Přejít na obsah

Poraďte jakou trekovou obuv ?


Doporučené příspěvky

Máte zkušenost s nějakou značkou, kterou byste fakt doporučil?

 

Jde mi o boty pro každodenní nošení, nepromokavé, prodyšné ( snad goretex ), které snesou chůzi v terénu - takže už lepší podrážka, která tlumí nárazy.

 

Budu rád za každý podnět :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 2,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Snow

Trekové boty na každodenní nošení ??? Kde bydlíš ? Dětství a mládí jsem prožil ve Špindlerově Mlýně, kam jsem se zase vrátil na stará kolena. Pohyboval jsem se téměř každý den v terénu, nicméně každý den bych trekové boty na noze nechtěl. Některé dny jsem ulevoval normálními běžeckými botami klasických značek typu Saucony. 

 

Jinak k tématu. Standartně nosím Meindl a Garmont. Pořídil jsem si i velmé lehké Saucony v Gore-Texu s Vibramovou podrážkou. Velmi zajímavý model, jestli chceš, pošlu Ti fotku, jak vypadají po ročním nošení. Nebudeš věřit, pořád jako první den, když jsem je vytáhl z krabice.

 

 

 

 

 

Edit - Saucony má velmi zajímavé odpružení, které se dá nejlépe připodobnit k výpletu tenisové rakety. Výplet je po celé botě a pruží dokonale. 

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty Meindly mohu také za sebe doporučit. Koupil jsem si loni dvoje, jedny težší pohory do terénu na výšlapy a pak nižší lehčí trekové které mají jak Gore-Tex i tu Vibramovou podrážku a které nosím běžně jen tak i do města a jsou pohodlné a určitě pro klenbu lepší než kdejaké tenisky. Jinak se ve značkách moc neorientuju a srovnání nemám, ty Meindl mi byly také doporučeny, ale jsem spokojen..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Saucony je iste veľmi dobrý výber, aj v bežeckých topánkach majú dobré meno. Akurát Gore-tex pri skutočne pravidelnom používaní odíde. Dva-tri roky a je v najexponovanejších ohyboch po membráne. Dobré nízke trailové botky s membránou robí aj Scott.

 

Reichel - mám ich 6ty rok - model Ranger GTX - výborné, nič sa nepáre, podrážka drží. Ale membrána už prepúšťa.

 

Reichel asi pre Mammut nerobil, boli sami, no začiatkom roku 2000 vyvrcholili problémy s predajnosťou - tak boli na predaj = chytli si ich Mamuťáci, pretože Reichel mal všetko - patenty, fabriku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

koupil jsem tyhle boty http://www.sportisimo.cz/new-balance/mo989gt/44973/ , ještě jsem je pořádně nevytáhl, ale četl jsem na ně pozitivní reakce a po městě dobrý, snad jen, že ač má podrážka stejnou konstrukci jako předchozí boty má tendenci se v nártu lámat, což mě zarazilo, ale je možné že se to rozšlápne

 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/10696-co-nosíte-tentokrát-na-nohou/?p=1145340

 

za dobrou ceny tam byly i Merrely, jsem na NB zvědavý, i když chodím turistiku cca do 15 km (Malá Fatra, Beskydy a tak) tak mě Goretex za dvanáct stovek překvapil

Upraveno uživatelem Lion
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow

Saucony je iste veľmi dobrý výber, aj v bežeckých topánkach majú dobré meno. Akurát Gore-tex pri skutočne pravidelnom používaní odíde. Dva-tri roky a je v najexponovanejších ohyboch po membráne. 

 

To není žádné nóvum nebo alespoň pro mě, který používá boty s Gore-Texem cca 300 dní v roce. Přes 180 dní na sněhu (jak jsem si všiml, zde pro většinu kolegů děsivá představa  :D ) a zbytek na horských výšlapech.

 

Chápu, že máš velké zkušenosti :) . Podle Tvých fotek, kterých jsem si všiml, máš určitě velké zkušenosti s vysokohorskou turistikou, což je fajn :)  :)  :) .

 

Se Scottem nemám zkušenosti a boty Reichel, které jsem před lety dostal od jednoho sponzora jsem daroval. Ohromně mě mrzelo, že Reichel skončil, ne kvůli trekovým botám, ty mě nikdy nezajímaly, ale kvůli sjezdařským botám, které byly středobodem mého zájmu. Model Reichel Flexon byl mezi mezi lyžáky přelomovým modelem. Jejich uvedení na trh bylo jako zjevení z nebe. Dodnes jsou napodobovány. Dnes je škaredě, našimi slovy, fejkuje americká značka FullTilt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...