Přejít na obsah

Chosef76 - maturace mé chronomysli


Chosef76

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 442
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

V poslední době jsem zase začal toužit po nových Primkách. Kdo mě zná, ví, že mám pro hodinky této značky slabost a že Eltonu odpouštím různé nešvary, které tu byly v mnoha vláknech opakovaně probírány. Nějaké Primky koupím, jen nevím, jestli to budou některé ze společenské kolekce, nebo opět ES 2012 či Orlíky. Orlíky mám v zaměřovači dlouho. Tak jsem začal testovat Prim Orlík II-c. Děkuji za jejich zapůjčení jednomu ze zdejších gentlemanů.

719a4c1e3c3ceea0ab33395690a9afda.jpg

b89922bfac5a9edcce66fcf63144405d.jpg

ba18975f5a3946091fd587d946e3cb92.jpg

95c6581e5982a9988522f2eea32bdb36.jpg

b9aea6e911953efd28aca7858f16ffe5.jpg

cb4c02b60d8dea5f5572922dff45a3c7.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, nejsou to mé hodinky....mám je zapůjčené, pač jsem je chtěl otestovat. Nejlépe mi na ruce sedí Djsty 36mm. Jsou to krásné hodinky, které potřebují větší zápěstí. Mám obvod zápěstí 16,5-17cm. Ano, jsou velké, vysoké a s dlouhými rovnými nožkami.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Dlouho mi trvalo, než jsem se odvážil koupit modré hodinky, nikdy dříve jsem žádné modré neměl. V plánu byly DJsty s bílým nebo stříbrným cifrem ( trochu mě v tom počinu posunulu spiderer). Když se mi dostaly na ruku modré DJsty, úplně mě ta barva uchvátila a bílá mi najednou přišla nudná. O volbě velikosti se snad zmiňovat nemusím, v tom už mám dávno jasno a o PAMech a Big Pilotech si nechávám jenom zdát..... ;-)

 

cb3d6b5d4d94747b13a909d842a5f227.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pánové, děkuji. Vždycky jsem měl víru v to, že mi k srdci a ruce nejvíce přirostou Expy 1, ale není to pravda..... Trochu podzimního slunce a Datejusty.
ebe46214c8401f0f12c53c6073b82d03.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem Chosef76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...
  • po měsíci...

V posledním roce jsem byl hodinkově dost nevyrovnaný, pač jsem pustil skoro všechny své kousky, abych si udělal radost a koupil káru, co mě bude bavit. O ekonomickém nesmyslu tohoto počinu, nemá smysl hovořit..., ale jak píši, jednu radost jsem vyměnil za druhou a to se pěnězi vyměřit nedá. Každopádně dříve nebo později u chronomagora vždycky přijde těžký absťák..., ale co vám budu povídat, postižení ví.

Pro mě je Rolex srdeční záležitost a to jsem zkoušel i některé modely od JLC, AP, PP. Zůstávám věrný této stáji a tak to nejspíše zůstane i do budoucna... "starý dobrý Rolexky" .

Po letech tady na fóru už mě nebaví experimentovat a neustále se točit v kruhu a tak opouštím sportovní modely a volím nadčasovou klasiku....Rolex Datejust.

Kdo mě zná osobně, ví, že pro mě jsou modely nad 40mm průměru pouzdra nenositelné, osobně je obecně pokládám za úlet (nic ve zlém a osobním pro jejich majitele), ale v tomto aspektu jsem velice konzervativní a zásadový. Tedy " šestatřicítky".

Možností konfigurace u Datejustů je bambilion. Z minula vím (nosil jsem 1601 ze sedmdesátek) , jak moc se mi líbí světlý cifr. Modrá je přenádherná, ale dříve nebo později mě barvy omrzí a hodinky pak nosím málo. Kdo měl na ruce DJsty se stříbrným ciferníkem, určitě si všiml krásného lehkého champagne odstínu....Silver dial, jasná volba.

Jak říká jedno staré arabské přísloví: " Datejusty bez zlaté vroubkované lunety jsou jako velbloud bez hrbu" ..., to jsem si opravdu právě nevymyslel. :))) ...wg !

Několik měsíců jsem rozmýšlel volbu tahu. Jubilee, nebo oyster ? Mnozí tvrdí, že jubilee je vrcholem pohodlnosti. Mno ano, ale tyto hodinky jsou na jakémkoliv tahu velmi pohodlné, takže se bavíme o nicotných detailech. Jediné hlediště je tedy pro mě design. Oyster mám raději, hodinky působí svěžím, sportovnějším (ne tak dědkovským) dojmem. Nezpochybnitelnou výhodou oysteru je určitě easy link ve sponě, na který jsem si z minula hodně zvykl a v letních měsících si přes něj tah ve sponě reguluji. Oyster !

Rolexů už jsem nosil dost a vždy je kupoval z druhé ruky. Nastal čas koupit si své vysněné nové u českého AD. Však víte, že cesta k hodinkám je to nejracovnější...a klábosit s pohlednou prodavačkou nad Vaším zafóliovaným hodinkovým snem u šálku dobré kávy je nenahraditelný zážitek. Tímto moc děkuji dvěma mým chronopřátelům za zprostředkování koupě, jsem Vašim dlužníkem. NEW watch!

A teď už přichází jen čistá radost nad splněným snem.

Přikládám jeden rychlocvak na gauči. Až najdu více času, vyfotím je lépe a detailně.Slibuji.

Carpe diem. fa0107d15f0a26dba1d83df72e3d986a.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím krátký report ohledně přesnosti. Za 4 dny na nových DJstech odchylka 0s. Když občas slyším o nepřesnosti některých inhouse kalibrů třeba od Panerai, nebo JLC, tak si zase musím zachrochtat, jak je dobře, že zůstávám věrný hodinkám s korunkou ve znaku. Přesnost Rolexek je příkladná a pokud je někdo pedant na přesnost tak jako já, určitě ho  tyto hodinky potěší. 

Upraveno uživatelem Chosef76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...