Přejít na obsah

Univerzální ve stylu potápek


MirBen

Doporučené příspěvky

Zdravím, 

po dlouhém hledání jsem konečně našel optimální oblekovky v podobě nádherných "vintážních" ruských hodinek, zjistil jsem však, že bych naopak potřeboval přesný opak - Nějaké letní hodinky sportovnějšího vzhledu, které bych se však nemusel stydět vzít i do formálnějšího oblečení. Takové hodinky, aby se nebály občas nějakého toho šrámu.
Nějaké ty požadavky : 

 

Sportovní hodinky, elegantnějšího vzezření 

  • Spíše menší 39-41mm (jelikož mě příroda obdařila na zápěstí víc než dost, nebál bych se i větších) - řekněme 44-45 max. 
  • Tloušťka max. těch 13-15mm,  ale čím tenčí tím lepší
  • Automat bych samozřejmě raději, ale rozhodně se nebojím ani Quartzu v tom případě spíš kombinaci s nějakou technologií, alá Eco-drive, solar, nebo něco takového
  • Preferuji TAH, ale rád se nechám přesvědčit 
  • Slušná LUMI! 
  • Vodotěsnost minimálně 100M 
  • nemusí být nutně nové, bylo by to však lepší
  • Pak je tu samozřejmě cena - jelikož jsem student, tak čím méně tím lépe, začněme na cca. 4000-5000,- Kč (vím, že se moc vykouzlit nedá, takže max. strop = 7000,- Kč). Ale rád bych se poohlédl i v nižších cenových kategoriích. 
Upraveno uživatelem MirBen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Modré Mako můžu podepsat, svého času tu na nich začínala spousta lidí a není jim v cenové kategorii co vytknout. Mé doporučení je skočit ještě na krátkou brigošku, navýšit limit na 10 a vzít z chronoshopu Steinhart ocean one s keramickou lunetou. Zpracováním se můžou měřit s daleko dražšími kousky, neurazí k tričku ani ke košili a tak.

 

Foto půjčené z webu

post-12491-0-17132200-1406576477_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naprostý souhlas s klukama - pro otloukánky je nezbytná keramická luneta a safír.  Z vlastní bohaté zkušenosti mohu potvrdit. V cenovém rozsahu mě napadl snad jen čínský Parnis a jeho výtvory. -zdroj- .  Neber to jako doporučení, ale spíše jako tip. Na tvém místě bych asi  došetřil na zmiňované štajny, Hodně štěstí s výběrem.

 PN-4827.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no kolegovia majú pravdu, z vlastnej skúsenosti ti viem povedať že častom chytím hodinkami dvere / stôl a podobne.. až sa za to hanbím :D a to si pri tom dávam pozor.. a nebyť keramickej lunety a zafíru vyzeraju by hrozne. Zatial (naštastie) vyzerajú ako nové ak si odmyslím vlásočnice z ťahu. 

 

čo sa týka tvojho výberu.. Myslím že by si našiel pekné veci od deepblue - odolne sú riadne, poriadny kus železa, WR niekolko nasobne (podla modelu) prekračuje požiadavky, LUMI majú velmi peknú (nevidel som "live", len fotky). Je tam automat, ale nie švajčiarsky, snáď to nevadí. Ťah spĺňajú tak isto. Cena neviem či nie je aj kúsok nad 10, ale vačšinou maju modely v cene lacnejších steinov. 

