Přejít na obsah

Ze Siwiho hodinkovnice


siwi

Doporučené příspěvky

  • po 2 týdnech...

Ajaj! Tak jsem vzal hřebík, přiložil ho k těm nástrojům a... Jsou zmagnetizované!!! Na vzdálenost několika milimetrů ho každý z nich přitáhl. Rychle jsem proto změřil odchylku, ale ta je přesně taková, jaká by měla být. Źe by se to magnetické pole až ke strojku nedostalo? Kdyby jo, tak by se chod zpomalil, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neumím posoudit, jak moc silný, magnetický záření musí být, aby to ovlivnilo chod hodinek. Zas třeba jako repráky to samozřejmě nebude, tak snad dobrý.

Ale jak se říká, prevence je základ. :)

Někde jsem četl, že nějaký menší záření, dnešní hodinky v pohodě snesou, ale neumím právě posoudit, co je to menší. :D

Upraveno uživatelem MíraMíra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, to je právě ono. A při tom se zmagnetizování strojku dost bojím. Tady mě to vůbec nenapadlo. Bych si nafackoval. Zítra zkontroluji odchylku znovu. Když bude zase OK, tak se snad nic nestalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je klasika. Já taky kolikrát přemýšlím, co by mohl být problém a snažím se tomu předejít, třeba i když si jdu pro jídlo do mikrovlnky :D a pak jdu spát a po tmě odkládám hodinky a ráno zjistím, že hned vedle tabletu. Zákon schválnosti. Naštěstí teda vše ok. Možná něco bude na tom, že nejhorší je smrt z vyděšení. :D

Tak držím palce ať to máš ok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dřív se na hodinky psalo ANTIMAGNETIC. Dnes už se to nepíše, protože v ocelovém pouzdře jsou odolný všechny. Samozřejmě do určité Míry :) Ale zrovna těchhle ořechů bych se nebál.

Odkládám hodinky vedle mobilu a neřeším to.

Jinak dlouho jsem ti to tu nechválil, takže to teď napravím. Moc krásný fotky s nezaměnitelným rukopisem, chodím sem koukat rád. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za uklidnění i za pochvalu fotek. Teď právě jsem měřil znovu odchylku a stále odpovídá dlouhodobě naměřenému dennímu průměru. Všechno tedy nasvědčuje tomu, že magnetické pole na strojek nedosáhlo. Ostatně - teď mě napadá, jak se vlastně vůči magnetu chová titan...?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Vojto, u Tebe netreba novych prirustku, moc krasne!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...

...

...

... Máš nějakej stojánek, nebo jak se ti daří třeba ty pětky takto pěkně udržet v prostoru, aby ten tah neplandal :)

 

Všem vám děkuji za pozitivní ohlasy. Nebudu nic předstírat, těší mě to a zároveň docela zavazuje :D K tomu focení: Podle mých zkušeností je udržení hodinek v požadované pozici nastojato jeden z největších oříšků. Přesněji řečeno - problém nastává při následných úpravách, kdy je třeba podpůrný předmět z fotky odstranit, aby nepůsobil rušivě. Hodinky je možné navlíct na cokoliv, záleží pak na tom, co s tím dál:

  • Zvolit něco vkusného a oporu přiznat (dřevěné polínko, kožené pouzdro na psací potřeby, atd...)
  •  
  • U fotek s úplně černým pozadím se dá použít cokoliv černého. S pozadím to splyne a působí to dojmem, že hodinky stoji samy o sobě. Další "ochcávkou" je focení hodinek položených na tmavé podložce na boku. Podložka ale nesmí odrážet zbytkové dopadající světlo (mikroplyš).
  •  
  • Z kousku pevnějšího drátu si vytvarovat profil, který náramek drží a tvaruje. To je vhodné pro focení produktovek z anfasu (z profilu by byl drátek vidět). Takhle jsem fotil svou sbírku digitálek. Nevýhodou ovšem je, že těžší hodinky se budou kácet. Takže se musejí zezadu přilepit k podložce oboustrannou montážní lepící páskou. 
  •  
  • Když všechno selže a opora zůstává vidět, nezbyde, než ji z fotky vyretušovat. A když už jste v tom, můžete si z fotky vystřihnout hodinky celé. Je to teda práce někdy až na hodiny. Ale odměnou vám pak bude, že si pod ně můžete dát jakékoliv jiné pozadí. Docílíte tak výsledku, který z foťáku nikdy vylézt nemůže. 
  •  

A teď něco z dneška:

 

post-437-0-75145500-1504968978_thumb.jpg
post-437-0-04258500-1504973997_thumb.jpg
post-437-0-26146900-1504974002_thumb.jpg
Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...