Přejít na obsah

Hodinky do 5-6tis.


Doporučené příspěvky

Zdravim,

vybiram si sve prvni hodinky, rozpocet zhruba kolem 5tis. muze byt vic, ale pres 6 000,- bych se dostat nechtel.

 

Co jsem tak nejak koukal, tak bych rad nejake hodinky, ktere by byly spis outdoorove/sportovni, ktere nebudou uplne nevhodne pri nejake spolecenske udalosti. Jestli to budou automaty, nebo quarzy je mi asi i jedno. Chtel bych tedy zkritizovat muj vyber a pripadne doporucit neco ve stejnem duchu. Od kazdeho vyrobce sem se v podstate nakonec prosekal az k jednomu modelu, ktery se mi libil nejvic a i tak je toho vic nez dost.

 

 

Boccia Titanium 3773-03

http://www.hodinky.cz/boccia-titanium-3773-03.html

 

CASIO EFR 529-7A

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/casio-efr-529-7a

 

Pulsar PT3329x1

http://www.hodinky-365.cz/pulsar-pt3329x1-x158795

 

Pulsar PT3495x1

http://www.hodinky-365.cz/pulsar-pt3495x1-x162689

 

Seiko SNZD23K1

http://www.hodinky-365.cz/seiko-automat-snzd23k1-x118308

 

Wenger Off Road 79304W

http://www.hodinky.cz/wenger-off-road-79304w.html

 

Lorus RT323DX9

http://www.hodinky-365.cz/lorus-rt323dx9-x162174

 

Swiss Military Hanowa 5190.30.009 GUARDIAN

http://www.hodinkyego.cz/hodinky/21506-swiss-military-hanowa-519030009-guardian

 

A jeste k tem Pulsarum nejak sem nepochopil ten cenovy rozdil, ktery je kolem 2000,- pritom az na upravu pouzdra mi neprijdou zase tolik rozdilne, nevi nekdo, kde je tam zakopany pes?

 

Predem dekuji, za vsechny tipy, pripadne pouceni a zasveceni do taju hodinkarskych :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lorus a Pulsar mají v sobě stejné strojky od SEIKO .  Pulsar je hodně delaný desingnově.A dělá  větší pouzdra než SEIKO. Někdo to ocení, někdo ne. Za ty peníze je velmi kvalitní. Lorus je kvalitou pak ještě níž o něco. Boccia a Casio (tento model) maj zase oba nejlevnější strojek od Miyota ( Citizen ) . Swiss Hanowa je sice švýcar ale  se strojkem Ronda . Wenger má myslím strojek ETA a zkušenost s ním nemám. Dělá ale i nože a tašky :-) .Rozdíl mezi Pulsar a Seiko dva tisíce je v kvalitě celkového zpracování a značce hlavně. Vzal bych si ty SEIKO 5 - nebo ty levnější Pulsary. Stejné peníze za quartz jako za automat bych nedal. To můj názor. Kup si co se ti líbí a z čeho budeš mít radost. :notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JO JO pravda. přidáš si a máš místo SEIKO 5  , Monstra.  Jinak Ještě rozdl mezi Lorus, Pulsar, Seiko je taky v kvalitě sklíčka.   Lorus ma měkký minerál, Pulsar lepší minerál a SEIKO harlex  nebo safír.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten cenovy rozdil jsem myslel mezi Pulsar PT3495x1 a Pulsar PT3329x1. Mezi Seikem a Pulsarem ho chapu, uz jenom proto, ze Seika jsou automaty, ale mezi Pulsarama tomu nerozumim.

Jenom k tem strojkum, trochu jsem to pohledal a podle toho, co jsem nasel je Ronda i ETA hodnocena obdobne. Ale podle toho jak jsi to napsal predpokladam, ze lepsi by mela byt ETA. Pokud by meli byt ty Wengery, nebo Swiss Hanowa dobre zpracovane, tak by mi to, ze stojej totez co automaty ani nevadilo. Jinak konkretne v tech Hanowa je RONDA 515 a v tech Wengerech je ETA G10.711 ... jenom nejak nedokazu posoudit, jak jsou na tom pri srovnani :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nez sem dal do kupy predchozi prispevek, tak pribyly ty dva, proto je to reakce jen na prvni Pulsaruv prispevek.... Tedka jsem koukal na ty Monstry a musim rict, ze me docela zaujaly, jeste je budu chvilku obhlizet jestli se mi neokoukaji, ale vypadaji rozhodne zajimave, i kdyz nejsem zrovna potapec :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty dražší Pulsar mají PVD povrchovou úpravu pouzdra a budou asi i větší.....Jinak lepší ceny Pulsar mají v česku na http://hodinky.inshop.cz/pulsar/chronograf/  Ta ronda 515 pravě není nějaky hit. A tento typ je snad dělaný v thajsku. Ta ETA ma 4 kameny a trochu plechu na sobě :-)  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Pulsar: jasný máš pravdu, sekl jsem se, v modelu, když jsem to narychlo hledal :-)

 

to Lion: ty Seiko SKA565P1 mají takový moc uhlazený společenský design, zato ty SNZH55K1 vypadají o moc líp, jenom ta cena se už dost zvyšuje

 

to Riostarterr: lákat mě na monstera moc nemusíš, jsou fakt pěkný, ale nakonec asi stejně budu muset s těma pár kandidátama, který mi zbydou do nějaké prodejny a okouknout je naživo

 

to Roman-ZA: vím, že se tu všude prosazují automaty a v této cenové kategorii Seika, ale přeci jenom mě to nějak spíš táhne do quarzu :-) takže když to sesumíruju s tím doporučováním automatů, tak bych vhodnost quarzů a automatů bral asi jako shodnou ... a bazarový hodinky nechci, sice je fakt, že bych asi pořídil lepší, ale zrovna hodinky jsou jedna z věcí, který bych rád fungl nový

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nebál bych se hodinek Pulsar Kinetic z Ebaye, přesnost vynikající (5-6 sec za půl roku), 6 kamenů standardem. Z UK jsou navíc bez cla a dph. Viz např.

 

http://www.ebay.com/itm/221399247165?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty kinetiky jsou dobrý za ty penízky, nebo LORUS-PULSAR-SEIKO    z UK  http://www.rubiconwatches.com

tam odsud mám moje Pulsary. Výborná komunikace a servis (zdarma přidali dílky na požadovanou délku nerez tahu...), platba paypalem s možností reklamace. Navíc, od objednání i s upřesňující komunikací byly hodinky za 6 pracovních dní doma, zabalené tak, že by snad přežily atomový výbuch...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte chlapci, postřehnul jsem tu Monstra(jinak jsem to nečetl!), tak "házím rukavici" v podobě sesterských Citizenů za řekl bych parádní cenu :) .

 

Odkaz: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/71847-prodám-citizen-promaster-jako-nové-záruka-42mm/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...