Přejít na obsah

Bells Story & Magrette Regattare Tiki


Bells

Doporučené příspěvky

  • po měsících...

Tak další kapitola napsána, respektive podepsána :) Kdysi jsem tu řekl, že až se budu jednou ženit, tak budu mít na ruce Magrettky, to jsem nesplnil, holt se nehodili ke zbytku outfitu, takže si to odkroutili Alpiny, které se tak definitivně stali dalším neprodejným kouskem.

 

22.06.2019 - Just Married

 

post-25778-0-76857900-1562764145_thumb.jpeg

 

post-25778-0-68136000-1562764144_thumb.jpeg

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky oběma!

Magrette jsem celou dobu plánoval vzít, šlo by to ke všemu, jen ne k mým hadrům :), naopak Chevron, který jsem pořídil k Alpinám zapadl naprosto skvěle a to vlastně rozhodlo definitivně. Druhou věcí je i fakt, že v tom teple, jaké bylo by Magrette s kožkou nebyly zrovna moc příjemné a vzít je na gumě by bylo vážně mimo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Tak něco mrsknu i sem. Rozhodli jsme se, že vyrazíme na východ slunce na Sněžce. Takže v pátek žádné kalení a brzy na kutě, protože již v 1:30 druhého dne byl budíček. Naspané 3 hodiny nic moc, ale překvapivě jsem i vstal, naházeli jsme vše do báglů, sedli do auta a vydali se směr Pomezky. Před 3 hodinou ráno nám již auto bliká při zamykání na šťastnou cestu a my jdeme. Cesta pohodová, krásně jasno, nebe poseté hvězdami, které neruší žádné okolní světlo. Před pátou jsme již na vrcholu, kde se však počasí rapidně změnilo. Mraky, vítr a díky tomu pěkná kosa. Do východu zbývá cca hodina (cesta zabrala méně, než jsme mysleli), kterou decentně mrzneme a doufáme, že se během té doby mraky odporoučí do Polska. Bohužel se tak nestalo a před šestou ráno, kdy máme koukat na východ slunce, vidíme pouze mraky  :death: I tak ještě chvilku čekáme, ale už jsme vážně KO, takže vyrážíme směr zpět. Po pár minutkách se mraky rozestupují a já okamžitě fotím, protože je mi jasné, že todle nebude na dlouho. Taky že nebylo, cca 5 minutové okno a slunce je opět zahalené mraky. Níže to nej, co se mi podařilo, na tu bídu to celkem jde, takže alespoň něco, ale stejně si to budeme muset zopáknout :) Wristshot je pro změnu ze západu, se Sněžkou v pozadí, během východu nebyl čas, důležitější bylo vůbec něco vyfotit, když už jsme se tam trmáceli :)

 

 

Východ slunce na Sněžce

 

post-25778-0-72178800-1566810350_thumb.jpg

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmmm, koukal jsem už na Instáči. Fotky hezký, ale v půl druhý bych kvůli nim vstát nedokázal :) Tak díky, žes to udělal za mě a já se můžu jenom kochat.

 

Někdy se člověk musí hecnout a dát to, jinak by byla nuda :) Ještě je taky varianta být do dvou v nějaké hospodě poblíž a pak vyrazit, ale to bych byl ve zprávách, s titulkem "Mrtvola na Sněžce" :D

 

Kdyz tak koukam na ten casovy rozvrh, asi ani nocleh na Lucni, nebo nekde v okoli, by to moc nevylepsil. Taky jsem spis na ty zapady ;)

Ale madsencum fandim...byvaji pak mensi fronty u snidane :)

 

Byli jsme v Trutnově, takže cca půl hoďky cesty a to by se tedy dalo ušetřit + čas na probrání (hlavně to probrání, vážně nejsem vstávací typ :D) a vypravení, ale stejně by to nedalo kdo ví co. Každopádně příště bude lepší časový rozvrh, přece jen jsme na vrcholu byli o hodinu dříve, takže minimálně o to déle jsme mohli spát. Samozřejmě taky pokud člověk vyrazí třeba v Září, tak bude východ později, ale teploty moc příjemné nebudou :)

Jinak východ vs západ: za mě spíš ten východ, ne obecně, ale na Šněžce určitě, protože díky nočnímu výšlapu se člověk těší nejen na vrchol, ale i právě na ten východ a taky je podle mě na východ lepší výhled.

 

Parádní fotky z toho východu!

 

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Tak se mi opět rozrostl počet organizací, na které rád přispívám, nebo jsem jejich členem. Tentokrát je to zároveň díky rozšíření hodinkového chlívečku o nový kousek solárních chronografů Seiko SSC741 z edice Save The Ocean.
Jedná se o speciální edici, u které jde část zisku z prodeje hodinek neziskovému centru (Ocean Learning Center) Fabiena Cousteaua, známého oceánografa zaměřujícího se na záchranu oceánů.
Kromě dobrého pocitu, že člověk na něco přispěl jsou navíc hodinky vážně povedené, ciferník hrající několika odstíny modré s reliéfy vln je prostě pecka a to jsem si nemohl nechat ujít. Navíc je zde ještě pár žraločích detailů, jako třeba hřbetní ploutev schovaná ve vlnách, nebo ocasní na jedné z ruček. Stejně tak znázorňuje žraloka ještě šedá část na lunetě.

