Přejít na obsah

Ze Siwiho hodinkovnice


siwi

Doporučené příspěvky

Vaše pozitivní reakce mě moc těší, přátele. Fotky s bílým pozadím dělám nejraději. Přiznám se, že mě hodně inspirují fotky hodinek Nomos prezentované na jejich Instagramu. To bych chtěl jednou umět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Jak už to bývá, s přibývajícím věkem člověk bilancuje, vrací se ve vzpomínkách do minulosti a občas i zatouží mít něco z té doby. A tak mi před necelým týdnem přišel z Oděsy dlouho očekávaný balíček s dalším exemplářem do mé sbírky digitálek.

 

Jako kluk jsem po digitálkách strašně toužil. Slintal jsem nad západoněmeckými katalogy a snil o pípajícím zázraku na svém zápěstí. Jenomže vládl tuhý komunismus a k vytouženým hodinkám jsem se ani já, ani mí rodiče neměli jak dostat. Musel jsem se spokojit s tím, co bylo tehdy ke koupi v běžné obchodní síti. A tím byly jen digitálky z ruské nebo československo ruské produkce. K Vánocům roku 1984 jsem dostal digitální hodinky PRIM - Quartz v jejich jednodušší verzi se čtyřmístným displejem. 

 

Dnes už tady na fóru každý ví, že Prim vlastně žádné digitálky nikdy nebyráběl. Bral z Ruska kompletní výrobky a jen je opatřil sklíčkem s českými popisky. Už v době jejich uvedení na československý trh byly koncepčně zastaralé a lidé je právě z tohoto důvodu moc nekupovali. O to větší je dnes o tuto ratitu mezi sběrateli zájem, což se odráží v jejich vysokých, až přemrštěných cenách. 

 

A právě nesmyslná cena mě přiměla k rozhodnutí vydat se snazší cestou a pořídit si stejný model, akorát s originálními ruskými popisky. Těch se na eBayi válí spousty a dají se ve slušném stavu sehnat za přijatelné peníze. 

 

Takže tady jsou:

 

post-437-0-51884700-1583794225_thumb.jpg

post-437-0-08951300-1583794232_thumb.jpg

post-437-0-21849900-1583794239_thumb.jpg

 

Jejich funkce se omezují pouze na zobrazení času, po stisku pravého horního tlačítka se objeví datum a následně pak ještě vteřiny. Hodiny jsou ve 24hodinovém režimu. Levé dolní tlačítko slouží pro přisvětlení displeje opravdu silnou žárovičkou. Vše se nastavuje pravým prostředním tlačítkem zanořeným do pouzdra. Prostě klasika.

Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukam, ze jsme meli oba v detstvi podobne aktivity. Dobre si vzpominam, jak jsem rad listoval katalogy napr. Otto a tam se na zadnich stranach kochal digoskama. Predstavoval jsem si, ktere by byly nejlepsi. Je pekne, ze si plnis sny z detstvi. :cheers:

Hezky jsi to sepsal Vojto, fotky parada.

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dostal jsem digošky od táty když mi bylo 12. Psal se rok 1981. Byly od vekslaků před tůzem za pětikilo. Krásně nizoučký, na placatou baterku. Zajímavý je, že jsem odklopil dýnko a propisotem jsem na jeho vnitřní část napsal Seiko. Sakra, kde já to tenkrát vzal? No, už na to nepřijdu.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

 

Vojto, hodinky sice nemám stejné, ale ten šroubováček mám úplně totožný. :-) Vozím ho pořád v batohu s NB.

Koupil jsem ho, protože vypadá jako propiska a tak na letištích mi to nikdy nekontrolovali. Zato šroubovací bity do multikleští je zajímaly pořád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vojto, ty tohle proste umis!

Prvni je moc vtipne a druhe paradne elegantni. Bravo :clap:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...