Přejít na obsah

Steinhart Nav B-Chrono II black DLC


Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

 

zhruba před 2 lety jsem si zakoupil první "lepší" (ač v rámci zasvěcených lidí zcela základní) Tissotky PRS 516 T044.417.27.051.00. Hned po koupi jsem se rozhodl vyměnit řemínek a nechal jsem vyjmout sklíčko, abych nechal nanést antireflex - ten vnější se hned poškrábal, tak zůstal jen vnitřní (hodinky viz. foto).

 

Hodinky fungují dobře (jak je u ETY zvykem), no tak nějak mě postupem času omrzely - podobné kousky postupem let zlevňují a má je čím dál více lidí.

Zcela otevřeně se přiznám (vím, že budu ukamenován), pro svou lásku k TAG Heuerům jsem přemýšlel i nad koupí švýcarských replik. Ono bych si je asi nakonec i v originále dovolit mohl, no vzhledem k jiným prioritnějším věcem a vzhledem k tomu, že mi pod barákem ještě Porschata a podobné značky nestojí, přijde mi nevhodné investovat tolik peněz zrovna do hodinek. Otevřeně jsem tyto černé myšlenky přiznal, protože jsem si nakonec zakázal podobnou prasárnu udělat a věřím, že vaše výtky mě v mém rozhodnutí jen utvrdí :)

 

Hledal jsem, co bych mohl koupit do svého maximálního finančního stropu - 30 tis. Kč (reálně bych ale šel jen nerad vysoko nad 20 tisíc) a po shlédnutí Chrono Shopu mě naprosto uchvátily hodinky Steinhart Nav B-Chrono II black DLC. Dle mého jsou výjimečné a krásné.

Jsem skoro rozhodnut, že si je koupím, no zajímá mě také váš názor. Je tato značka dobrou volbou?

 

Dle čeho vybírám:

 

1) Chci chronografy

2) Chci datumovku a ideálně i zobrazení dní

3) Samozřejmě prim hraje dojem

4) Ačkoli mám docela úzká zápěstí, velmi se mi líbí hodinky, které vyniknou (nejen) svou velikostí

5) Rozhodně nechci dělat krok zpět a chci zůstat u ETY - a tentokrát už přejít na automaty

6) Chci antireflex - trošku mě jen mrzí, že je jen zevnitř..

 

Já věřím, že hodinky zase udělají více parády, než současné Tissotky. Ačkoli jsou ty Steinhartky spíše sportovní, přijdou mi do jist míry i elegantní. Hodinky si kupuji jen jedny, nemám pro více příležitostí vícero modelů a tak by měly splnit mé každodenní potřeby = z 90% chodím pouze neformálně oblečen (značkové límečkové triko, rifle, či světlé kalhoty..), pouze asi z 10% v rámci obchodní sféry používám "poloformální" oblečení ve smyslu například riflí s košilí. Oblek využívám maximálně 1x do roka.

 

Co myslíte, neudělám koupí chybu? Vážně mě velmi zaujaly.

Předem děkuji!

post-26510-0-33468300-1403254432_thumb.jpg

Upraveno uživatelem DenyKr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 45
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Děkuji oběma za zpětnou vazbu. Jsem rád, že má značka dobré ohlasy, vzhledem k ojedinělosti myslím, že v životě nepotkám nikoho, kdo by měl stejné a to mě láká. Navíc, jak jsem psal, mě designem uchvátily - klasický, čistý, ale přitom celkem komplikovaný design v krásném barevném pojetí. Upřímně ani nevím, jaký mám obvod zápěstí a zrovna při sobě nemám nějaký ševcovský metr, no když to porovnám s mými současnými Tissotkami, řekl bych, že velikostně vypadají tak akorát (42mm), možná by dokonce něco málo navíc i snesly. Takže myslím (doufám), že by se ty Steinharty mohly ještě vejít do maximální přijatelné velikosti. Ten řemínek se mi ale neskutečně líbí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusil bych pouvažovat i nad archimede pilotkama .. každopádně počítej s tím , že to dlc černění se za čas na exponovaných místech ošoupe. Mě osobně to nevadilo když jsem jě vlastnil , dodalo to hodínkám "used look" , ale jsou lidi kterým to vadit může ? Jinak rozměr 44 je nositelný díky vypouklému dýnku i na menší ruce . A s řemenama se taky do budoucna můžeš vyřádit ? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za zpětnou vazbu. Faktem je, že mě to podření černých ploch nenapadlo - asi je to něco za něco, ty černé hodinky mě fascinují už dlouho, no pokud by to bylo urgentní, asi bych je dal na renovaci, "used - look" asi není nic pro mě :)

