Přejít na obsah

JLC Master Quanti?me Perpétuel 8 days


sibirnaya

Doporučené příspěvky

Jaeger-LeCoultre Master Grande Tradition ? Quanti?me Perpétuel 8 Jours SQ 

 

JLC_2.jpg

 

IMG_0107.jpg

 

IMG_0135.jpg

 

JLC predstavil na SIHH 2014 novej vecnej kalendar, skeleton, inspirovanej kapesnima hodinkama JLC z roku 1928.

 

Caliber-876SQ.jpg

 

Pouzdro bily zlato 42mm, tepe v nich upravenej kalibr 876, slozenej z 260 soucastek, 37 kamenu, a tloustka kalibru je jen 6,6mm, vsechno ovladany peti polohama korunky. luneta je zevnitr lemovana dvema smaltovanejma krouzkama, jeden zepredu a jeden zezadu, vyroba dvou krouzku trva dva dny. v pripade, ze je chvili nenosite, v pouzdre na osmicce je tlacitko, kterym muzete jednoduse skakat po dni, vsechno pekne sladeny. limitovano 200ks, dostupnost JLC butiky, cena na dotaz :)

 

zdroj: http://www.hodinkee.com/blog/introducing-the-jaeger-lecoultre-master-grande-tradition-a-quantieme-perpetuel-8-jours-sq

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je samozřejmě paráda,pro mně zábavnější komplikace než turbo,povedená preparace a vidět ten orloj v chodu musí být zážitek.Asi by se mi je fakt nechtělo nastavovat,když se zastavěj,momentálně nevím jak to maj vymyšlený a v tomto případě bych snad dal i přednost těm júžasnejm kapsáčům.Už to čtu s tim nastavením paráda.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta kombinace s emailem je zajímavá - a vůbec se nepamatuju, že bych tento prvek kdy u současných JLC viděl. Těší mne, že se JLC furt pouštějí do něčeho nového!

 

Na téma nanášení emailu na pouzdro mne tento týden poučovali v JLC butiku ve Vídni (mají tam pár unikátních kousků - ocelová Reversa TT 1931 s emailovou miniaturou fotografie od Hubertuse von Hohenlohe, prodávají to v kompletu vždy se zasklenou autorskou fotografií): nejde to prý aplikovat na standardní pouzdro, u kterého prý dojde při vypalování někde kolem tisíce °C k různým průhybům, pokud si člověk chce nechat svoje reverso touto technikou nazdobit, musí se požadavek zadat již při výrobě daného kousku, zapouzdří to do nějaké festovnější verze pouzdra.

 

Zpět k postovanému věčnému kalendáři: zde ukázka, jak vypadá původní verze strojku:

 

 

post-5001-0-85029800-1393159334_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...