Přejít na obsah

Poraďte jakou trekovou obuv ?


Doporučené příspěvky

tvůj oblíbený nubuk :) - alespoň tedy ta kožená část

Tak to je fajn. Některé modely jsou právě z nějaké pofidérní ?vegan? kůže. :)

Mě jinak nubuk nevadí, jen více věřím klasické kůži, které je ale jako šafránu.

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • Odpovědi 2,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak jsem si byl včera zkoušet Hanwag Tatra II, asi je budu potřebovat :) Parádně sedí na noze, patní část je mnohem ?anatomičtější

než u Alasek.

 

Jinak z jiného soudku....proč výrobci do bot nedávají pořádné anatomické vložky?! Vždy je tam základní mrd.a a když tam člověk chce dát své (např. Sidas), tak to změní pocit z boty a nikdy to už nesedí tak jako v základu, jak výrobce navrhnul, mě většina dobrejch vložek zvedne patu a už to není ono, málokteré totiž ?neřeší? patu.

Tímto apeluji na výrobce ať počítají s tím, že když tam v základu daji kus filcové vložky, tak ať při výrobě počítají, že si tam lidi budou dávat své vložky :) :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odstrašujúci príklad- nekvality obuvy.

Dnes prechod malá studená cez prielom a dole veľkou studenou dolinou.

Takto dopadol kmotor:

Bosý/obutý

attachicon.gifIMG_20181013_111958_AO_HDR.jpgattachicon.gifIMG_20181013_124630_AO_HDR.jpg

Co to bylo za topanky? A jak byly staré?

 

Já byl dneska na pivku na Šeráku, mají tam dobrý borůvkový koláč (jediné jídlo dostupné ve frontě do 30min. :) ) a vzal jsem Lowa Zephyr, jsou to fajn bačkory do lesa, ale na šutrech jsem neměl jistý krok.

post-23865-0-03666600-1539448203_thumb.jpeg

post-23865-0-13142400-1539448219_thumb.jpeg

post-23865-0-81028300-1539448236_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hydrolýza polyuretanu, 8-10 let, v botech jen kolem chalupy!

Taky se přikláním k hydrolýze. Když boty mají tlumící mezipodešev, tak můžeš mít boty jaké chceš, ale po cca 7 letech (od data výroby počínaje) ti podrážka odpadne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím o radu, jaké koupit boty na toulání se po Tatrách a Krkonoších? Nějak nevím jestli volit nějaké vysoké či nízké?Po zkušenosti z loňských Tater kdy nás zastihl vydatny déšť takový ze jsem ždímal všechno.gtx membrána na dosavadních trailovych Reebokach držela dobře, ale do bot nateklo spis kolem jazyka a vrchem. Máte někdo zkušenosti s navleky na kotník, které mají zabránit vniku vody , sněhu ... atd do nízké boty? Nebo je to na nic a volit nějaké vyšší boty?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Začnu návlekama. Návleky jsou super věc, hlavně na sníh...prostě ti do bot nenaleze, ani když se brodíš po prdel (jako 100% to není, ale já je nosím od dětství a nedám na ně dopustit). Taky mají své výhody při bahně...nemáš tak zajebané boty a gatě, ale hlavně návleky, které pak v hospodě/vlaku atd. umíš schovat. Pokud budou návleky s nějakou membránou, určitě budou fungovat i na vodu. Každopádně u nízkých bot to moc dobře fungovat nebude. Nezkoušel jsem to, ale lem návleku ti bude končit zhruba tam, kde i bota. A tím se dostáváme k botám. Já jsem celoživotně kontníkový. Párkrát jsem zkusil i nízké, ale necítím se v nich. Na vyšlapané a zametené pěšinky na Šumavě jsou v pohodě i tenisky, ale do Tater určitě kotníky...a do Krkonoš asi taky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych doporučil kotníkáče (klidně i teniskového typu), jestli plánuješ Tatry, tak tam se budou hodit. Jestli ti jde o lehkou botu, tak se podívej klidně na kotníkové trailovky. Mě se např.líbí Inov8 rocklite.

Jestli chceš něco tužšího tak jsou fajn Lowa Zephyr. No a pokud chceš stabilní pohorku tak např. Hanwag Tatra

post-23865-0-91270700-1539586448_thumb.jpeg

post-23865-0-33258300-1539586774_thumb.jpeg

post-23865-0-97098700-1539587409_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Psal jsem tu nedavno - ty Tatry mam. Je to robustni bota do tezkeho terenu. Idealni kamenite a skalnate stezky, na ty je uplne super. Na prochazky po Stromovce neni uplne vhodna. Zalezi co preferujes. Ty kotnikove trailovky bych taky zvazil. Mi se loni rozpadly kotnikace tesne pred vystupem na Half Dome v Yosemitech. Mel jsem z toho celkem obavy. Nouzove jsem si koupil ale nizke trailovky od Adidasu a musim rict, ze lehkost a rychlost pohybu byla nakonec super. Naopak letos jsme byli tyden v Ceskosaskem Svycarsku a tam jsem si tezke Tatry dost pochvaloval. Drzi kotnik zpevneny a na skaliskach a kamenech se hodi tuha podrazka - podrzi ti nohu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiez mam tie Hanwagy a teraz vikend v Malej Fatre po skalach a cez potok pohodicka, suchou nohou ;)

Vyhoda tychto Hanwag je ze ich netreba rozchadzat ako ine kozene boty do tazsieho terenu, treba dat primeranu ponozku a chodite si ako v bavlnke.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do Tater bych si vzal uz jen kotnikace.

Mam na vas dotaz trochu jineho razu- stalo se mi to poprve, je mozne mit z turistickych bot natazene vazivo v koleni a bolest achilovky? Nikde jsem blbe neslapl, nohy jsem nepretezoval vic nez obvykle, presto uz druhej den "zdrave" koleno dost citim. Pomuzou podpatenky, zmena bot ci fakt jen klid?

Upraveno uživatelem kuncák7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolena jdou do háje cestou z kopce. Pomáhají hůlky a správné šněrování. Achilovky trpí, teda aspoň moje, při dlouhé chůzi po tvrdém (asfalt) v tvrdých těžkých botách (přes patu)...., ale nejsem žádný vyučenec ani ortoped.

edt:

Co znamená turistické boty?

V tuto chvíli pomůže asi běžná zátěž/chůze v obvyklé obuvi a voltaren mast

Upraveno uživatelem horal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

líbí se mi SALEWA MS ULTRA FLEX MID GTX  https://www.salewa.com/ultra-flex-mid-gore-tex-mens-shoes-00-0000064416?number=00-0000064416_0000000041&c=516603 , ale asi mi je mom nepochválíte.

Já mám pro Salewu slabost, takže ti ji vřele doporučím :-) Jsou to většinou velmi pohodlné modely, které ovšem moc často dlouho nevydrží. Designy mají luxusní, takže za mě yes.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...