Přejít na obsah

Swiss Military SM34024


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

jako úplný nováček, kterého chytla tato vášeň a prakticky jedný "šperk" pro chlapy, jsem si udělal po X letech radost a pořídil konečně jedny značkové a kvalitní Švýcarky od výrobce, kterého asi málokdo zná a patří spíše pro ty méně movité :) Každopádně pro někoho, kdo nebyl doteď ochotný utratit za hodinky, které se mnou zažívají peklo a nikdy jsem je nesundal z ruky, max. 400 Kč je to fakt dost velký pokrok a slibuji, že další v pořadí budou nějaká SEIKA s automatem, jelikož je to asi další cenově příznivá hladina pro někoho jako já a navíc se mi dost líbí, co jsem tu viděl pár od kolegů - konkrétně tyhle se mi hrozně líbí Seiko SNZG13K1 - tak až bude kolega zde prodávat, hlásím se :)

 

Takže stručný příběh k těm mým. Dospěl jsem k názoru a zároveň dospěl, že si již budu muset pořídit nějaké to reprezentativní tikací ústrojí na zápěstí a smířil se s tím, že na ruce nebude pořád a do vody, i když bych mohl a do práce na zahradu či fitka to těžítko na ruce prostě oželím a ten rituál u sebe zavedu. To nebyl vůbec problém, problém byl, jaké hodinky do začátku, aby nebyly zas moc drahé, ale zase kvalitní. Jaké funkce, aby nebyly moc přeplácané - mají mít chronograf či ne? Použiju to někdy nebo je to jen pro parádu? Vždycky se mi líbil datum, tak ten tam musel být, ostatní mi bylo jedno. Pak se mi líbí černý ciferník..tak proč jsem si koupil s bílým? Strávil jsem snad celý víkend hledáním, googlením fotek na rukou, videí, než jsem je objevil. Ještě jsem zapomněl, že na automat jsem zatím nedospěl a jak jsem říkal, bude to následovník od Seika. Hodinky jsou jednoduché, né moc těžké, ale to od Quartzu asi nemohu ani čekat, téměř neslyšitelné - na což se těším, až bude automat - a luminiscence stojí jedním slovem za píp..svítí pěkně po opravdu ostrém nasvícení a i když vydrží svítit až do rána, je to takové mdlé, nijaké..oproti obrázkům, co jsem tu viděl, jak svítí super luminova apod, tak to je nesrovnatelné. Ale jinak jdou samozřejmě přesně a s černým koženým páskem pěkně ladí na ruce.

 

Až budu mít u sebe zrcadlo, udělám pár lepších fotek, ale aspoň jedna mobilem pro navnazení zdejšího obecenstva (takového, jako já, nechtíc moc utratit, nechtíc prozatím automat, ale značkové švýcary za rozumnou cenu)

 

Zde odkaz na výrobce Swiss Military by CHRONO

 

WP_20140404_18_42_57_Pro20140404184511.j

Upraveno uživatelem tobolka.cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky. Koukal jsem teď s odstupem času i na jejich další kousky a líbí se mi jich dost, hlavně nějaké ty chronografy, ale fakt nevím, jestli by to spíš nekazilo ten jinak čistý design a prakticky je to asi fakt jen pro parádu, nebo to někdo reálně používá? :)

 

V automatu mají, co jsem koukal, jen 2 stroje a ty už se mi nelíbí, takže moje příští volba pro automat bude asi to Seiko. Jinak jsem si ještě pořídil další hodinky na každodenní nošení a hlavně na sport a hrubší zacházení, a tyhle si nechám jen na ty ojedinělejší příležitosti, i když, co jsem tu koukal, kam se hrabu na místní fajnšmekry, co nosí na zápěstí stroje v hodnotě auta :)

 

edit: a jaké máš konkrétně ty?

Upraveno uživatelem tobolka.cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aj, koukam, že se obrázek ztratil, tak vkládam znovu..v týdnu je nafotím na ruce a lépe z více stran.

 

Díky, Rode, snad budou brzo, teď už jsou na cestě další, které budou na hrubou práci a na vše, tak snad něco vydrží, zítra by měly dorazit, tak sem nahodím další low-cost na takové to domácí žvýkání :)

 

PS: koukal jsem, jak se to tu točí, ale jak se znam, budu s obměnou trochu vytrvalejší a možná s věkem to přijde :)

 

swiss.jpg

Upraveno uživatelem tobolka.cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Velmi pekne, mam rad tuto znacku, aj ked zatial este nemam od nej ziadny kusok :) ale bratovi som kupoval na narodeniny 20074-ST-1L, je zatial velmi spokojny, v tejto cenovej kategorii velmi kvalitne spracovanie vsetkych modelov co som drzal v ruke + ETA strojceky. A Chrono ma podla mna o dost lepsie kusky ako Hanowa, ktora robi SM tiez.

 

Inak automatom od Seika nebudes dlho odolavat, ja som tiez zaciatocnik, uz mam dvoje 5-ky a je len otazkou casu, kedy sa posuniem vyssie :oneeyed02:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...