Přejít na obsah

Budík podle fáze spánku (SleepTracker?)


Doporučené příspěvky

Hledám vhodné hodinky, které budou umět budit podle fáze spánku. Uvažuju o SleepTrackeru, ale mohou to být i jiné hodinky - nechál si poradit. Zatím nosím analogové hodinky za pár stovek. Čas ukazují dobře i po letech, ale žádný budík nemají.

 

První věc je baterie. Pokud hodinky mají monitorovat spánek, není přijatelné časté nabíjení, a to ani přes noc. Ve SleepTrackeru baterie má vydržet aspoň 12M, což by mělo být OK. Otázka je, jak baterii vyměnit - někdo tu prý už u SleepTrackeru narazil: baterii by měl měnit odborník (uvádí to výrobce) v hodinářství se doslechl, že u těchto hodinek baterii nemění - prý je potřeba speciální klíč. Na webu jsem někde našel 15krokový návod na výměnu, ale rád bych se tomu vyhnul: nechci poškodit nebo špatně umístit těsnění. Automatické dobíjení (třeba ze slunce nebo z pohybu) by byla fajn věc, ale není nutné.

 

Potom je taky otázka, jak včas zjistit, že je potřeba baterii vyměnit, aby se prostě nevybila přes noc.

 

Druhá věc je použitelnost v různých světelných podmínkách. Moje současné hodinky mají lesklé ručičky a lze je použít i ve skoro naprosté tmě. SleepTracker má podsvícení. Fajn. Mohu ale ve dne používat ty hodinky bez podsvícení? (U displeje mobilu dnes už většinou nejde, u hodinek bych to ale chtěl. Zejména nechci mačkat žádné tlačítko.)

 

Další věc je pásek. S hodinkami i běhám a kožený pásek se mi vždy docela rychle zničil potem. Kovový pásek mi zatím vydržel několik let, jen je občas potřeba vzít kleště a opravit zavírání. S jinými materiály (plast, silikon, ...) nemám zkušenost. Hledal jsem, ale stále nevím, co chtít a čemu se radši vyhnout.

 

Při této ceně bych už byl celkem rád za vodotěsnost. Nebudu se s hodinkami potápět do hloubky (to obvykle nedělám ani bez hodinek), ale mohly by snést sprchu, případně i krátké plavání. U SleepTrackeru si nejsem moc jist, SleepTracker.cz (nicméně je to neudržovaný web) uvádí "voděodolné 10M (= krátkodobě zvládnou déšť a vlhko)", zatímco SleepTracker.com uvádí vodotěstnost ("Yes, SleepTracker is waterproof up to 10 meters."). Nevím, co si z toho mám vybrat. Odolnost proti nárazům apod. se taky bude hodit (na svých současných hodinkách jsem už jednou rozbil sklíčko), ale tady asi nejsem nějak extra náročný.

 

Taková nice-to-have vlastnost by bylo měření tepu a propojení s mobilem, to SleepTracker nemá. Jenže tudy bych se asi dostal do kategorie hodinek, které je potřeba často nabíjet, takže tohoto se asi radši vzdám.

 

SleepTracker má pro mě jednu velkou nevýhodu - nedá se pořádně sehnat v ČR. Web SleepTracker.cz vypadá mrtvě (telefonní číslo uvedené na webu nexistuje, našel jsem na WebTrhu inzerát o prodeji tohoto eshopu) a jinde moc nejsou. Je možné je koupit v zahraničí, třeba na http://www.ebay.com/itm/ONYX-BLACK-SLEEPTRACKER-ELITE-SLEEP-WATCH-AID-VIBRATION-BEEP-ALARM-USB-NEW-NIB-/250989500519?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7023d867#shpCntId . Cena s poštovným je OK, ale případná reklamace by znamenala určité problémy a dodatečné náklady, navíc je tu pouze 1Y záruční doba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamarád s relativně podobným telefonem* říkal, že mu to moc nefungovalo, asi slabý mikrofon. Řešit by to mohly Pebble, ale to časté nabíjení je dost problém u hodinek, které mám mít v noci...

 

Druhá věc je, že jsem tuto aplikaci kdysi zkoušel a místo zvonění budíku nastal pád aplikace, což - jistě uznáš - je dost zásadní problém. Zkusím tomu dát ještě jednu šanci, ale moc tomu nevěřím.

 

*) Já mám Xperii Mini Pro, on má Xperii Ray, obojí je řada podobných telefonů z roku 2011. Liší se zejména foťákem, displejem a klávesnicí, vnitřnosti jsou ale většinou dost podobné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja to pouzivam kazdy den, aj ked len ako obycajny budik + sleep tracker. Na nie uplne najnovsich telefonoch (Huawei P1, Xperia SP, S4 mini) mi to funguje spolahlivo. Urcite to nie je tak kvalitne riesenie ako specializovany hardware, kazdopadne za vyskusanie to stoji.. Vecer pripojim telefon na nabijacku, polozim na postel, pustim aplikaciu, vypnem display a rano skumam ako kvalitne som spal :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...