Přejít na obsah

NATO strapy tak obecně a riziko vyviklání stěžejky


Sherynek

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 110
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jj. řemeny i strapy jsou cajk 22mm. Jak jsem říkal, když za ty stěžejky vezmu ( palcem& ukazovákem) trochu větší silou, odhaduji 5-10kg, tak v pohodě vyskočí. Ty Seika ještě o něco snadněji. Možná to fakt nesedí optimálně v těch dírách, ikdyž opticky to vypadá ok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Takže druhý pokus v topiku o NATO snad dopadne lépe. :-)

 

Proč to tu oživuji? Minulý týden jsem byl v hodinářství a ptal jsem se po koženém NATO, které bohužel neměli, ale pan hodinář mi nabídl, že mi na hodinky namontuje speciální stěžejky na NATO, které se instalují napevno a odstranit jdou pouze přestřižením. Obyčejné stěžejky prý NATO řemen neudrží. Odmítl jsem a dobře jsem udělal, protože mi včera došel plátěný NATO řemen, který pod stěžejkami vůbec neprotáhnu. Na to jsem vůbec nepomylslel a to jsou na cestě další tři řemeny z ebay. :-)  Řemen je tlustý cca 2mm.

 

Nakonec jsem ho nainstaloval na druhé hodinky, které mají u stěžejek dvě polohy. Kvůli okovaným dírám protáhnout nešel také, ale vyřešil jsem to tak, že jsem nejdříve přiložil řemek k hodinkám bez stěžejek, kterými jsem ho poté zafixoval. Tím se sice ztratí kouzlo bezproblémového střídání řemenů, ale tenhle řemen za to stojí.

 

 

post-18310-0-86716300-1456316536_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já nevím, každopádně si nemyslím, že by obyčejné stěžejky byly NATO strapem namáhány více, než normálním řemenem, ale o tom už tu byla řeč.

Ten hodinář říkal něco o šroubování a přiznám se, že mi z jeho popisu ten mechanizmus upevnění stěžejek jasný nebyl. Jen si pamatuji, že říkal, že když je budu chtít vyndat, tak jedině pomocí štípaček.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ty přestřihávací stěžejky bych rád viděl. Co jde zandat, jde snad i vyndat ne?

 

 

...skus do hodiniek čo nemaju vrtane nožky nandat remienok spresnou vložkou trubkou bez zarezu a maš prestrihavaci stežejky :-)....tam to dostaneš ale von už nie...som sa tak už oplachol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Jaké stěžejky byste prosím doporučili do Traserů Officer Pro s NATO strapem? Už nekolikrát mi vypadla (originální) stěžejka při zadrhnutí hodinek o popruh baťohu. Nejraději bych je snad nechal navrtat a připájet :D Byly by nejlepší nějaké ty bez lemu, co se bez přeštípnutí nedají vyndat (jak psal Mornix)? A jaké přesně? Ve většině hodinářství, kde jsem byl, mi bohužel nebyli schopni poradit. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...