Přejít na obsah

Ruhla digital


matej96

Doporučené příspěvky

Dobrý den, nalezl jsem u babičky staré, červené hodinky ruhla digital po dědovi. O hodinkách nic nevím, ale moc se mi líbí a rád bych je zprovoznil. Vůbec hodinkám nerozumím, tak mě prosím nekamenujte... Jsem schopen hodinky rozchodit, nebo nemám šanci a musím je odnést k hodináři? 

 

post-35282-0-00260100-1395416441_thumb.jpeg

post-35282-0-45887900-1395416459_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobře, děkuji za radu. Jinak jdou otočit pouze na jednu stranu se "cvrkáním". Na druhou stranu nejdou vůbec, a ani se nerozběhnou, takže návštěva hodináře :). Jinak bych se chtěl zeptat na řemínek, kolik by tak mohl stát, a jestli by se dal sehnat nějaký lesklý ocelový. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je nejake zadrene - predstav si to jako na kole - slapanim dozadu cvrkas, dopredu natahujes. Obyceljny reminek koupis za par desitek korun, ocelovy asi v radech stokorun. Zmer si zezadu jakou potrebujes sirku a pak uz jen staci vybirat a vybirat. 

 

Nejlepsi bude, kdyz se tu trochu zactes, vsechny informace tu najdes. A treba te to chytne ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po 2 týdnech...
  • po měsících...

Tyhle hodinky jsem doma našel také. Ležely v šuplíku kolem 25ti let. Otec je kdysi koupil v Drážďanech. Hodinky se po nátahu rozešly s takovou chutí, že se předbíhaly o 15 minut za hodinu. Šel jsem s nimi do místního jediného hodinářství v okresním městě, jestlli by se mi na ně nepodívali. Stačilo před paní za pultem říct slovo "Ruhla"... Usmála se a odpálkovala mě větou, že oni takové vraky neopravují a že mají na prodejně jen kvalitní zboží. Při pohledu na výstavku hodinek značky Bentime atd. jsem měl sto chutí vytáhnout levý rukáv, aby se zablýskaly mé omegy a zeptat se jí proč, když prodávají jen kvalitní zboží, je nemají vystavené... Ale vykašlal jsem se na ni.

 

Našel jsem na netu hodináře chlubícího se tím, že opravuje starší hodinky. Po domluvě jsem mu Ruhle poslal. Nekecal. Za dva týdny byly hodinky doma. Chyba byla ve vlásku. Vše opraveno. Hodinky jdou kupodivu dost přesně a vše stálo 100,- Kč plus poštovné! Dokoupil jsem RIOS řemínek a mám z těchto hodinek fakt radost. Na takové normální nošení mimo kancelář ideální.

post-36202-0-00558500-1409153108_thumb.jpg

post-36202-0-30883900-1409153115_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...
  • Po roku...
  • po měsících...

Taky mám jedny...

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/101187-ruhla-digital/

Už přes rok je příležitostně nosím a stále si drží skvělou přesnost (v mezích 'budíkového' no-jewel strojku z plechovek) cca 10-15s za den.

Strojek je tam na fotkách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...