Přejít na obsah

Bells Story & Magrette Regattare Tiki


Bells

Doporučené příspěvky

  • po měsíci...

Už jsem se chlubil v příslušném vlákně, ale něco si musím hodit i sem, takže níže můj nový přírůstek do stáje, kterým jsem opět Japan positive :)

 

Japan Made - Seiko Nano Universe SCVE045

 

post-25778-0-67009800-1527607377_thumb.jpg

 

post-25778-0-47434800-1527607377_thumb.jpg

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno jo, když se mi hodila do barev, ale máš pravdu, že už je to moc :) A jak tak koukám, asi se mi i celkově barevnost nějak upravila při nahrání, nebo exportu nevím, v PS to vypadalo celkově lépe. Hlavně lumi vypadá jinak sakra, no co nadělám.

Upraveno uživatelem Bells
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O tom samozřejmě vím, takže tam problém není. Problém je nakonec v tom, že jsem to měl celé v několika vrstvách a při exportu jsem si je všechny nezapnul, chjo, no teď už je to jedno, příště si to zkontroluju lépe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Tome díky, však už taky hodinky pravděpodobně žádné nebudou až do svatby, protože budu sypat jinam :)

 

Harwey černé na foru taky jsou, zahlédl jsem je v Seiko vlákně, takže máme všechny varianty, akorát společné foto asi neprojde, když jsme každý úplně od jinud.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tome díky, však už taky hodinky pravděpodobně žádné nebudou až do svatby, protože budu sypat jinam :)

 

Harwey černé na foru taky jsou, zahlédl jsem je v Seiko vlákně, takže máme všechny varianty, akorát společné foto asi neprojde, když jsme každý úplně od jinud.

Michale viem o com pises, ja uz tiez sypem :-DDDD uz aby bolo po svadbe:-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Canary Islands - Fuerteventura

 

Dnes se s vámi podělím o cestu na jeden z Kanárských ostrovů - Fuerteventura, respektive hlavně o cestu po Fuerteventuře. Jelikož už jsem něco málo psal i v tipech na dovolenou, tak to tady naházím kompletně vše i s nějakým povídáním a třeba to někomu i pomůže při rozhodování se, kam vyrazit.

 

Ubytovaný jsem byl v městečku Morro Jable, které je ve spodním jižním cípu ostrova. Letiště je přesně na opačné straně, takže dokodrcat se až sem je celkem otrava, tuplem po cca 5ti hodinovém letu. Po cestě ani není víceméně nic k vidění, protože ostrov je sopečného původu, totálně vyprahlý a zasypaný pískem navátým z Afriky. Z 1,5 hodinové cesty tedy vidí člověk ? času pouze písek a hory, až ke konci už se jede víc podél pobřeží, takže sem tam je vidět i moře a taky život, který je snad jen kolem letovisek a měst.

 

Vyberu jen části, které se mě osobně líbily nejvíc, protože fotek mám tunu a psát o každém místě by bylo ukrutně dlouhé, ono i takle to bude nejspíš delší a to jsem zapomněl doma půlku výbavy, za což jsem si sypal popel na hlavu celou dobu. GoPro zůstalo doma, podvodní kryt na iphone taky, takže fotky z vody nemám, což je zrovna tady škoda, ale co nadělám. Alespoň, že hodinky jsem nezapomněl, takže cestování se mnou prožily 3 kousky, které se budou průběžně objevovat na fotkách.

 

 

Samotné Morro Jable má podél sebe jednu z nejdelších pláží na Fuerteventuře ? Playa De Jandia, která má zhruba 7km, projít jí na jeden zátah se dá, ale pokud k tomu přidáme i koupačky, tak už ne. Podél skoro celé pláže vede pěkná promenáda a cyklostezka ? fajn na ranní běhání, nebo jiné aktivity. Stejně tak je to i nejsnažší způsob, jak se dostat na různé části pláže, pokud se někomu nechce jít přímo po pláži. Já preferoval cesty po pláži, ale i tak mám stezku prolítanou až až ? běhání, kolo, přesuny na vzdálenější pláže. Na konci pláže směrem k severu je pěkná půjčovna snad všeho pro různé aktivity, ať už na souši, nebo na vodě + fajn restaurace a bar. Taky jsou zde k vidění ve větší míře pozůstatky původu ostrova, tedy sopečné kameny, které v kombinaci s mořem vypadají prostě dobře. Zde jsem udělal i pár fotek hodinek, jinak jsem to po pravdě dost flákal, nebyl prostě čas. Mimochodem na spoustě pláží je i černý písek, ne není to bordel, ale rozemleté lávové kameny.
Pláž volně pokračuje v další malé, takže cesty po nich jsou skoro až nekonečné.

