Přejít na obsah

Crepas Cayman 3000:


Doporučené příspěvky

Zdravím pánové,

 

                         jak už jsem zde zmínil, minulý týden se ke mě dostaly krásné potápky Crepas Cayman 3000. Nechci se nějako extra rozepisovat k technickým parametrům, snad jen, že se jedná o limitovanou edici hodinek v počtu 299ks ve kterých šlape ETA 2824-2 TOP. Jak už napovídá název hodinek, mají tyto potápky obří voděodolnost 3000m, chcete-li 9.900ft..

 

Nechci nikterak spekulovat, ale v porovnání s Breitlingy SuperOcean 44 jsem byl velmi přijemně překvapen. Zaprvé celkovým zpracováním, které je dle mého názoru na velmi dobré úrovni v porovnání k ceně kolem 30.000,-Kč. A samozřejmě nemůžu opomenout některé údaje. Samostatný rozměr pouzdra má 43,5mm, s korunkou je to nějakých 47mm. Co rozhodně stojí za zmínku je safírové sklíčko, které je necelých 5mm silné, konkrétně 4,6mm!!! V kombinaci s "hluboce zapuštěným cifrem" to vypadá naprosto perfektně. Sklo je "vypouklé" s vnitřním AR, velmi dobře čitelné i za silnějšího slunečního svitu.

 

Pro mě je nejkrásnější na hodinách zcela originální kovový tah/řemen. Je velmi příjemný s možností zapnutí na motýlovou sponu či klasickou překlápěčku, která je součástí balení. Hodinky celkově působí velmi bytelně, ale díky jednoduchosti ciferníku si zachovávájí "jednoduchý vzhled" což se mi na nich moc líbí.  

 

Když jsem si Caymany dal poprvé na ruku, říkal jsem si, že mi nesedí ta velikost, oproti Steinhartům 47 mi přišly "malé"(nutno dodat, že jsem zatížený na velké hodinky), ale jakmile jsem je první den nosil na ruce, tak jsem si rychle zvyknul, tak mi snad chvilku vydrží :D .

 

Při focení jsem se zaměřil na časté dotazy ze zdejšího fora i zahraničních diskuzí kolem velikosti a průměrů, takže jsem nefotil hodinky "tématicky", ale spíš prakticky, jak hodinky vypadají na ruce, na tahu a snažil jsem se nafotit i pár fotek ze strany přímo na ruce. Obvod zápěstí je 21cm, pro představu.

 

Krásné fotky těchto hodinek má v galerii uživatel Sedlin :) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 175
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Bezesporu jedny z nejpěknějších potápek poslední doby a při mém výběru dlouho na misce vah s MM. Nicméně pár momentů bych vytknul:

Tvar nožiček- přijdou mi vizuálně hodně subtilní. Ne, že by hodinky "neunesly", je se ni zdají hodně do špičky.

S tím je spojena problematická výměna tahu, kdy vnitřní roztečová část není rovnoběžná, ale do kónusu.

Výška hodinek- zcela subjektivní názor, pro mě jsou už dost na hraně, spíš za, pro každodenní nošení.

Klenutý safír- je to prostě moc na ráně.

Provedení je jinak opravdu excelentní. Váha koresponduje s velikostí a prostě jdou na ruce cítit.

Za mě- gratulace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji! Musím se přiklonit k faktu, že tah jsem si nechal upravit ještě solo, protože se mi více líbila motýlovka, tak jsem ji tam nechal dát. Čili byť je k tomu "nádobíčko", tak se do výměny nepouštím.

 

Se zbytkem se neztotožňuji. Konkrétně výška hodinek koresponduje s celkovým mohutným zpracováním. Mě osobně to vyhovuje, protože jak jsi psal, na ruce jsou hodinky příjemně cítit a jejich váha pro mě osobně není žádnou překážkou, ale jak píšeš, je to o tom, kdo co preferuje. Například Breitling Hercules mi přišly subjektivně těžší a pořád byly krásně nositelné :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to nejsem :D . Ale v zásadě jsi to napsal naprosto přesně, hodinky jsou pro "pořádné chlapy". Děkuji az pochvalu k fotkám, ale fakt jsem se snažil fotit spíš z praktické stránky. Načež až teď mi došlo, že je to vyprodaná limitka :D :D :D, takže vlastně "úplně zbytečně" :D . Krásné fotky Caymanů má Sedlin, zde si dovolím post: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/60414-crepas-cayman-3000/?hl=%2Bcrepas+%2Bcayman

 

Ale mám z nich radost, tak doufám, že mi vydrží aspoň do srazu v Praze :D .

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bezesporu jedny z nejpěknějších potápek poslední doby ...

 

Dle mého teda jedny z nejpěknějších potápek všech dob... Akorát pro mě asi opravdu nenositelné co se týká tloušťky pouzdra, když si představím pod svými U jedničkami ještě snad další 4 mm, tak to by bylo na moje zápěstíčko moc :) A já bych k nim ocenil spíše nějakou vintážní kúži pořádné tloušťky....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LukeD

Osobně se mi moc nelíbí ten kovový tah, nicméně úsporný design hodinek nemá chybu. Jedny z mála potápek, které mne zaujaly na první pohled. Každopádně gratulace ke koupi.

 

P.S. Když jsem viděl Sedlinovy fotografie zachycující luminiscenci, málem jsem se posral blahem. :) Jedním slovem nádhera!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

LukeD: Děkuji. Vidíš, to jsem zapomněl nafotit, ale jak píšeš, Sedlin ji má v galerii. Zajímavostí a zároveň detailem je, že svítí i luneta, navíc v krásné barvě :) . Co se týče tahu je to asi o vkusu, ta kůže mu ale sluší také.

 

Fotky jsem si vypůjčil z netu: Crepas Watches

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky Patriku :D . Doufám, že je ještě užiju, nenechám se ukecat a "přežijí" i sraz :) . Jsou fakt moc hezký, denně jsem překvapený kvalitou zpracování. Kamaráde, ale koukal jsem na ty Tvý Heritage, a jsou TOP, někde jsem zahlídnul fotku na denním světle. Ale na mě asi malý :D .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

patprom: :) dobrá otázka. Já Ti nevím, musel bych je zkusit, ale jsou přenádherné. Být Tebou nechal bych si je chvilku "do foroty", tyhle hodinky cenu neztratí. Ale Ty nejsi úplně britlingový :) . A já? Hele řeším jedny hodinky v Madridu, ale táhne se to, protože s chlapíkem je to trochu složitější, tak uvidíme. Nicméně jsou to nová Béčka :) , víc zatím prozrazovat nechci :).

 

walter10: máš pravdu, je to pořádnej kus hodinek (i váhově) :) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... A já? Hele řeším jedny hodinky v Madridu, ale táhne se to, protože s chlapíkem je to trochu složitější, tak uvidíme. Nicméně jsou to nová Béčka :) , víc zatím prozrazovat nechci :).

 

Aha, takže Crepasy se za chvíli objeví v prodejním vláknu a já je ani neuvidím  :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...