Přejít na obsah

Watchbuys road show: predstaveni novinek Sinn 2014


kloubik

Doporučené příspěvky

Americky on-line prodejce nemeckych hodinek, firma Watchbuys, porada pravidelne road show po USA kde predvadi novinky a aktualni nabidku vyrobcu hodinek, ktere maji v portofliu.

 

Samotny prodejce oslovil pres forum zajemce ze sekce German watches na WUS a nabidl usporadat v ramci prezentacniho vikendu samostatnou cca 2 hodinovou akci specialne pro cleny WUS. 

 

Watchbuys.com ma v nabidce vyhradne nemecke vyrobce, nosnym pilirem je pravdepodobne nabidka firmy Sinn, dale Nomos, Muhle-Glasshute, Meistersinger, Max Bill, Bruno Sohnle, Jochen Benziger, Dornblueth & Sohn.

 

Velice prijemne setkani hodinkovych nadsencu. Opravdu jsem se na tuto akci tesil, protoze videl pohromade vice nez jedny nebo dvoje Sinn, Nomos ci jine kousky je za velkou louzi nadlidsky ukol.

 

Musim rict ze jsem byl trochu zklamany, kdyz jsem se dozvedel ze sebou neprivezli Muhle-glasshute, nebot s touto znackou ukoncuji spolupraci. MG SAR a Terrasport 40mm se snazim nekde nazivo videt uz vice jak rok a stale to nevyslo. 

 

Jako specialisty na nemecke hodinky jsem se ptal, zda uvazuji spolupracovat s Damasko a byl jsem docela prekvapeny jednoznacne odmitavou odpovedi a negativnim zaujetim k tomuto vyrobci. Padali slova jako nespolehlivost v predstaveni slibenych modelu, nekolikaty vyhlaseny bankrot na Damasko (i kdyz co vim, tak to se vztahuje pouze k jejich ocelarske divizi) a z toho pramenici neduvera v obchodniho partnera a v neposledni rade neshody mezi Sinn a Damasko z dob jejich spoluprace. Jelikoz Sinn je pro Watchbuys pravdepodobne nejprodavanejsi znackou v jejich portfoliu, je asi pochopitelne, ze nechteji svuj vztah se Sinn ohrozit snahou o pridani Damasko do sve nabidky. 

 

Kdyz shrnu nejake postrehy a hodinky ktere me zaujaly:

- jednoznacne na prvnim miste nove EZM13....skvele sedi na ruce, perfektne vyvazene, tlacitka chronographu se muzou mackat pod vodou, tool watch jako vino v rozumne velikosti

- vyrocni model 144 v cerne tvrzene tegiment uprave...proste klasika

- EZM9 nepusobi tak velke jak se zda, ale maji docela dlouhe nozky, takze pusobi vetsim dojmem nez napr. U1; na 17cm zapesti nozky temer precuhovaly pres ruku; velikost 42mm byl musel byt home run jako blazen...44mm uz tak bohuzel nevidim. Trochu me zarazil chod lunety, ktera pusobila jako vyviklana a neprecvakavala moc jiste (stejny postreh u nekterych dalsich Sinn modelu)

- nejzakladnejsi 556 bez cisel na ciferniku...velke prekvapeni (i kdyz jsem to tak trochu cekal), super jednoduche hodinky, fantasticky sedi na ruce, na kazdou prilezitost, neni co vytknout...prisly mi lepsi nez 856

- Sinn 104 taky moc pekne, skoda ze je meli jen na kuzi, chtel bych je videt na tahu

- Nomos Club - bomba, chtel bych je mit doma

- Sinn T1 a T2: jsou zajimave, T2 sedi na ruce dobre, tvar pouzdra mi neprijde spatny, ale minutova rucicka je asi az moc masivni. Dle vyjadreni zastupcu Watchbuys se tento model prodava dost spatne (vyssi cena, atypicke pouzdro + tvar rucek, nekoho odrazuje titan a prilis lehka vaha)

- nejprodavanejsi Sinn hodinky (mysleno v jejich obchode) jsou U1, 856/857, EZM3 

 

Odkaz na kompletni galerii z akce viz. link na Picasa (myslim ze by se malo dat na fotky i zoomovat). Nize jen par fotek pro predstavu.

 

post-17375-0-72493000-1402209076_thumb.jpg

 

post-17375-0-00489300-1402209084_thumb.jpg

 

post-17375-0-73549900-1402209091_thumb.jpg

 

post-17375-0-65932200-1402209098_thumb.jpg

 

post-17375-0-51775400-1402209106_thumb.jpg

 

post-17375-0-12407200-1402209115_thumb.jpg

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Alda

556 jsou velice slusive hodinky. T1,T2 jsem mel v ruce, nic moc, rucky se mi libi, na pouzdro jsem si uz zvykl, luneta spatna, ostatne jako u vsech Sinn co jsem mel v ruce. EZM 13 jsou podle fotek vynikajici !!! Nomos club jsou fajne, ale dlouhe nozky a dira mezi remenem a nozkama se mi nelibi. Momentalne se mi hooodne libi model Ahoi Atlantic, ale i klasicka verze se svetlym ciselnikem. Byly k videni ?

 

K Damasko. Jo, jsou pomali, je jich malo, hodinaru nedostatek, naprosto jiny level v poctu vyrobenych kusu ve srovnani se Sinn. Ale nez pusti neco na trh, je to odzkousene, otestovane. Narozdil od Diapal. Trva to, chrono DC86 uz mel davno byt, tak udajne letos. Prodejce naprosto chapu. Ale Damasko ma neco, co Sinn ne. Ma kvalitni zaklad. Echt kalibr - manual i automat, tak ted jeste chrono a hlavne, normalni ceny za hodinky s Etou/Sellitou. Cena za EZM9 je smesna...

Upraveno uživatelem Alda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoi Atlantic, ale i klasicka verze se svetlym ciselnikem. Byly k videni ?

 

 

Ano, Ahoi byly k vidění i se světlým ciferníkem. Uz jsem je měl možnost je vidět naživo podruhé a jsou fakt dobrý. I když ty Atlantik jsou taky parádní... Chce to vidět tu barvu naživo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Alda

Ano, Ahoi byly k vidění i se světlým ciferníkem. Uz jsem je měl možnost je vidět naživo podruhé a jsou fakt dobrý. I když ty Atlantik jsou taky parádní... Chce to vidět tu barvu naživo.

No prave. Jsem z te modre zmateny. Na fotkach od Nomos parada, na wristshotu nic moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...