Přejít na obsah

Ondřej Berkus


Návštěvník admira

Doporučené příspěvky

Pánové, nedá mi to. Odolával jsem, ale myslím, že aspoň těch pár lidí, kteří tady demonstrují zdravý rozum si zaslouží vysvětlení.

 

Nejprve k hodinkám. Pouzdro je bronzové a leželo dost dlouho na to, aby se na něm vytvořila patina. Nechtěli jsme s majitelem fotit hodinky vyleštěné, protože nám přišlo, že s patinou můžou být zajímavější. Co se týká šroubků, mají sražené hrany právě proto, aby nedošlo k 'ožvýkání' a jsem v úžasu z toho, jak místní experti z fotky, která je rozpixelovaná změnou velikosti zvládli zaměnit tuto úpravu za opotřebení.

Vnitřní mechanismus je prototypem retrográdního zobrazení data a jakkoli jsou kola ještě mírně 'školní', jsou vyrobená ručně a fungují úžasně a já i majitel z nich máme velkou radost. Není to tedy sbírka starých dílů.

Že je to 'ošklivější brácha od Nautila' - na svůj názor máte právo, i když musím poznamenat, že tyto hodinky byly načrtnuty a rozpracovány dříve, než se tady začalo s Nautilem a jejich majitel byl původně v pořadníku, dokud neviděl můj hrubý polotovar a náčrtek. Ne, opravdu z toho nechci udělat soutěž v tom, kdo dál dočůrá, jenom poskytuji maximum informací. Nebo se o to aspoň snažím.

Vaše poznámky k mému nýtování kýblů a podobně mě naštěstí nechávají chladným, máte právo si to myslet a také to psát na internetu. Naštěstí jsou mezi námi i takoví, kteří nemají zapotřebí anonymně urážet lidi, které ani nepotkali. Ale to už jsou různé tváře internetu a nemá cenu se nad tím rozčilovat.

 

Knife, ano, jednu dobu jsem tam byl 'persona non grata' , z velké části díky mé mladické nerozvážnosti (jak se říká, nikdo není chytřejší než osmnáctiletý kluk, leda šestnáctiletá holka). Ale je mi milou útěchou vidět, jak mlýny melou. Osoba, která se mnou vedla spor, který dopadl mým 'vyloučením' za tu dobu, kterou jsem na knife.cz nebyl, vedla spor s bezpočtem dalších lidí, což nakonec skončilo jeho vyloučením s mnohem větší pompou než u mne. Já, narozdíl od něj, jsem byl majitelem stránky požádán, abych se vrátil. Taky aby ne, je to můj kamarád a fajn chlap.

 

K 'aféře' s mým ruským zákazníkem. A berte prosím na vědomí, že mé vysvětlení je tu hlavně kvůli těm, kteří zde ukázali, že jim nestačí náhodný výkřik do tmy na internetu k tomu, aby si bez znalosti detailů utvořili obrázek a šířili tyto pomluvy dál. Hodinky opravdu při prvním dodání nefungovaly, ale to se vyřešilo jednoduše aplikací závaží na vnější spodní okraj rotoru a bylo po problému. To, že mě pak zákazník začal bombardovat maily, abych mu vrátil peníze je věc druhá. Hodinky při jeho návštěvě prošly důkladným testem a reklamace byla zamítnuta s tím, že hodinky fungují správně. V tomto okamžiku jsem situaci považoval za vyřešenou. Můžete si tedy představit mé rozhořčení (a z něj pramenící prudkost mé korespondence s dotyčným), když jsem začal nacházet tato témata po internetu. Pokoušel jsem se o domluvu s jasnou podmínkou, že tato vlákna stáhne, hodinky vrátí a dostane zpátky částku, kterou za ně zaplatil. Toto jsem mu samozřejmě nejdříve psal ve vší slušnosti. Zákazník mě však vydíral tím, že bude ve vláknech pokračovat, pokud mu hodinky nenechám a peníze nepošlu zpátky.

Zkrátím to. Výsledná domluva byla taková, že mu vrátím platbu a on následně hodinky pošle zpět a zruší veškerou publicitu.

Výsledek? Zákazník porušil dohodu (z mé zkušenosti s tímto národem to není žádné překvapení a to se opravdu škatulkování a stereotypům snažím vyhýbat),  peníze dostal, já hodinky stále nemám a on, pravděpodobně z čiré nudy, ve vláknech pokračuje. Samozřejmě, všechno toto můžu doložit platebním rozkazem a kopií korespondence, které, jak si dokážete představit, má i můj právník. Jenom si nedokážu představit co by se muselo stát, abych pokládal za důležité tyto dokládat zde, když to vypadá, že většina z Vás gentlemanů ani nezvážila jinou možnost než že to, co se píše na internetu je pravda.

 

Doufám, že Vám to stačilo.

Ondřej Berkus

 

Ondřeji, dnes o Tobě a Tvých výtvorech čtu vůbec poprvé. Můžu Tě ubezpečit, že Tvoje hodinky vypadají skvěle, a je to právě proto, že je na nich vidět ruční práce. Gratuluji Ti a pokračuj tímto směrem. Připrav se na to, že na své cestě potkáš mnohem více těch, kteří vkus postrádají, než těch, kteří originalitu a jedinečnost ocení. A jak praví přísloví, mnohý červ sní o tom, že si plivne na bílou holubici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • Odpovědi 248
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tyhle hodinky jsou podle zatím nejlepší, co O.B. udělal. Fakt se mi strašně líbí jako celek a bez výhrad, jako jedny z mála verneofek. Gratuluju. Zejména oceňuju, že vypadaj fakt autenticky, a to i když se srovnají s těmi nástroji ku klystýru. Oblíbené obscesivní nářky fajnšmekrů na šroubky k uším estéta ani nedolehnou ..... :) tahle věc má komplexnější kvality. Moc jim sluší bronz a vůbec ..., jen nechápu, proč jste s klientem osmičku rafinovaně změnili zrovinky na XII ??? Dost mě to zmátlo :D

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

V podzimním Watch It s červenou obálkou je medailonek šesti mužů, doslova označených jako česká hodinářská elita. Kromě jmen Libor Hovorka, Martin Brož, Luděk Seryn a Ondřej Berkus tu najdeme i známé hodinářské mistry Jana Prokopa a Zdeňka Loffelmanna. No nic, vrátím se k Ondřeji Berkusovi. Zaujalo mne, že jako hlavní motto jeho medailonku je něco v tom smyslu, že jedinou jeho propagací jsou reference jeho klientů, že si jinou reklamu ani neumí představit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abych byl úplně upřímný, víc mě rozhodil ten ZL, aneb jak snadno se člověk dostane mezi "hodinářskou elitu". OB alespoň zkouší něco vyrábět. Čekal bych ale, že si autor či editor medailonků alespoň přes gúgl proklepne osoby, které ma v úmyslu vysadit na elitní piedestal, minimálně proto, aby věděl, na co se v rozhovoru ptát... Takhle ti skuteční hodináři v tom elitním spolku nebudou vědět, jestli je to pocta, nebo špatnej vtip.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsících...
  • po 2 týdnech...
  • po měsících...
  • po 4 týdnech...

Co se týká šroubků, mají sražené hrany právě proto, aby nedošlo k 'ožvýkání' 

To je snad ještě praktičtější než 3 metrové hrábě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když vidím to kónické dýnko a ty rovné hlavičky šroubů, které z toho čouhají do prostoru, tak se mi chce brečet...

A když se podívám, jak ten přední šroubek částečně rozklepal kladivem, aby to zakamufloval, tak se mi chce autora toho "díla" zfackovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...