 

 

post-25778-0-18766500-1534841847_thumb.jpeg

 

post-25778-0-71241200-1534841848_thumb.jpeg

 

post-25778-0-07229800-1534841850_thumb.jpeg

 

post-25778-0-33888500-1534841851_thumb.jpeg

 

 

O pár km dál je pak další z těch ?lepších? a to Playa Esquinzo-Butihondo. Ideál vzít kola a udělat si pěkný výlet s odměnou v podobě koupání. Tento výlet jsem sám pěkně odnesl, protože jsem se na kole spálil jako kráva, ale stálo to za to tak jako tak.

 

 

post-25778-0-52505400-1534841852_thumb.jpeg

 

post-25778-0-15637400-1534841854_thumb.jpeg

 

 

Následovalo půjčení auta a ježdění na vzdálenější pláže. Samotné pujčení nebyl absolutně problém, Španělé nic moc neřeší, vše na pohodu. Přítelkyně hrozně chtěla Fiata 500 aka tu malou jebku, ve které se mě upřímně moc jezdit nechtělo, ale co je to jen dovolená. Vyrazili jsme směrem na severovýchod k obří pláži Sotavento. Zde se hlavně jezdí na Kitech, windsurfech, v případě dobrých podmínek i na klasických surfech. Co mě naštvalo, že den před naším příletem právě zde byl světový pohár Kite a Wind, škoda, že jsem to nevěděl dřív, protože by rozhodně stálo za to, letět dřív a podívat se. Jinak na pláži je dobré se nějakou dobu zdržet, protože je zde hodně výrazný příliv/odliv (rozdíl kolem 3m 2x denně) a během dne se pláž rapidně mění, vytváří se různé laguny a někdy i úplně zmizí.

 

 

post-25778-0-32058700-1534841855_thumb.jpeg

 

post-25778-0-15205700-1534841861_thumb.jpeg

 

 

Po cestě na Sotavento je opět i spoustu dalších menších pláží, které jsou pěkně značené z hlavní silnice, takže není problém se ke každé dostat a strávit tam taky nějaký čas. Ještě za Sotavento je pak letovisko Costa Calma, které se mě osobně po již procestovaných místech extra moc nelíbilo, ale i tak stojí za to, se tam jet podívat. Problémem částí, kde jsou letoviska je, že většina lenochů se prostě plácne na pláž přímo před hotelem a je zde pak tuna lidí, což mě nebaví. Přitom stačí popojít o pár set metrů dál a lidi žádní. Zrovna na Fuerteventuře je škoda být jen na jednom místě.

 

 

Další dny jsme opět půjčili povoz na čtyřech kolech s vidinou, že se podíváme i na pláže směrem jih/jihozápad korunované pláží Cofete. Dle slov delegáta je na výlety do těchto míst vhodné půjčit nějaké SUV apod., protože cesty jsou dost rozbité. Já si samozřejmě řekl, že dvojnásobek za SUV dávat nebudu, že zatím všechny cesty byly naprosto v pohodě, tak proč to hrotit. Objednal jsem šlupku Fiata, ovšem auta byla krutě vybraná, takže při vyzvednutí jsem dostal klíčky od kupátka Astry GTC. Nezlobil jsem se, Astra byla ve vyšších kategoriích, ale Rossita ji nechala za cenu nejmenší šlupky, takže fajn. Auto jako takové je to dost debilní, ale o tom psát nebudu a u auta z půjčovny fakt nic neřeším.

