Přejít na obsah

Káva


Doporučené příspěvky

Vyskusal som cca 150druhov sypanych cajov ale tento este nie. Potom poprosim o komentar :)

 

Nemyslím že to je nějaká extra vysoká sorta čaje. má podlouhlí lístky, které se ti po spaření ihned plně rozvinou a mají barvu jarní zeleni. Je potřeba být opatrný s dobou nálevu. čaj má jemnou, chuť s výrazným nádechem chuti rozinek.

 

Kdyžtak mi na mail pošli adresu, pár lístků na ochutnání ti pošlu :-)

Upraveno uživatelem ¨safi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do prace by som odporucal kavovar na takzvane pady, su to take papierove vlozky s mletou a spravne utlacenou kavou, tam by uzivatel nemal nic pokazit, alebo automaticky stroj na zrnkovu kavu, ktory si ju zomelie, spravi presso a pouzitu vyklopi do nadobky na odpad, tam su rozne moznosti napr. Saeco, Gaggia... Pri tychto kavovaroch sa da regulovat hrubka mletia, mnozstvo kavy a myslim, ze aj cas...

 

Ja osobne by som uprednostnil pakovy kavovar s moznostou pouzit pady aj mletu kavu, pokial je tam clovek, napr. sekretarka, ktora to pripravuje, inak asi ten automat.

 

...teraz ma napada, dalsou alternativou by mohlo byt Nespresso, este som to neskusal, maju predajnu aj kaviaren na Parizskej.

Díky za tipy. Nejdřív musím nastudovat vaše termíny jako pady, páky atd.

Ten AEG je automat: zkontroluješ vodu a kávu, jestli nesvítí kontrolky čištění, zmáčkneš knoflík a je to. Časem vyhodíš lógr. To se zdálo ideální. Jen ty dva kusy byly dohromady 5x na záruční opravě s celkovou cenou oprav asi 30 tis.!!! Takže AEG nikdy víc, asi Čína jako ve všem.

Hledám něco podobného, kvalitnějšího. Prohlídnu vaše odkazy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za tipy. Nejdřív musím nastudovat vaše termíny jako pady, páky atd.

Ten AEG je automat: zkontroluješ vodu a kávu, jestli nesvítí kontrolky čištění, zmáčkneš knoflík a je to. Časem vyhodíš lógr. To se zdálo ideální. Jen ty dva kusy byly dohromady 5x na záruční opravě s celkovou cenou oprav asi 30 tis.!!! Takže AEG nikdy víc, asi Čína jako ve všem.

Hledám něco podobného, kvalitnějšího. Prohlídnu vaše odkazy.

 

Skus Gaggia, alebo Saeco

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemyslím že to je nějaká extra vysoká sorta čaje. má podlouhlí lístky, které se ti po spaření ihned plně rozvinou a mají barvu jarní zeleni. Je potřeba být opatrný s dobou nálevu. čaj má jemnou, chuť s výrazným nádechem chuti rozinek.

 

Kdyžtak mi na mail pošli adresu, pár lístků na ochutnání ti pošlu :-)

 

u sypanych cajov je velmi dolezite odhadnut dobu luhovania a netreba zalievat vriacou vodou lebo by sa mohla znicit aroma ale toto kazdy vie. priprava cajov vo vychodnych kulturach je ritual, na kt si ludia musia najst cas. v dnesnej uponahlanej dobe sa toto zanedbava. na druhu stranu kto ma cas na cajovy ritual hodinu,ze?

 

Osobne sa mozem nazvat barbar co sa tyka cajov alebo kavy. Vsetko si vychutnam v par glgoch ale vzdy tam dam na koniec cukor :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodoval jsem se mezi Saeco a JURA, která mi nakonec byla doporučena jako lepší co na to říkáte?

 

http://www.juraswiss.cz/

 

kafe dělá fakt skvělý k tomu mám hadičku na latte a kolikrát je o hodně lepší než ty břečky co nabízí v tzv. kavárnách.

