Přejít na obsah

Suby Nodate 114060 nebo Expy 214270?


Doporučené příspěvky

Posledni tyden uz jsem zralej na Chocholouska :) Nekolikrat jsem byl u AD je vyzkouset a porad se nemuzu rozhodnout. 

 

Puvodne jsem chtel nove Explorery 2 (GMT ktere bych vyuzil, sportovni vzhled, brousena matna luneta, parachrom i paraflex) ale jsou mi velke :( Alespon podle prvniho dojmu po nasazeni na ruku u AD. Mozna bych si po par dnech zvykl, ale bojim se toho. 

 

Hodinky vybiram s ucelem kazdodennich "sportovnich hodinek" a taky by idealne mely doplnit Moony (ktere chci presunout z tahu temer vyhradne na kozene remeny) a byt druhe definitivni. Neplanuju v nich jezdit mtb downhill nebo podobne extremnejsi veci, ale rad bych otestoval jejich tool watch koreny, takze vylety do prirody, kempovani, kajakovani, namaceni v rece nebo jezere, lyzovani, silnicni kolo atd..

 

Asi se nepatrne vic priklanim k Explorerum (lepe mi sedi na ruce, skvela citelnost, matny cifernik, oproti Subum maji navic paraflex, ktery by mel poskytovat az o 50 % vetsi ochranu proti narazum ve srovnani se Subama), ale bojim se, jestli vzhledove nejsou az moc elegantni a zda se nehodi spise ke kosily do kancelare nez (kdyz to trochu prezenu) k pohorkam a oudoor obleceni. Nejvic me na nich stve lestena pevna luneta. Proc ji sakra nemohli udelat matnou brousenou? (na rolexforum jsem nasel komentar od uzivatele starsich 36mm exploreru ktere ji maji taky, ze prave ta lestena luneta je peklo, jsou na ni desne videt skrabance a ze na Subech tenhle problem diky jinak stavene lunete neni)

 

Suby vypadaji diky lunete a novemu pouzdru asi vice sportovneji, na druhou stranu leskly cifernik a leskla keramicka luneta taky neni zrovna ucebnicovy tool watch vzhled. Ale zase maji Glidelock a vice lumi na ciferniku :)

 

Vim ze kdyz to bude slapnuti vedle, tak by asi nebyl az takovy problem prodat a vymenit za ty druhe, ale velmi rad bych se tomu vyhnul, vzhledem k tomu, ze si je hodlam nadelit k vyznamnejsim narozeninam. 

 

Takze co ted? :) Nebo se mam na cely Rolex vykaslat a koupit z prodejniho vlakna ty Muhle Glashutte SAR s tahem i gumou a mit vystarano? Woodpecker neck, piskovany pouzdro, dobra historie firmy, idealni tool watch. 

 

 

Nize par ilustracnich srovnavacich fotek z netu. zdroj: uhrforum.de

 

ng7eo8.jpg

 

161e1c2.jpg

 

288a5l.jpg

 

tak1hv.jpg

 

mkubud.jpg

 

r8rwyg.jpg

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem velkým příznivcem Exp I. Kdybych neměl zápěstí jak párátka koupil bych si Exp I 39mm, takhle si užívám 36mm variantu. Cože, hodinky ke košili?....toolwatch jak cyp, nosím je 1,5měsíce v režimu 24/7 a luneta stále ve stejném stavu. Držím palce a přeji šťastný výběr. 

 

P.S.: lehkou disproporci cifru a ruček neřešit, jsou nádherný. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Alda

Explorer I a jeste bych si rozmyslel ty Expl. II

Lunety bych se nebal, to spis uz lunety na dvojkach, ten brus uz ti v pripade poskozeni asi nikdo neopravi. K expl. I dokoupis cape code a vlasecnice si casem vylestis sam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda, ze k explorerum II by mozna i trochu vic sedelo NATO, ale Rybiz me tak nejak uklidnil, ze jednickovy explorery jsou dobra volba. Mam v planu je taky dat na NATO, na webu moc fotek novejsiho 39 mm modelu s NATO neni, kdybyste mel nekdo hezky fotky jak vypadaj na NATO, tak urcite uvitam v tomto vlakne. 

 

A diky vsem za odpovedi. 

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pridam jeste odkaz na par krasnych fotek. Autor ma zakazane sdileni, takze nejdou vlozit naprimo, dam odkaz samostatne na kazdou fotku:

 

https://www.flickr.com/photos/hypophyse/6793533862/

https://www.flickr.com/photos/hypophyse/6793534998/

https://www.flickr.com/photos/hypophyse/6939648577/

https://www.flickr.com/photos/hypophyse/6939648885/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Alda

Jednicky na natu opravdu moc nejsou, krome hodne povedenych fotek limitky HT na shell cordovanu. Ale jinak musim rict, ze dvojky na nato strapu jsou bezkonkurencni. Ja bych sel do dvojek nakonec. Ta oranzova je paradni, krasne ozivuje cifr, zadna nuda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je mi jasny, ze Frantik bude hlasovat za Expy II :) Tak kdybych zacal jist jako normalni clovek, 11x denne, tak by ta velikost asi nemusela byt problem :)

 

Nasadili jste mi zase brouka. Pritelkyne mi taky rekla, ze nejvic se ji libi bile Expy II s oranzovou ruckou a jak rikam, byla to moje volba cislo jedna, nebyt pochyb o velikosti. Jeste mam 2 mesice cas, tak budu dal premyslet a hlavne zajdu teda znova nekam vyzkouset tu velikost.

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to jen rozdíl 2 mm :-) Ale tim jsou prave skvělý výjimečný. Všichni, co maj jen 40 mm ti budou závidět :-))) Je to jako v životě - větší bere :-)

Kdo ví, co jsi těma 2mm kompenzuješ  :lol2:

 

BTW kloubik : šel bych do subů, máš je a budou Ti chybět :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...