Řemen mi přijde dokonalý, proto rozpadal-li by se jednou, vyměnil bych ho asi zase za originál.

Nad Archimede jsem také uvažoval a co se mi líbí, nabízí i venkovní antireflex, no jinak mi oproti těm Steinhartkám přijdou takové obyčejnější, tuctovější, na první pohled mě tolik nezaujaly. Rád pozoruji i ten automat a u Archimedů na mě působí jako levné repliky - bez povrchové úpravy, bez potisku, či gravírování...

Upraveno uživatelem DenyKr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archimede chrona jsou v současné době za bezmála 30 tisíc.... a to dekorování je katastrofa... signovaný rotor + 180E.... to bych radši pevné dýnko za 45E a nazdar.... Steinhart to za ty peníze umí... dekorování je i u základních řad... popřemýšlel bych o klasice bez PVD, ty mdřené ručky tomu dodají taky šmrnc ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nad nimi jsem také přemýšlel a pořád mi vrtalo hlavou, proč se mi nelíbí tolik, jako ty PVD - ta černá je sice hezká, ale nevadí mi ani leštěný povrch. Pak mi ale došlo, že to má na svědomí to barevné pojetí. Ty PVD mají dokonale sladěný ciferník s řemínkem a tím působí trošku old-schoolově a přitom velmi poutavě. Ty leštěné jsou hezké, ale ta modrá tam tak nějak k ničemu nejde, jsou to pro mě prostě už "jen hodinky". Já jsem za každý návrh rád, protože nikdy nic není definitivní, no zatím pořád cítím, že jsem zamilovaný do těch PVD :)

 

Jinak s tím popisem Archimedů souhlasím, působí na mě přesně jak píšeš. Jediné jejich (nepraktické, ale hezké) "plus" vnímám v podobě oboustranného antireflexu. Jinak mi upřímně přijdou na pohled (aspoň dle fotek) spíše o 10 tisíc levnější, než ty Steinhartky, ne naopak.. :sad01_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se, že opětovně otevírám toto téma, ale čím blíže je nákup hodinek, tím více začínám spekulovat.. Byl jsem na 99% rozhodnut pro koupi Steinhart Nav B-Chrono II black DLC. Jenže při páteční schůzce jsem trošku na pochybách. Zákazník měl levné chronograf Festiny buď v DLC úpravě, nebo z plastu, to nevím. Obecně barvou ručiček chronografu a gumovým řemínkem hodinky jasně ukazovaly outdoorové použití a možná i proto ve mě, v dost nevhodném spojení s košilí, vyvolaly pochyby. Ale upřímně vypadaly velmi nevhodně a lacině.

 

Jak jsem psal, ačkoli ve většině případů chodím oblečen neformálně, či poloformálně, zvláště na schůzkách povětšinou nosím košili (jak jsem psal, oblek de facto vůbec). Když si pořídím hodinky v hodnotě kolem 30 tisíc, chci je nosit a druhé pořizovat nechci. Proto se chci ještě jednou ujistit - opravdu je můj prvotní výběr správný?