 

Myslim,ze oba su vyrovnane takze nezvolil si zle. Dobra rada k hadicke. Ako som spomenul hore, po pouziti treba premyt aby ti nezostalo vo vnutri mlieko. Zacne to potom plesniviet a mozes vyhodit hadicku. Neviem o aky model sa jedna ale parna dyza na boku je na pripravu naslahaneho mlieka prijatelnejsia ale zabera to viac casu ale vysledok je unikatny:)

 

Este malickost, pravidelne precistenie bude viest k vyssej spokojnosti z chuti kavy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim,ze oba su vyrovnane takze nezvolil si zle. Dobra rada k hadicke. Ako som spomenul hore, po pouziti treba premyt aby ti nezostalo vo vnutri mlieko. Zacne to potom plesniviet a mozes vyhodit hadicku. Neviem o aky model sa jedna ale parna dyza na boku je na pripravu naslahaneho mlieka prijatelnejsia ale zabera to viac casu ale vysledok je unikatny:)

 

Este malickost, pravidelne precistenie bude viest k vyssej spokojnosti z chuti kavy.

 

Pri automatoch, samozrejme pokial netrafis vyslovene na smejd, je kvalita kav porovnatelna, funguju v podstate na ropvnakom principe, takze ked si vyberies kavovar od renomovanej znacky s tradiciou urcite nespravis chybu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim,ze oba su vyrovnane takze nezvolil si zle. Dobra rada k hadicke. Ako som spomenul hore, po pouziti treba premyt aby ti nezostalo vo vnutri mlieko. Zacne to potom plesniviet a mozes vyhodit hadicku. Neviem o aky model sa jedna ale parna dyza na boku je na pripravu naslahaneho mlieka prijatelnejsia ale zabera to viac casu ale vysledok je unikatny:)

 

Este malickost, pravidelne precistenie bude viest k vyssej spokojnosti z chuti kavy.

 

 

Stroj se proplachuje a čistí po každém použití automaticky sám, jednou za dva měsíce se sám přihlásí o čistící tabletku na fšechny trubky. Boční ,,hejblátko,, na páru je docela drbačka, hadička přímo do mlíka funguje naprosto nejlíp a pěna je supr hustá a stabilní, po každým použití samozřejmě proplachuji.

Ve stroji je předpařovací komora plus další vychytávky a jako bunus je to Swiss Made jako moje hodinky :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stroj se proplachuje a čistí po každém použití automaticky sám, jednou za dva měsíce se sám přihlásí o čistící tabletku na fšechny trubky. Boční ,,hejblátko,, na páru je docela drbačka, hadička přímo do mlíka funguje naprosto nejlíp a pěna je supr hustá a stabilní, po každým použití samozřejmě proplachuji.

Ve stroji je předpařovací komora plus další vychytávky a jako bunus je to Swiss Made jako moje hodinky :thumbsup_anim:

 

Hmm Hotovy KIT hehe tak potom nie je co riesit...... asi to bude tym Swiss Made hehe

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co hovorite na caffe latte art?

 

Pekne, par takych som videl aj s postupom, ako to spravit, je to zaujimave, ale ja pijem len Picolo, alebo Ristretto bez mlieka a cukru, takze tam toho vela nevycarujem :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pekne, par takych som videl aj s postupom, ako to spravit, je to zaujimave, ale ja pijem len Picolo, alebo Ristretto bez mlieka a cukru, takze tam toho vela nevycarujem :)

 

ja som vyskusal ale bola to makacka, hlavne vyslahat to mlieko:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zeleny caj ma blahodarne ucinky a hlavne posobi ako antioxidant, to uz vedela aj vychodna kultura.

Ak nemas rad a kavu tuzil by si pit caj s vysokym obsahom theinu odporucam druh caju Mate. Existuje vela primesy a ma najvacsi obsah theinu dostupny v nasich koncinach.

 

 

Maté pijem, mám aj tú tekvičku a striebornú slamku ako origo argentínsky gaucho :drunk:

Ak si na čaj odporúčam predajňu v Nitre oproti synagóge.

 

No je to vlákno o káve, tak o čaji už končím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No možná by to chtělo se někdy setkat v nějaké dobré čajovně, nebo kavárně kde dělají opravdu dobrou kávu. Vítám vaše návrhy.

 

Ked budem mat cestu do prahy urcite sa dohodneme... inak aj v domacich podmienkach sa da pripravit caffe latte, sice nebude to vyzerat ako to na obrazku ale spravit 3 vrstvy sa da v pohode. ak by mal niekto zaujem mozem napisat strucny postup.

 

mozete ocarit navstevu hehe :)

Upraveno uživatelem A@A
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...