 

 

http://ep.yimg.com/ay/yhst-11234668104341/pro-aqua-lume-2.gif - lumi 

 

http://ep.yimg.com/ay/yhst-11234668104341/pro-aqua-1500-blue-quarter-bezel-2.gif

 

stoja 499 dolárov, nie moc

 

pozri aj iné od nich - www.deepbluewatches.com

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kup si raye se safírem nebo nějaký skx mod a máš to. Splňují všechny tvoje zadaný parametry a vejdeš se třeba do 5t. Na keramickou lunetu se vybodni a řeči typu, že je pro otloukánky nezbytná vůbec neber vážně. Akorát budeš muset zvyšovat cenový strop. To že chytíš nějaký ten šrám prostě k nošení patří a z mýho pohledu to hodinkám tohodle stylu jen přídává na charakteru. Osobně bych nemohl mít hodinky, který by i po pár letech vypadaly že nebyly na ruce (pokud bych je teda nechtěl hned prodat). Tím nošením si vytváříš svůj vlastní originál a za každým šrámem je nějaká příhoda ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tomek : ano určite tie ťukance a škrabance k tomu tak trochu patria.. ale ! určite máš na hodinkách škrabance ku ktorým netušíš ako si prišiel. Je pekné mať na hodinkách škrabanec z prvého rande so svojou ženou keď si bol nervozny a ťukol si nimi o stôl a je fajn o tom aj rozprávať ale vačšina škrabancov sa proste nejak random udeje. Preto nemyslím, že je dobré ich mať. Ak chce niečo čo nepoškriabe a bude vyzerať roky dobre tak keramikou chybu neurobí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

worm007: jasně že s keramikou chybu neudělá. Akorát ho to bude stát víc peněz, což je vždycky důležitý argument. Jinak to co jsem psal je jen čistě můj pohled na věc a každý to může vidět jinak. Já k tomuhle dospěl po tom co jsem zjistil, že už mě nebaví pořád si hlídat zápěstí (a stejně to neuhlídáš). Mně by to i dost kazilo radost z nošení takových hodinek, o které bych se pořád strachoval, že je náhodou někde škrábnu. Nehodlám být otrokem svých hodinek :D

Ono nakonec ani hodinky s keramickou lunetou, pokud se fakt nosí, se časem dojebou (alespoň tah a pouzdro). Navíc tohle nemají být definitivní hodinky za statisíce, ale spíš asi první vstupní pro studenta, po nichž nejspíš přijdou další (zvlášť pokud tady tazatel zůstane :D ), takže asi ani není třeba, aby to "roky vypadalo dobře"  Každopádně jsem celkem zvědavý, po čem MirBen nakonec sáhne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

uplne chápem čo hovoríš, len som napísal aj iný pohlad na vec :D tiež by som nikdy nechcel nosiť niečo o čom sa neskutočne bojím.. a ako povedal raz jeden múdry človek.. v hodinkách nikdy nie je dobré mať majland. Keramika je drahšia samozrejme a na druhej strane sa dá rozbiť (ak sa človek fakt posnaží :P). A na začiatok isto stačia lacné, ale myslím že tie steiny ktoré tu boli spomenuté by neboli zlý nápad. Majú všetko čo chce - potápky, ťah, univerzálne sú. + navyše tá luneta keramická ak si priplatí.. ale je mi jasné že už samotné hodinky (aj bez tej keramickej lunety) sú nad limit. Ale je určite lepšie začať z ľahka. Nehrotiť to. Nech je kam postupovať. 

 

tiež som zvedavý čo si vyberie :) a držím mu palce !  :cheers: (nedá mi to nespomenúť, ak si odmyslíme rozpočet, myslím že by boli ideálne Hydroconquesty)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Steiny jsou určitě za ty prachy moc fajn hodinky s komponentama, který najdeš u podstatně dražších kusů. O to víc mě na nich štve, že absolutně rezignovali na design a prostě obšlehli rolexy. Hydroconquesty jsou pěkný, ale zrovna myslím mají jenom hliníkovou lunetu, ne?

 

Jinak když už se tu strhla ta debata o odolnosti a lunetách, tak mě překvapuje, že tu ještě nepadl návrh na divery s vnitřní lunetou. Tam odpadá možnost poškození úplně.

Namátkou mě teď napadá třeba Golana Aqua Pro. Je to swiss made, sice quartz, ale to by podle zadání nevadilo. Navíc mají safír, dělají je v různých barvách a z cenou se vejde do limitu

 

GOLANA%2BAqua%2BPRO%2B01.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...