Přejít na obsah

Hamilton Khaki Pilot Pioneer Aluminum


Daemonultimate

Doporučené příspěvky

Hamilton Khaki Pilot Pioneer Aluminum

http://www.ablogtowatch.com/hamilton-reveals-khaki-pilot-pioneer-aluminum-first-watch-aluminum/

 

 

Hodinky Hamilton jsou dlouhodobě spojeny s letectvím,tentokrát se nám představují v pouzdře vyrobeném z hliníku,materiálu hojně využívaného právě v letectví.Tyto modely jsou inspirovány hodinkami Hamilton vyrobenými pro britskou Royal Air Force v roce 1970, v souladu s moderními prvky designu a konstrukce.Asymetrické pouzdro disponuje hodnotou WR 100 m,má univerzální 41 mm průměr,safírové sklíčko s antireflexní vrstvou.Při použití hliníku sáhli po speciálních technologiích,které umožnily nejen jeho větší tvrdost a pevnost,ale také možnost získání vícero barevných odstínů.Hliník je materiál nejen velmi lehký,ale také velice rychle přebírá tělesnou teplotu.

Ciferník je nabízen ve třech barevných provedeních: písek, khaki zelená, černá a tmavě modrá podobná jako na vintage pilotních uniformách.

Strojek je rozhodně moderní: Hamiltonův automatický, mechanický kalibr H-10, pozoruhodný pro svou velkou 80-hodinovou výkonovou rezervu nátahu.

Přibližná cena je stanovena na 1.145,- dolarů.

 

 

Hamilton-Khaki-Pilot-Pioneer-Aluminum-11

 

Hamilton-Khaki-Pilot-Pioneer-Aluminum-21

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale tak swatch dela(l) hlinikovy irony modely uz od 90. let:))

Z hlediska designu proti nim nic nemám. Jsou povedený. Použití hliníku na pouzdru je možné vyložit dvěma způsoby. Buď je to omyl nebo geniální tah, který patinu pouzdra už po prvním dni nošení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... a Victorinox s hlinikem dela radu Original taky uz nejaky ten patek. Jeden cas jsem o nich uvazoval a po brouzdani na netu jsem nenasel zadne obrazky hodinek s nejakou tou patinou po noseni. Ale nakonec jsem je nekoupil, takze hlinik neposoudim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Vrátím se sem k hliníkovým pouzdrům.Člověk se neustále učí a díky hodinkám se směr rozhovoru stočí často až do oblasti,se kterou se příliš nesetkává.Během jednoho takového hovoru jsem se dozvěděl,že právě hliník je materiál během svých úprav prakticky bezbarvý a velice lehko se dá dosáhnout různou příměsí požadovaného odstínu a zároveň eloxováním dosáhnout potřebné tvrdosti.Obracím se na místní znalce technologií,je tato informace pravdivá?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Návštěvník Alda

Nevim co je to za hlinikovou slitinu, je jich dost druhu. Eloxovana vrstva je tenoucka, podstatne zvysi tvrdost, ale hlavne oteruvzdornost. Ale jak pisu, je to tenka skorapka. Tvrdost bude vyssi nez u klasicke oceli 316L a muze dosahovat az dvojnasobku 316L. Fakt netusim, jak je zrovna tohle udelane. Eloxovana vlozka nejake lunety taky neco vydrzi. Co se me tyce, proc kupovat hodinky z neuslechtilych materialu, kdyz uz tu mame ty uslechtile :) Take netusim, jak se to bude odolne vuci agresivnimu prostredi lidske ruky, nebo slane vode, ci chlorovanemu bazenu. Ja bych to nechtel. Hodinky maji byt pevne, tohle me prijde jako detska hracka :)

Remeny, ty maji u Hamiltonu tradicne povedene.

Kdyz Hamiltonky, tak FPAD 5101. :)

Upraveno uživatelem Alda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nie je hlinník ako hlinník, tiež mi bol odporný no keď som zobral do ruky nôž od Burna ktorý používa hlinník 7075 a pocitovo je to úplne iné a mal by byť dvakrát pevnejší ako klasický 6061.. takže kto vie...

http://www.burnknives.com/browse.php?category=5

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hliníková pouzdra mají třeba bullheady od citizenu. Mejm je přes třicet let, mají normální patinu nošených hodinek, dokud jsem nezačal hledat, z čeho to vlastně jsou, ani mě to nenapadlo. Zas tak bych se toho nebál. Může to být určitá zajímavost...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Tak, jako model "pilot" je docela pochopitelný zvolený materiál  hliník či spíše duralová slitina. A spolu s eloxováním, které umožňuje obarvení a zvýší tvrdost povrchu, proč ne. Však hodinky pro vojenské účely asi nejsou zamýšleny jako sběratelské, které mají vydržet "navěky", ale pracovní. A právě lehkost materiálu vojáci určitě ocení. Dural je přeci jen odolnější než plast. který rád praská hlavně v oblasti nožek. Na druhou stranu, už jsem viděl i titanové hodinky v cenách do dvou tisíc, takže proč nezvolit stejně lehký , ale odolnější titan.

Upraveno uživatelem joejog
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...