Přejít na obsah

Ze Siwiho hodinkovnice


siwi

Doporučené příspěvky

Samozřejmě všem vám děkuji za pozitivní reakce, které mě těší tím spíš, že tyhle hodinky se sice hezky nosí, ale blbě fotí :D

 

Michale, to jsi dobrý. Já si směru brusu pro jistotu nevšiml vůbec, až když jsi mi to teď napsal :D

 

Davide, z výše uvedeného důvodu fotím Steiny méně než Déčka. Ale jdu to napravit a dám tam aspoň jednu fotku :D

 

Ivanhoe34: Tak to je legrační. Na druhou stranu, auto je to na našich silnicích docela běžné, žádná rarita, tak není divu. Ale jezdí moc hezky. Když už jsem včera byl v tom focení, cvaknul jsem i palubovku samotnou:

 

post-437-0-05650000-1491754759_thumb.jpg

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vojto, vyborny fotky!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vojto po takových fotkách už mě přešla chuť fotit svoje :-) ..Máš to nádherný , tak to jsem sypej :-)

No, konecne to nekdo napisal :)

Vojta mi vzdy sebere chut zit a fotit :clap:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale budou :) to byla svanda ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta druha Vojto je pancerova :clap:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Andy, jsou situace, kdy mi opravdu pěkně stojí :D Třeba digitálky mají náramek složený z mnoha malých dílků, a proto je tužší. Tam není třeba vůbec nic. U větších a těžších hodinek, jako jsou tyhle Steiny, je už nutné použít buď podstavec, nebo náramek vystužit něčím tenkým elipsovitým. Mně se např. osvědčila ustřihnutá a izolepou slepená plastová elektrikářská páska na kabelové svazky. Výstuha je pak na fotkách z profilu samozřejmě vidět a je vhodné ji ve fotoeditoru odstranit. Konkrétně tato fotka je montáž, fotil jsem na bílém pozadí. 

 

A všem ostatním samozřejmě děkuji za pozitivní ohlasy :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Poslední dobou jsem si zde na fóru všiml doslova dramatického nárůstu zájmu o digitálky, v důsledku čehož se u mě vynořil ze skříně jeden hodně starý kostlivec. Už asi 4 roky jsem pokukoval po jedněch Géčkách, které se mi vždycky moc líbily kvůli tvaru jejich pouzdra. Má totiž klasický osmihranný var a připomíná tím klasiku, pro níž mám slabost. Jejich nákup jsem si ale vždycky rozmyslel. Další hodinky už prostě nepotřebuju a hlavně neunosím. To je pravda. Ale když oný jsou tak krásné!!! CASIO GW M5610-1 Já vím, žádná rarita. Tak jen pár rychlocvaků:

 

post-437-0-04840900-1494102365_thumb.jpg

post-437-0-54639800-1494102370_thumb.jpg

post-437-0-17694700-1494102379_thumb.jpg

post-437-0-83236300-1494102386_thumb.jpg

post-437-0-81028400-1494088296_thumb.jpg
 
První dojmy jsou výhradně pozitivní. Hodinky jsou přesně takové, jak jsem čekal. Jejich celočerné provedení je nádherně doplněné popisky pod sklíčkem s červeným orámováním. K červeno černé kostkované flanelce, co nosím tak rád, prostě ideál!!! :D 
 
Na displej s klasickým uspořádáním údajů je vidět přiměřeně dobře, v případě potřeby pak pomůže iluminátor. Pro mě naprostou novinkou je automatické podsvícení při nastavení zápěstí do úrovně očí. Tato vychytávka je dobře propracovaná. Funguje jen za ztížených světelných podmínek a dá se vypnout. Jen bych prodloužil dobu svícení po stisku tlačítka. 3 vteřiny jsou pro mě málo. Oči si nestihnout zvyknout a zaostřit, a tak musím mačkat znovu. Nevadí. Stejně to jsou hodinky na den. Ve tmě poslouží Štajny. 
 
Mez hlavní znaky tohoto modelu patří bezesporu napájení ze solárního článku a rádiová synchronizace času. O první funkci mohu prohlásit, že pracuje vynikajícně. Nevím, jak dlouho hodinky ležely někde ve skladech zavřené v krabičce v naprosté temnotě. Po vybalení ovšem vykazovaly plné nabití. Tím se také ukázalo, že funkce úsporného režimu je opravdu účinná.  Pokud jde o automatickou synchronizaci času, to poznám až pozítří, kdy budu na venkově. Náš byt v přízemí paneláku stojícího v hustě zastavěném sídlišti s výhledem do vnitrobloku je souhrnem všech nejhorších podmínek pro příjem rádiových vln. 
 
Nabídka dalších funkcí už asi nikoho nepřekvapí. Stopky, odpočítávač, 5x budík, hodinový signál, světové časy, automatický kalendář... Co mám však poprvé, je vypínání pípání tlačítek při stisku. Asi běžné pro Géčka, ale já je nikdy neměl. 
 
Na ruce se hodinky nosí příjemně. Jsou lehké, velké tak akorát, žádná neforemná kladiva, která by přkážela. Jen mi vadí, že na materiálu pozdra i řemenu velmi snadno a rychle ulpívají zrnka prachu, jež je velmi obtížné odstranit. Je to vlastnost všech takových plasťáků, to je jasné. Při běžném používání to nevadí. Vždyť jde o tooly pro drsňáky (jako jsem já) :) a ne o módní doplněk pro metrouše. Jen to focení bude problém... 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak. Lépe řečeno, zkratka PS znamená, že hodinky jsou připraveny přejít v případě potřeby automaticky do úsporného režimu. Dá se to i vypnout, pak by hodinky běžely na plný výkon i při nedostatku energie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...