Přejít na obsah

Ondřej Berkus


Návštěvník admira

Doporučené příspěvky

Jo kvalitu si určitě poznal z dvou fotek, gratuluju.

Hodinek udělal víc, tipuju všechno jednokusovky.

Ale chápu, kybycovat umí každej :)l

Hele, kdyz jsou videt ozvejkany sroubky na mobilu s 3" displejem, je to bud Zamer, nebo zmetek (nebo Umeni). Ja v tom vidim zmetek. Bohuzel.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 248
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jo jo "kybycovat" to my umime. ;)

Přesně, jsem rád že jsem trefil obě y/i správně :)

 

Tady to musí být koukam samej hodinář. :) dobrý pro forum.

 

edit: když jsem si na gůglu hledat jak se píše to "kybycovat" správně a pak zadal toho O. Berkuse, ukázalo se, že už tu jedno vlákno o něm je TADY

Upraveno uživatelem Z. Paul
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

Jo jo "kybycovat" to my umime. ;)

bezpochyby .... Rotor did not charge a spring watch.

 

zbytek je tady http://forums.watchuseek.com/f63/warning-cautious-have-business-ondrej-berkus-papi-739800.html

 

takže nedotažený zvenku i zevnitř, ale OK ...... je to prostě ruční práce, ale není to sekyrka

 

sry - problém je popsaný zde http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php/942870-WARNING!-Be-cautious-to-have-business-with-Ondrej-Berkus-(papi)!

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když se teď nebudeme bavit o hodinařině ale o tom ojebávání, dostal mě jeho email tomu Emilovi co mu pořád nefungoval rotor :D :

 

Oh, i'm sorry, i was too busy explaining to all my friends that some russian prick is spilling lies about me on the internet.

Anyway, you are not getting anything from me (though i am partial to paying for you to get some english lessons, cause i'm tired of reading your bad english), since you made such a mess with your lies. The only way you can get the funds back is taking down all the bs you posted about me immediately, and this is the last time i'm offering you this solution.
Otherwise, my lawyer will be contacting you and filling a lawsuit for slander and lost wages.

Ondrej

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co tě na tom dostalo? Frackovská drzost a sprostota kvůli který se s papim před mnoha lety rozkmotřili nožíři?

 

Edit, papi tu je, když bude chtít, může to komentovat...

Vim, že tu je, včera tu dokonce byl.

No dostalo mě, jak komunikuje s nespokojenym (očividně právem nespokojenym) zákazníkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sleduju a nevím co si myslet.Designem proti masovkám jako sebeprosazení v díře na trhu chápu,je možné zajít až k ožvýkaným šroubkům?Jistě je,ale musí v tom být myšlenka a záměr,tak jako třeba rezavej strojek u VDB vintage.Ale jestli jde jen o prasárnu,tak to mě po..těš.Co stojí za tímto modelem,jaká myšlenka či vzor.Kauzu nebudu komentovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, nedá mi to. Odolával jsem, ale myslím, že aspoň těch pár lidí, kteří tady demonstrují zdravý rozum si zaslouží vysvětlení.

 

Nejprve k hodinkám. Pouzdro je bronzové a leželo dost dlouho na to, aby se na něm vytvořila patina. Nechtěli jsme s majitelem fotit hodinky vyleštěné, protože nám přišlo, že s patinou můžou být zajímavější. Co se týká šroubků, mají sražené hrany právě proto, aby nedošlo k 'ožvýkání' a jsem v úžasu z toho, jak místní experti z fotky, která je rozpixelovaná změnou velikosti zvládli zaměnit tuto úpravu za opotřebení.

Vnitřní mechanismus je prototypem retrográdního zobrazení data a jakkoli jsou kola ještě mírně 'školní', jsou vyrobená ručně a fungují úžasně a já i majitel z nich máme velkou radost. Není to tedy sbírka starých dílů.

Že je to 'ošklivější brácha od Nautila' - na svůj názor máte právo, i když musím poznamenat, že tyto hodinky byly načrtnuty a rozpracovány dříve, než se tady začalo s Nautilem a jejich majitel byl původně v pořadníku, dokud neviděl můj hrubý polotovar a náčrtek. Ne, opravdu z toho nechci udělat soutěž v tom, kdo dál dočůrá, jenom poskytuji maximum informací. Nebo se o to aspoň snažím.

