, Save the Ocean, Evropská limitka, Save the Ocean 2019, Zimbe. Asi jsem určitě ještě na něco zapomněl. Argument, že pouze uspokojují poptávku je fajn, ale firma Seiko na těch pár tisících kusech stejně nezbohatne a raději by si měli vážit sběratelů a dávkovat to v takových frekvencích, aby to ještě někoho bavilo. Stačí se podívat na WUS, Divers Watch atd. Určitě nejsme s Vojtou jediní, kdo z toho neskáče radostí :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I přesto, že nejsem distributor vůbec ničeho, vím o nich již někdy od září...

Ano, já vím, jak o tom víš :)

 

Hele tahle debata je tu pořád dokolečka. Seiko seká xx modelů už dlouho, dělá to tak spousta dalších značek, není to nic neobvyklého, jen má prostě Seiko hodně fanoušků, tak se o tom často diskutuje. 

Jsou to hodinky za 10-12 tisíc, nic drahýho, takže asi o nějakém udržení exkluzivity vůbec nepřemýšlejí. Kdyby po tom ta poptávka, která pro tebe není argumentem, nebyla, tak by to nedělali. Vždycky, když se objeví nějaká Zimbe limitka, tak je kolem toho docela velký buzz, asi jim to dává smysl. Navíc třeba Zimbe je akce thajského Seika, které má docela výsadní postavení. To, že si to pak můžeš koupit na ebay, je jen důsledkem toho, že existují překupníci, kteří na tom chtějí vydělat.

 

Fakt mám občas pocit, že když Seiko udělá nějaký hodinky, tak se musí líbit všem, jinak je to špatně. Z želvích verzí mám PADI a Dawn Grey, u ostatních mi vždycky něco nesedí nebo nesedělo a vůbec mě netankuje, že existují. Prostě si je nepořídím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhle černé StO byly oznámeny distributorům na meetingu už někdy v červenci :)

 

Ohledně počtu modelů jsem to tu psal nedávno, prostě je poptávka po diverech, tak to dělají. Před 40 lety si možná nějaký tehdejší VojtaB stěžoval, jak furt sekají další a další variace 6139 chronografů. No a dneska by je ten současný VojtaB nejradší všechny sesbíral :)

 

Mě spíš trápí dvojité označování modelů, tj. dvě reference pro jeden model (např. SLA021 vs. SBDX023). Je v tom pak hrozný zmatek.

 

:D Jo, to máš pravdu

 

Ale zas 6138 a 6139 chronografů nebylo 18 od jednoho modelu... Naštěstí :)

 

Edit: Ale udělat úplně ten samý model, co už je, jen v černém pouzdře, to mi fakt nepřijde moc invenční... A navíc dělá Seiko nějakýho VojtuB, co za 40 let bude sbírat současný Želvy, fakt nešťastnýho, za necelé 2 roky cca 18 modelů? To jich do té doby bude minimálně stovka.

Upraveno uživatelem VojtaB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně se líbí hodinky - třeba ty v olive green barvě. Na ty podivný trendy lidičky z propagačních fotek, u kterých si ani nejsem jistej jejich pohlavím, bych při nošení těchto kukaček raději zapomenul

post-16587-0-67549500-1543929651_thumb.png

Upraveno uživatelem Tomak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemyslím si že by hodinky byly unisex, koule docela mají. Ty hodinky jako takové nejsou špatne. Jako entry level do tuňáků.....proč ne. Rozhodně mě to neuraži...... a to si jsem jistý svým pohlavím. Spíš to okolo mi moc nesedí.

Upraveno uživatelem xbraj19
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...