 

Po rozmlácených šotolinových cestách jsme projeli všechno možné, až přišel čas Cofete. Tam se jede po nejhorší cestě, jakou jsem na ostrově viděl a najednou jsem si vzpomněl na slova delegáta o SUV. Ano hodilo by se, přesně řečeno mít třeba Wranglera, tak by ta cesta byla vysloveně zábava v horských průsmycích. No SUV jsme neměli, takže 20 km po šotolině, šutrech a totálně domlácené cestě jsme absolvovali v Astře = utrpení na entou pro auto i posádku. Měl jsem tendenci nejdřív auto šetřit, protože i když to bylo auto z půjčovny, tak mi ho na takové cestě bylo prostě líto. Za chvíli mě však dojela A3 a já si říkal, že když může i ta jet rychleji, tak já taky. Stala se z toho tak jízda ala Jeremy Clarkson na Novém Zélandu, jen zde s maximálkou tak do 60ti, víc prostě nejde, to by se rozsypala jak Astra, tak my. Poté, co jsme se vydrápali na vrcholky hor se naskytnul neskutečný pohled na Cofete pod námi. V tu chvíli jsem věděl, že to trpění v nevhodném autě rozhodně stojí za to.

 

 

post-25778-0-87001500-1534841861_thumb.jpeg

 

 

Z vršku se pak jede ještě pár km dolů k pláži, zde je cesta ještě brutálnější, povrch stejný, ale cesta užší, na jedné straně lemovaná vysekanými šutry a na druhé vlastně ničím, jen případným pádem několika desítek metrů dolů. Navíc spoustu zatáček, do kterých prostě není vidět (v Astře už vůbec, protože někdo v německu si řekl, že přední sloupky mají být asi co nejtlustší ? to se tady fakt hodí), míst na vyhýbání taky moc není, no jízda nic moc. Tato cesta nás dovedla až do stejnojmenné vesničky Cofete, odkud už je to směrem dolů pár set metrů k pláži a směrem doprava k místu opředeném několika legendami ? Villa Winter více třeba zde: https://villawinter.com/en/ Btw: dost dobré sídlo a některým z legend bych klidně věřil. Škoda, že brutálně chátrá a oprava asi jen tak nebude, stálo by to ranec a dopravit sem potřebnou techniku taky není jednoduché.

 

 

post-25778-0-90210300-1534841862_thumb.jpeg

 

 

Čuprtrupr terénní Astra cestu zvládla a nyní před sebou už máme tu nej pláž celé Fuerteventury. Je tu zákaz koupání, respektive vlez do vody je pouze na vlastní nebezpečí, když se něco stane, žádný Míč Bjůkenen vám nepomůže, ale i tak se tu lidi koupají a my mezi nimi. Btw: Na Fuerteventuře je statisticky prý nejvíc utopených lidí z celých Kanárů a vůbec bych se nedivil, kdyby na tom mělo velký podíl právě toto místo. Na plavání dál od pláže to ovšem není, zadní hradby vln atakující i 10ft to nedovolí (na fotkách z pláže to bohužel nevynikne a jak jsem psal na začátku, nic do vody jsem s sebou neměl). Věřím, že to tady může být super na surfování, pokud se vlny i víc rozestoupí, během naší návštěvy byly hrozně u sebe a to se nedá.

 

 

post-25778-0-04856800-1534841864_thumb.jpeg

 

post-25778-0-09713400-1534841865_thumb.jpeg

 

 

Pláží Cofete to ukončím, jak koukám i tak je to ukrutně dlouhé. Ještě přidám nějaké vlnky, každovečerní uložení povozů a následného trávení zbytku času u pláže s místním pivem při čekání na klasický kýč - západ slunce.

 

 

post-25778-0-03483000-1534841867_thumb.jpeg

 

post-25778-0-46251000-1534841869_thumb.jpeg

 

 

Kdybych to měl nějak shrnout, tak s klidným svědomím bych Fuerteventuru doporučil komukoliv, kdo chce trošku aktivnější dovolenou. Sám mám v plánu letět na Kanáry určitě znovu, klidně i na Fuerte, protože mě to tady fakt bavilo a je ještě spoustu míst, kam bych se jel podívat a rád bych dal ještě další z ostrovů, určitě Lanzarote a Tenerife. Španělé jsou pohodáři, na všem se dá bez problémů dohodnout, Španělky jsou dost kočky, některé i extra kousky a obecně mám hrozně rád i Španělksé jídlo, takže to jsem si tu taky užil ve velkém, takové Gazpacho a Chorizo bych mohl jíst snad pořád.

Dost mi to tu připomínalo AUS, samozřejmě v o dost menším měřítku, pláže jsou podobné, přímo Morro Jable opět takové menší Gold Coast (s nadsázkou), je tu dost levno a mnohem snáz dostupné než AUS. Přece jen 5h, vs 20h je sakra velký rozdíl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyborna recenze, diky za tve usili a skvele fotky!