Vaše poznámky k mému nýtování kýblů a podobně mě naštěstí nechávají chladným, máte právo si to myslet a také to psát na internetu. Naštěstí jsou mezi námi i takoví, kteří nemají zapotřebí anonymně urážet lidi, které ani nepotkali. Ale to už jsou různé tváře internetu a nemá cenu se nad tím rozčilovat.

 

Knife, ano, jednu dobu jsem tam byl 'persona non grata' , z velké části díky mé mladické nerozvážnosti (jak se říká, nikdo není chytřejší než osmnáctiletý kluk, leda šestnáctiletá holka). Ale je mi milou útěchou vidět, jak mlýny melou. Osoba, která se mnou vedla spor, který dopadl mým 'vyloučením' za tu dobu, kterou jsem na knife.cz nebyl, vedla spor s bezpočtem dalších lidí, což nakonec skončilo jeho vyloučením s mnohem větší pompou než u mne. Já, narozdíl od něj, jsem byl majitelem stránky požádán, abych se vrátil. Taky aby ne, je to můj kamarád a fajn chlap.

 

K 'aféře' s mým ruským zákazníkem. A berte prosím na vědomí, že mé vysvětlení je tu hlavně kvůli těm, kteří zde ukázali, že jim nestačí náhodný výkřik do tmy na internetu k tomu, aby si bez znalosti detailů utvořili obrázek a šířili tyto pomluvy dál. Hodinky opravdu při prvním dodání nefungovaly, ale to se vyřešilo jednoduše aplikací závaží na vnější spodní okraj rotoru a bylo po problému. To, že mě pak zákazník začal bombardovat maily, abych mu vrátil peníze je věc druhá. Hodinky při jeho návštěvě prošly důkladným testem a reklamace byla zamítnuta s tím, že hodinky fungují správně. V tomto okamžiku jsem situaci považoval za vyřešenou. Můžete si tedy představit mé rozhořčení (a z něj pramenící prudkost mé korespondence s dotyčným), když jsem začal nacházet tato témata po internetu. Pokoušel jsem se o domluvu s jasnou podmínkou, že tato vlákna stáhne, hodinky vrátí a dostane zpátky částku, kterou za ně zaplatil. Toto jsem mu samozřejmě nejdříve psal ve vší slušnosti. Zákazník mě však vydíral tím, že bude ve vláknech pokračovat, pokud mu hodinky nenechám a peníze nepošlu zpátky.

Zkrátím to. Výsledná domluva byla taková, že mu vrátím platbu a on následně hodinky pošle zpět a zruší veškerou publicitu.
Výsledek? Zákazník porušil dohodu (z mé zkušenosti s tímto národem to není žádné překvapení a to se opravdu škatulkování a stereotypům snažím vyhýbat),  peníze dostal, já hodinky stále nemám a on, pravděpodobně z čiré nudy, ve vláknech pokračuje. Samozřejmě, všechno toto můžu doložit platebním rozkazem a kopií korespondence, které, jak si dokážete představit, má i můj právník. Jenom si nedokážu představit co by se muselo stát, abych pokládal za důležité tyto dokládat zde, když to vypadá, že většina z Vás gentlemanů ani nezvážila jinou možnost než že to, co se píše na internetu je pravda.

Doufám, že Vám to stačilo.

Ondřej Berkus

Upraveno uživatelem Ondrej Berkus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se mi líbí, je to něco jiného, je v tom vidět kus ruční práce, snažení a poctivosti. A ty nedostatky nepovažuji za umění, což asi ani autor, ale právě za tu jedinečnost, že to není jak milióntý pátý kelímek v sérii. V žádném případě bych je nekritizoval a už vůbec ne tak hloupě, jako někteří zdejší odborníci. Za mě dobrý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam v sobe par sklenicek whisky a tak se mi trochu lehceji hodnoti, ale... klobouk dolu pred clovekem, ktery ma odvahu delat veci jinak a zivit se tim. Pane Berkus, v mych ocich jste clovek, ktery mel vizi a sel za ni a vytrval. Delam v obchodni cinnosti uz 25 let a mate muj obdiv. Rad bych se dozil chvilky, kdy mne bude zivit jenom to, co mne bavi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...