Přejít na obsah

Ze Siwiho hodinkovnice


siwi

Doporučené příspěvky

Siwi, myslím, že netřeba mě dál přesvědčovat, jak jsou krásný :) Jsou krásnější, než mi vždycky připadaly. Kdysi mi vadily ty velký číslice, ale ono jim to fakt sluší..Coby krásně modrý potápky jsem pořídil Ceriny DS Action 200, jsou v tomhle vláknu taky na fotkách, ale nakonec jsem je prodal a touhu po modrých potápkách ukojil Omegama bondovkama. Jenže, tenhle příběh nikdy nekončí  :clap:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ano. S Certinami jsem měl problém kvůli velikosti. Jinak mě ale moc bavily. Jejich modrá byla o hodně výraznější. U Longinů je naopak velice decentní. Někdy není téměř vidět, ale je tam  :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, je pravda, že Ceriny měly hodně výraznou modrou, která na světle ještě měnila odstíny. Jsou to nádherný, dobře zpracovaný hodinky, standard pochod ETA. Líbila se mi ta masivnost a celkem industriálně pojatý vroubkování lunety. Velikost byla na mojí ruku tak akorát. Nepřijít nabídka bondovek, určitě bych je ještě měl. Ostatně u bondovek je ta modrá taky hodně zvláštní, trochu petrolejová..Ty Longiny jsou 42 ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, tak 41 úplně ideální velikost. Jinak u Certin jsem dost často zkoušel ( pokoušel ) vodotěsnost a vždycky v cajku. Teda ve 200m jsem s nima nebyl, ale toakový to normální plácání ve vodě OK :). Longiny jsou na tom, dle fotek, stejně dobře ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To bez pochyby. Ostatně s vodotěsností jsem u vodotěsných hodinek nikdy problémy neměl. Jako kluk jsem měl Prim Sport, které jsem z ruky vlastně vůbec nesundával a taky OK. A to měly prasklé sklíčko. Nedávno jsem si stejné Primky opatřil znovu (samozřejmě už notně obnošené) a ihned je odnesl k hodináři na generálku. Říkal jsem mu, ať je i přetěšní. On mi na to řekl, že to pochopitelně udělá, ale koupání mi s nimi stejně nedoporučuje. Primky prý nikdy moc nedržely. Vzpomínal, jak mu kdysi před lety nosili lidi houfně na podzim své hodinky, které nepřežily letní koupání. Tak to mě nikdy nepotkalo a u Longin to také myslím nehrozí  :D

 

Shodou okolností si teď právě pročítám vlákno, kde se diskutuje o tom, po jaké době se mají nechat hodinky servisovat. Jeden z hlavních důvodů pravidelného servisu je právě těsnost, kdy těsnění ztrácí svou pružnost. Ty moje jsou zatím stále nové, tak to nemusím řešit. Bude-li třeba, klidně je pod vodu strčím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky nemám problém se s potápkama máchat ve vodě. Zatím žádný nezklamaly. Ale jak to tu pročítám, není příliš důvěra ve vodotěsnost hodinek tak do 20tisCZK. Jasně, na hodinky může výrobce napsat cokoli. Viděl jsem tu fotky vymáchaných Steinhartu GMT, co vypadaly jako akvárko..Z názorů vím, že to spousta lidí ani nezkusí, páč by jim to prý prodejce při reklamaci vrátil s tím, že neměli dotaženou korunku, což je tvrzení proti tvrzení..Moje GMT od Steinů se několik hodin vesele koupaly v plným umyvadle hned po zakoupení, Cetiny byly pod vodou mockrát a žádná negativní zkušenost.  Možná by bylo zajímavý, kdyby přispěl někdo, komu do hodin nateklo a šel je reklamovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zpet k porovnani certin a pilotek od steinu, ctu spravne ze ti 47steiny na ruce sedely a certiny si prodal jen proto, ze ti byly velke?...Mam ruku 17,5 tedy drobnou a certiny mi sedi velikostne akorat, velke mi rozhodne nepripadaji a to mi verte ze kdybych byl jak komik s obrima kramama na ruce, tak do nich urcite nejdu. Spise me to zaujalo k tem steinum, zrovna mam nutkani si objednat nav-b 44, a tim ze maji par mm navic mam mirne obavy, aby nebyly obri...do prahy si je vyzkouset cestu nemam a po ruce nikoho kdo by je mel...tak proto me zajima to srovnani...a k te vode, dlouho jsem resil jestli koupat drahsi hodinky nebo je setrit, mel jsem orienty raye a tem jsem daval co se do nich veslo, pak jsem je prodal a rekl si ze potapky patri do vody, tak co uz, dokoupil jsem gumu a s certinama jezdim na prkne sram-nesram...v zaruce uz nejsou, tak mi to je jedno, proste musi vydrzet, spise ale nez voda me zajimaji pady na vode v rychlosti a narazy s tim spojene, konkretne windsurfign, kiting, wake...jel jsem s nima na tahu i na gume a porad mam divny pocit ze ty malinke hlavicky stezejek proste nemusi ten naraz vydrzet a muzou jit z ruky...o mechanickem poskozeni nemluvim, to riziko tam proste je, ale spise naraz a stezejky...preci jen potapec je ma na ruce a resi tlak a naraz je tak jediny jak skoci z lodi do vody...i tak mam divny pocit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, je to zajímavé, ale když jsem si zkoušel Nav. B-Uhr 47, měl jsem subjektivně pocit, že sedí dobře. Byly na krásném masivním řemenu. Zřejmě i to sehrálo svou roli. Tah má přece jenom jiné vlastnosti a navíc zvyšuje hmotnost celých hodinek. A pokud hodinky nesedí ideálně, je to právě hmotnost, která přispívá k pocitu nepohodlnosti. Mám taky zápěstí 17,5 a už jsem si ověřil, že to není jediný parametr pro výběr velikosti pouzdra. Nosil jsem dvoje Citizeny o průměru 44 mm. Rád na ně vzpomínám, protože to byly jedny z nejpohodlnějších hodinek, co jsem měl. A Certiny o podobné velikosti mi prostě ne a ne sednout. Zažil jsem to ještě s jedněmi hodinkami od Victorinoxu. Musely z domu ze stejného důvodu.

 

Pokud máš u Certin tah i gumu originál, vypadnutí stěžejek bych se nebál. Oba náramky lícují až k pouzdru. Aby se mohla stěžejka uvolnit, musela by mít prostor pro pohyb, kterým by vznikla páka a ta pak stěžejku vytrhla. Jisté nebezpečí představuje časté měnění náramků. Tam může dojít k třeba i nepatrnému ohnutí stěžejky. Tím se vlastně zkrátí a nezapadne úplně od otvorů v pouzdře. Pak si její vypadnutí představit umím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z ruky je sundavám akorát na noc. Hodinky jsou to poslední, co před spaním odkládám a první, co si ráno obléknu  :D Teď mi přibyly ještě Orienty na doma, takže budu muset upravit rytmus nošení tak, abych udržel v chodu oboje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na to mám jednoduchou radu, jedny na ruce a druhé s sebou i v přenosném pouzdře v tašce se dotahují alespoň lehce a jako bonus je kdykoliv můžeš prohodit :clap: vím o čem mluvím, jelikož teď jedu na Seiko vlně a Magretky bych doma nedokázal nechat, tak je beru pořád s sebou v pouzdře :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...