Na celem ostrove aby clovek trochu stinu pohledal. Tam se nespalit snad ani nejde.

Pobavila me pasaz o sotoline a GTC/SUV! :D Myslim, ze Wrangler je dobry do terenu-stoupani, najezdove uhly atd, ale ne na rozbitou cestu. Ja jednu takovou uskakanou cestu ve Wrangleru absolvoval na Maui a predjizdely me vsechny Mustangy a jim podobne potvory s prstem v nose.

Na webu o Ville Winter pisou, ze v zari o ni vyjde knizka. To by mozna stalo za precteni :)

 

Jak to bylo na ostrove s odpadem? Bylo tam cisto? Ja byl treba ze Sardinie hrozne zklamany, jaky tam byl bordel, ale to je holt Itoska..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super letní fotky, Miku. A moc pěkné jsou i ty Seika výše, vůbec jsem si toho nevšimnul. Moc pěkné.

 

Díky kamaráde. Seika jsi viděl i live, takže žádná novinka :)

 

Vyborna recenze, diky za tve usili a skvele fotky!

Na celem ostrove aby clovek trochu stinu pohledal. Tam se nespalit snad ani nejde.

Pobavila me pasaz o sotoline a GTC/SUV! :D Myslim, ze Wrangler je dobry do terenu-stoupani, najezdove uhly atd, ale ne na rozbitou cestu. Ja jednu takovou uskakanou cestu ve Wrangleru absolvoval na Maui a predjizdely me vsechny Mustangy a jim podobne potvory s prstem v nose.

Na webu o Ville Winter pisou, ze v zari o ni vyjde knizka. To by mozna stalo za precteni :)

 

Jak to bylo na ostrove s odpadem? Bylo tam cisto? Ja byl treba ze Sardinie hrozne zklamany, jaky tam byl bordel, ale to je holt Itoska..

 

I já díky za chválu.

Pravdou je, že pokud člověk cestuje po plážích, tak má se stínem smůlu a jak tady fouká a teploty i bez větru nejsou úplný extrém, tak si ani neuvědomuje, že to slunce smaží na 100%. Já to poprvé krutě poznal právě na kole hned v prvních dnech, kdy to odnesli ruce a postupně během dovolené ještě tak dalších 50% těla :D

Jsem rád, že cesta na Cofete alespoň pobaví, já jsem se během cesty až tak nebavil, ale stálo to za to a auto to taky zvládlo. Svým bych tam nejel ani omylem, to bych se srabácky otočil. Wrangler byl myšlený, jako příklad něčeho, co je skutečně terénní a ne jako Astra na 18" kolech obutých do gum 235/50, to bylo fakt peklo. Hodně jsem potkával menší SUV typu Renegade s tím to bylo asi v pohodě, ani vysloveně AWD tam není potřeba, jen prostě něco pohodlnějšího na takovou cestu. Na druhou stranu tam jelo i dost lidí s klasickými osobáky, jako my, takže se to prostě dá, jen je to holt utrpení. Když si vezmu, že jsem přemýšlel o půjčení MX5...GTC bylo ještě zlaté :D V jednu chvíli se kolem prohnal Hilux, ten fakt nějakou rozbitou cestu neřešil a ten bych viděl jako naprostý ideál do těchto končin, naházet věci na korbu a jet cestou necestou.

 

O Ville už i nějaké knihy jsou, respektive nejen o ní, ale byla v několika románech, co jsem tak hledal. Problém je, že žádná z legend/historek není nijak ověřená, takže jak to skutečně bylo se asi nikdy nikdo nedozví a vlastně je to tak možná i lepší, protože o to víc pracuje lidská zvídavost.

 

Co se týče odpadu, tak tady fungují na jedničku, nikde jsem žádný bordel neviděl, ani v samotném Morro Jable, které je dost rušné, všude bylo krásně čisto, až jsem se divil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tam byl 2 týdny před tebou, na severu, a v únoru letím zas. Fuerte mě dostalo. Navíc tam mám kámoše, bydlení na samotě útesu (west coast pod sopkou Tindaya), co víc si přát.

A jak píšeš, pohoda, levno, a když člověk chce, najde místa, kde i v sezóně není ani noha. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...