 

No a když už jsem u téma záchrany oceánů, tak k takovým hodinkám skvěle ladí další projekt ve kterém jsem už déle - 4Ocean.
Projekt na záchranu moří a oceánů 4Ocean oficiálně odstartoval před 2 lety dvěmi surfaři. Pohádku o tom proč a jak asi psát nemusím, podstatné je, že vážně něco dělají a výsledky mají úctyhodné - několik tun vytahaného bordelu z moří. Díky takovým se snad i v budoucnu budeme mít kde koupat a ryby, které jíme nebudou komplet z plastu.
Samozřejmě taky potřebují svou organizaci nějak financovat a zde nastupují na řadu náramky. Ty jsou kompletně vyrobené z recyklovaného skla a plastu vytahaného z moří a koupí člověk přispěje právě na financování organizace, případně i na další, kterým jsou jednotlivé náramky věnované.
Btw: k 4Ocean se může kdokoliv přidat i jako dobrovolník, funguje již v několika zemích a určitě se bude i rozrůstat.

 

Save The Ocean & 4Ocean

 

post-25778-0-28666700-1567605707_thumb.jpeg

 

post-25778-0-26039500-1567605706_thumb.jpeg

 

post-25778-0-93180900-1567605704_thumb.jpeg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky ti. Kdybych měl porovnávat, tak jsou u mě jednoznačně nejníž, takže to je docela vtipné :) Přece jen hodinky za pár šupů, quartz, nebýt edice, tak úplně obyčejné, ale jsou super, to zase jo. Zábavné, ideální na léto k vodě, ostatně už se taky těším, až je za pár dní provětrám u moře, tam jim to bude slušet nejvíc a myslím, že i na ruce budou tím pádem ze všech nejčastěji.

 

ZTaky jsem zvědavý, jestli bude Seiko v Save The Ocean i pokračovat a jak budou vypadat příští, protože již první byli pěkné, ale tato edice je mnohem lepší a když to takto bude pokračovat, tak ta příští musí být skvostná :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrovna si říkám, že nějaký chrona by bodla. Mechanika je celkem drahá záležitost, tak se motam v bludném kruhu Seiko Citizen. A protože Citizen je divnej a já chci potápkový chrona (jak jinak:)  ), zůstává Seiko a asi pět těchto solárek. Jen se zlomit a jít do quartzu. Stále nevím. A ty tvoje maj jediný žraločí ploutev...což je chyba :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhle chrona se jim povedly. To bez debaty. Z edice StO za me jednoznacne nej. Samuraju a zelv uz mam po krk.

 

Kolaze ani nekomentuju, jedna basen ;)

 

U mě jediná možnost, bo želvy a samuraje nemusím, ani ne proto, že jich je tuna, ale prostě to nejsou hodinky pro mě :) U chron je zase škoda, že z toho krásného cifru je půlka fuč kvůli subcifrům. Ovšem jako musím říct, že to Seiko neodfláklo a subcifry pokračují v reliéfech, což je vidět až při bližším pohledu.

 

Zrovna si říkám, že nějaký chrona by bodla. Mechanika je celkem drahá záležitost, tak se motam v bludném kruhu Seiko Citizen. A protože Citizen je divnej a já chci potápkový chrona (jak jinak:)  ), zůstává Seiko a asi pět těchto solárek. Jen se zlomit a jít do quartzu. Stále nevím. A ty tvoje maj jediný žraločí ploutev...což je chyba :)

 

Vidíš a já chtěl pro změnu pilotní chrona a jak to dopadlo, chvilku jsem se cukal, že jako ne, že chci ty pilotky, ale vůle byla vážně slabá :D Už si raději žádné nákupy ani neplánuju, stejně to pak vždy skončí úplně jinak :)

Jinak mě třeba chrona v quartzu ani moc nevadí, přece jen je to méně zřetelné, než u klasických tříruček, takže to poskakování ani skoro nevnímám.

Doufám, že když jsou to "žraločí" hodinky, tak mě ti žraloci v Indickém oceánu ušetří a nebudou se válet nějakému v žaludku i s mojí rukou :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem teď v situaci že mám šestero hodinek a tak nějak nevim co koupit, mám vsechno nastudovaný a nic mě v mejch možnostech nebere. U těch chron mi nezáleží na chodu vteřinky, ale na tom, že vim, že to není mechanika. Moc se mi do ničeho nechce :(

Užij si moře a těším se na fotky :)

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...