Přejít na obsah

Orient Ray vs. Mako XL


El Nano

Doporučené příspěvky

:photo:

 

tak přeci jenom pár vět...

 

Na to, že v obou je stejnej strojek, tak Raye nejsou tak přesné jako Mako XL. Nebo spíš bych měl napsat že mě Mako XL svou přesností až překvapily.

 

Velikostně jsou na tom Raye menší asi o 2 mm a cca o 25 g lehčí, ale nezdá se to, na ruce to jde cítít docela dost.

 

Raye mi přijdou lépe zpracované, co se týče detailů jako je vložka lunety, obě korunky a dýnko. A mají každopádně lepší tah, i když co si budem povídat, obojí je nic moc, proto je radši nosím na strapu nebo gumě.

 

Raye mají taky o poznání lepší lumi, nevím jestli to je jenom mým kouskem nebo jestli všechny Mako XL svítí tak mizerně.

post-24687-0-53785500-1404128168_thumb.jpg

post-24687-0-99666200-1404128172_thumb.jpg

post-24687-0-02676100-1404128230_thumb.jpg

post-24687-0-69103200-1404128323_thumb.jpg

Upraveno uživatelem El Nano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky za srovnání. MakoXL mě nikdy neuchvátily, jediné, co se mi na nich líbí je tvar ruček. horší lumi zmiňuje snad každý majitel a spolu s absencí lumi bodu na 12 na lunetě (u potápek !?) je to navždy vyřadilo z mého výběru. naopak raye jsou mi sympa tak nějak vším, těm se možná někdy podívám na zoubek. jsem zvědav na tu srovnávácí lumi foto. kdybys tam měl nějaký seika k nim, tím lépe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo to máš pravdu, tím že tam není ten lumi bod, tak se to dokonce i blbě centruje, ale zase já ji stejně moc nepoužívám, občas si ji protočím jen tak z nudy.

 

Seika bohužel nemám, čekám až se uvolní ty bílomodré baby monstra co tady teď putují :D

 

a Raye si určitě sežeň, jsou to fajn hodinky

Upraveno uživatelem El Nano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s lumi na Rayích nemám problém, ta je dobrá, svítí i když během dne zajdeš do stínu a i v noci jde odečíst čas, ale zato ta lumi na Mako XL je celkem na pikaču. Tady na těch fotkách to jde vidět úplně extrémně, ve skutečnosti to není až tak, že by po 3 minutách vůbec nesvítily.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, na orientuhren.de teď vycházi Raye na 129 EUR a Mako XL na 144 EUR + poštovné a krabičky 

Dik za odpo.jeste k te lumi,me prijde podle tvych fotek skoro stejna,navrhl bych- dej tam pro srovnani lumi okamzite po nasviceni,jak mas a pak po cca 15 minutach.

Jinak to mas vazne vymakany.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dekuji za srovnani. Premyslel sem,ze bych vymenil-prodal me M Force black a koupil modre Mako XL,ale po vyse uvedenych informacich si tim uz nejsem jisty. Ta lumi a chybejici bod na lunete,to je vcelku smutne. Ale jinak jsou to krasne hodinky. Zejmena na meshi.

Omlouvam se za chybejici diakritiku,jsem na dovolene a pisu na mobilu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@kuncák: stejná? To právě vůbec, ono to jde i vidět, že Raye svítí víceméně pořád stejně výrazně a ty Maka rychle vadnou.  Jinak ta první fotka je víceméně ihned po nasvícení (cca 30s), ale řikám ve skutečnosti ty maka svítí více, jenom jsem na to už večer neměl sílu si s tím víc pohrát

 

@petr123: tak M-Force bych za Maka určitě neměnil, ale to jsou hodinky už cenově trochu jinde. Ten lumi bod na lunetě mi teda nijak výrazně nevadí, s tou lumi to je horší. Ale stejně všechny nedostatky okamžitě přebije ten nádherně modrej ciferník dohromady s meshem / gumou / NATO strapem :)

 

@lukas.78: já osobně se nemůžu rozhodnout, které jsou lepší. Oboje mají něco do sebe. Ale díky! :)

 

@travex: to já to měl přesně naopak, já už na ně koukal možná tak rok zpátky a na fotkách mě moc neuchvátily...až teď najednou. A když jsem je pak viděl na živo a ještě ke všemu na meshi, tak nadšení teprve začalo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...