Přejít na obsah

Sklíčko


M4rtin

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

chtěl bych Vás požádat o malou radu, jelikož v hodinkách se absolutně nevyznám a byly by to moje první.

Můj otec vlastnil hodinky Orion Automatic EUAA-AO CS.

http://www.retro-watches.co.uk/watches/K-O/ORIENT-MULTI-YEAR-PERPETUAL-CALENDER-REF12JA19.htm

Nicméně otec 5.1 2014 tragicky zahynul a výše zmíněné hodinky mi po něm zůstali, ale jejich sklíčko je docela dost zničeno viz. foto post-35778-0-18404500-1400606136_thumb.jpg

Má otázka zní, zda jej jde někde v hodinářství vybrousit, případně cena za tuhle službu či vaše odhadovaná cena za výměnu sklíčka.

 

Další otázku bych měl tyhle hodinky jakožto automatic by se měli natahovat pohybem chápu-li správně. Zatím sem je ještě nenosil, ale při chvíli třesení s nimi se ručička rozběhne jen na pár vteřin a pak se zastaví. 

Je to v pořádku a natáhnou se až při delším nošením nebo je to známka poškození? 

 

Děkuji za odpovědi.

Upraveno uživatelem M4rtin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrá, hned zítra zahěbnu do nějakého hodinářství poptat se. Nícméně myslíte, že by se sklíčko vybrousit dalo bez nutnosti výměny? Hledal sem dlouhou dobu na internetu a všude zmiňovali jen výměnu. Na opravě těhle hodinek mi opravdu záleží, je to to jediné co mém otci zůstalo a velmi rád bych to nosil u sebe čili na sobě. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výměna sklíčka u Orient Sk Crystalů (klasické ploché, kruhové) mě vyšla na cca 350,- (Frýdl - Praha, Florenc). V hodinářství Volavka (Praha - Karlín) (oficiální dealer Orientů) by si řekli 500,- (nicméně se tvářili, že je to standardní oprava, na kterou díl objednají, bez ohledu na typ, resp. tvar sklíčka). V Clockcomu (Praha - Florenc) si chtěli říct 1500,- (opět bez zohlednění modelu ale s tím, že by se to sklíčko vybrousilo). Takže cena se může dost lišit a vyplatí se obejít dostupná hodinářství a nabídky porovnat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...