 

Co se mi na nich líbí:

 

 - Hned mě dostalo to barevné spojení. Ciferník, ladící s řemínkem je famózní

 - Líbí se mi day-date, zvláště, když je pojatý ve stejných barvách, jako celý ciferník, působí nerušivě a skvěle

 - Dle všeho jde o kvalitní hodinky za rozumnou cenu

 - Strojek je krásně vypracovaný

 

Proč jsem na pochybách:

 

 - Nejsem si jistý, zda DLC úprava nebude působit lacině a třeba v kombinaci s košilí i rušivě

 - Ciferník se mi hrozně líbí, ale faktem je, že je velmi "hrubý" a příliš formálně nepůsobí

 - Jak jsem jednou zmínil, ačkoli se nejedná o příliš praktický doplněk, jsem docela zatížený na oboustranný antireflex, který zde není

 - Jak psal uživatel "zrno", DLC úprava se může časem viditelně poškrábat

 

Koukal jsem se znovu a znovu, co se nabízí. Alternativou mohou být Steinharty v běžné leštěné úpravě s modrými ručičkami, jak navrhoval dříve uživatel Lion, no černý řemen mi přijde fádní a koupit k tomu ten krásný světle hnědý, jaký mají ty DLC, zase by asi neladil s ciferníkem..

 

Pak jsem se opět zastavil u dražších Archimedů. Narazil jsem buď na:

 

Řadu Pilot Chronograph:

1_archimede-pilot-chronograph.jpg

 

Nebo na řadu Klassik Chronograph:

 

758_archimede-klassik-chronograph-cerna-

 

Kdybych to měl vzít zase v bodech, obecně co se mi na nich líbí:

 

 - Zřejmě univerzálnější použití pro formální i neformální příležitosti (zvláště u těch Klassiků)

 - Oboustranný antireflex ( :))

 - Obecně podobný design, jako u těch Steinhartů

 

Co se mi na nich nelíbí:

 

 - Větší fádnost. V případě těch pilotek nevím, jakou barvu řemene zvolit - černá je obyčejná, tmavě hnědá moc usedlá, světle hnědá taková docela rušivá vůči oblečení, je dost křiklavá, v případě Klassiků je řemen na můj vkus příliš formální, aspoň to prošívání by mohlo být kontrastní..

 - Hrozný vzhled strojku jako u čínských fejků

 - Absence Day-Date

 - Nevím, jaké jsou v reálu, ale na pohled mě tolik neupoutaly

 - Menší průměr ciferníku a menší výška

 

 

Co si tedy o tom myslíte? Mám zůstat věrný původnímu konceptu, nebo přehodnotit názor a koupit třeba ty Archimedy? Srdce říká Steinhart. Rozum pochybuje, zda jsou použitelné i pro formálnější příležitosti a zda nebudou působit lacině, když už něco stojí.. 

 

Ještě jednou předem děkuji za názory :)

Upraveno uživatelem DenyKr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za sebe bych sel do steinu aviation chronografu maji takovy chlapsky look a maji nekonecne moznosti jak je nosit..cerny decetni remen s bilym prositim ke kosili nejaky drsnejsi do oranzova remen od mistnich mistru k riflim mozna i mesh s ebay za 300 bych skusil na leto .... berou me hranace protoze nejsou moc k videni a libi se mi ze neni prekorunkovano cili to neni tak moc sportovni .... kurec ze jsem tu lez ... uz je chcu taky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vím, ale nedokáži se tak nějak rozhodnout ani podle typu hodinek..

 

Když to tedy vezmu postupně:

 

Archimede Klassik Chronograph

758_archimede-klassik-chronograph-cerna-

 Nejelegantnější, ale přitom ne usedlé

 Nejsou to sice pilotky, ale jsou to chronography

 Dle fotek výrazný oboustranný AR

 Vnitřní tachymetr působí zajímavě

 

 - Fádní řemen - a nenapadá mě, jaký by se hodil více, černý nechci, ale hnědý by asi nevypadal dobře?

