Přejít na obsah

Hamilton Jazzmaster Auto Chrono


Doporučené příspěvky

Ahoj kolegové,

 

Po 3 měsících nošení bych se s vámi rád podělil o své dojmy z hodinek  Jazzmaster Auto Chrono od firmy Hamilton.Recenzi na stejný typ jsem tu nenašel, tak se snad neopakuji. Firmu představovat nebudu, myslím že už to tu někdo předemnou udělal, a půjdu rovnou na věc.

 

 

Baleni / Design

 

 Součástí balení je vrchní papírová krabice, ve které se nachází lepenkový box na hodinky. Pod ním se schovává garanční karta a návod. Celé to můžete vidět na přiložených fotkách. Myslím že k tomu není co dodat, neurazí ale jiní umí i v této cenové kategorii  ??ušlechtilejší?? balení.

Design hodinek mi sednul na první pohled. Pouzdro je kulaté, průměr 42mm a výška ca. 1,5 cm, s jakoby na něj napasovanými, velmi mohutnými nožičkami. Co se mi hodně líbí, je střídání leštěných ploch (pouzdro) s matnými broušenými (nožky). Hrany nožek spolu s ??konzolí?? na tlačítka a korunku jsou rovněž leštěné. Bok Lunety je pak matný. V reálu to vypadá opravdu výborně a vyváženě. Pěkně se lesknou a matné plochy dodávají takový pocit kvality, nevím jak bych to popsal. Stejně jako hodinky samotné, je koncipován I nerezový tah. Střídají se na něm matné plochy ve tvaru H a leštěné spojky. Spona je pak motýlková a není v zavřeném stavu vidět.

Ciferník je černý a lesklý, se stříbrnými indexy a ručkami. Nad indexy jsou popisky vteřin chronografu a na čtvré hodině datumové okénko. Na pozici 6 je sčítač hodin a na dvanáctce 30 minutový sčítač oboje pro chronograf. Na devítce pak titěrný subciferník pro vteřiny. Osobně bych se bez něj obešel, vzhledem ke své velikosti slouží  spíše jako indikátor chodu hodinek. Nad ciferníkem je mírně klenutý safír.

Celkově působí hodinky sportovně elegantně, skvěle zapadající k mému pracovnímu outfitu košile a jeans. Dají se ale i k tričku a kraťasům. Vodotěsnost je 100m.

 

Strojek

 

Hodinky jsou poháněny strojkem Hamilton H-21 což by podle výrobce měla být upravená ETA Valjoux 7750. Úpravy pravděpodobně spočívají ve vyměněné hlavní pružině což se projevuje zvýšenou rezervou chodu na šedesát hodin. Osobně mohu potvrdit že vydrží jít od pátku večer do pondělního rána. Přesnost jsem neměřil, subjektivní odchylka je pod jednou minutou za týden do plusu. Pro mě tedy naprosto dostačující. U minutového sčítače chronografu skáče ručka přesně na indexy, u hodinového není slícování tak přesné, nicméně odečítat se dá. Při prudkém pohybu ruky se rotor občas silně roztočí a celé hodinky pak příjemně vibrují na zápěstí. Na rotoru je vyryta značka Hamilton,na můstku pak vzor do tvaru H. Fotku jsem si půjčil z katalogu Hamiton.

 

Celkový dojem

 

Hodinky nosím minimálně 4x týdně, zvykl jsem si tedy jak na velikost tak na váhu ca. 190 gramů. Rozhodně to nejsou univerzály na všechno, na to jsou moc velké, jsou to spíš takový??leštěnky??, přesto ale se sportovním nádechem. Jestli se hodí i k obleku si musí rozhodnout každý sám, já je klidně při méně formálních příležitostech vezmu. Zpracování je dle mě výborné, jsou to také moje nejlepší hodinky tak aby nebylo.. Luminiscence je velmi slabá, ručky a indexy ale díky svému tvaru odráží dobře světlo, takže jsou čitelné i za šera. Celkově si myslím že u Hamiltonu je poměr cena-výkon na velmi slušné úrovni. Kdo tedy hledá sportovně laděné, přesto elegantní chronografy za příznivou cenu, a nevadí mu neznámá (alespoň tam venku) značka,mohu vřele doporučit. Doufám že jsem nikoho nenudil a děkuji za pozornost.

post-19873-0-31985000-1396780194_thumb.jpg

post-19873-0-43883000-1396780230_thumb.jpg

post-19873-0-29627900-1396780243_thumb.jpg

post-19873-0-92323600-1396780257_thumb.jpg

post-19873-0-81881400-1396780266_thumb.jpg

post-19873-0-04749200-1396780285_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

[...] Rozhodně to nejsou univerzály na všechno, na to jsou moc velké, jsou to spíš takový??leštěnky??, přesto ale se sportovním nádechem. Jestli se hodí i k obleku si musí rozhodnout každý sám, já je klidně při méně formálních příležitostech vezmu. [...]

 

Myslím, že Tvá charakteristika ohledně jejich vzhledu a možnosti využití v kombinaci s vhodným (či možným) oblečením je celkem trefná. Každopádně se jedná o příjemně vzhledné hodinky. 

 

P. S. Máš to hezky a čtivě sepsané, fotky jsou také fajn. Ať slouží a dělají jen samou radost!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...