 Menší rozměry

 Absence fosforeskujícího ciferníku, což je pro mě velké -

 Absence Day-Date

 ? Strojek nikde vyfocen není, ale předpokladem je stále obyčejné a lacině vyhlížející provedení

 

Archimede Pilot Chronograph

 

1_archimede-pilot-chronograph-5.jpg

 

 Zajímavé pilotky v hezkém, jednoduchém designu

 Širší možnosti v oblasti použití barev řemenů (vědomě jsem je vložil s tím světle hnědým, který působí asi nejzajímavěji)

 Fosforeskující ciferník

 Široké možnosti využití - myslím, že se neztratí ani ke košili, ani k neformálnímu oblečení - jsou tak akorát sportovně-elegantní

 

 Dle fotek oboustranný AR není vůbec vidět

 Laciné vizuální provedení strojku

 Chybějící Day-Date

 Menší rozměry

 

Steinhart Nav B-Chrono II black DLC

 

353353987nbc44-blk-nc-01.jpg

 

 Můj prvotní favorit, který mě chytil za srdce

 Dle mého dokonalé pojatí sladění ciferníku s řemínkem v barvách, které se mi moc líbí

 Day-Date

 Vizuálně vypracovaný strojek

 Akurátní rozměry

 Fosforeskující ciferník

 

 Bojím se méně univerzálního použití, jsou hodně sportovně pojaté

 DLC se časem může poškrábat a na pohled může působit trošku moc "plastově"

 Pouze vnitřní AR

 

Steinhart Nav B-Chrono II mit Lederband

 

1394400034nbc2-leder-2014-01.jpg

 

 + Podoba s mým prvotním favoritem

 Day-Date

 + Vizuálně vypracovaný strojek

 Akurátní rozměry

 Univerzální použití - sportovně pojatý elegantní design

 Fosforeskující ciferník, navíc v poutavé modré barvě

 

 Fádnější barevné provedení, nejsem si jist, zda by se k nim hodil třeba ten světle hnědý řemen z DLC modelu

 Omezenější kombinovatelnost vinou jinak celkem originálních modrých ručiček

 Pouze vnitřní AR

 

 

...a teď babo raď... Když to sem tak píši, vnitřně cítím, že ty první klassiky asi nebudou to, co hledám. Ty DLC se mi sice líbí, ale mám pochybnosti, které toto téma dneska zase otevřely.. Proto začínám váhat mezi Steinharty Lederband a Archimedy Pilot Chronograph.. :helpsmilie:

Upraveno uživatelem DenyKr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zbytocne sa sustredis na remen. Nazivo to bude aj tak ine nez na obrazku. Mne pri tych black vadi, ze mi pride vsetko zliate, nakolko rucicky su tej istej farby ako ostatok indexov, ktorych je tam vela,. Kup klasicke ocelove Steiny, ja som ich mal a aj v konkurencii drahsich hodiniek sa mi zdali nadherne. Remene doriesis za pochodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s tebou, nedokáži oddělit ciferník od řemene - tento problém jsem měl už při výběru Tissotek, které jsem si kdysi kupoval a následně řemenu na ně.

 

Ty Steiny se mi opravdu líbí, ale i ty Archimedy mají něco do sebe. Hodiny sleduji fotky a když jsou, tak i videa a z výše uvedených se mi výběr zúžil na ty leštěné Steinharty Nav B-Chrono II mit Lederband a na Archimede Pilot Chronograph.

Obecně, už jen z toho, co píšeš, mi přijde, že tady všichni spíše než Archimedy doporučují Steinharty, nemýlím-li se..? :)

Zde možná platí, že cena neurčuje kvalitu. U těch Archimedů se mi líbí čistota nenuceného designu a ten AR, kterého si každý hned všimne a pomůže s čitelností. U Těch Steinhartů se mi fakt líbí ten modrý fosfor, Day-Date a samo i nižší cena, která ale v tomto případě není rozhodujícím faktorem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten mám bohužel totálně z ruky (přes celou ČR) a dost málo času :(

Ono myslím, že obě alternativy jsou velmi porovnatelné, teď se jen rozhodnout :) Dokázal jsem si ze všech možných hodinek do 30 tisíc najít 2 kandidáty, tak snad toto rozhodnutí už zvládnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...