Přejít na obsah

Mmakovy hodinky a jiné hračky


mmako

Doporučené příspěvky

Nějakou dobu sem moc nepíšu. Také jsem už pár let nevyfotil hodinky. A vlastně, když nad tím přemýšlím, je ani moc nestřídám...  Tři nákupy za dva roky, to není moc, ne?

 

Tož tady je pár fotek. Přestal jsem fotit zrcadlovkou (asi stárnu), pravou ruku mám v gypsu, všechno už jsem vlastně vyfotil... Tak tady máte pár jednorukých pokusů, kterými jsem se zabavil při deštivém odpoledni. Nejtěžší bylo vyndávat je jednou tlapou z winderů. A taky otevírat ty nože :-)

 

 

Blancpain Léman AquaLung. Už je mám hodně dlouho a mám je moc rád. Perfektní oblekovky, přitom ani k tričku nevypadají na téhle kůži špatně.  Rezerva chodu 100 hodin, příjemně vodotěsné (šroubovací korunka), tenké, lehké.  Nějak jsem si všiml, že nový trend je fotit hodinky s nožem - tak tam jeden máte. Narozdíl od Blancpainů ho tedy moc nenosím, je to spíš sbírkový kousek.

 

DSCF9467.jpg

 

 

Blancpainy zezadu také nejsou k zahození. Mnandiho nosím, když jsem  v obleku. Takže přes den skoro pořád.

 

DSCF9475.jpg

 

 

 

Zmínil jsem tři přírůstky. Pominu-li Orange Monstra na zahradu, tak asi před rokem jsem Portofinům pořídil sportovnějšího bráchu:

 

IWC Spitfire Chrono, 39mm malý praotec dnešních Spiftirů. Na Sebenzu počítám netřeba upozorňovat...

DSCF9482.jpg

 

 

 

A poslední přírůstek. Kdysi jsem Nardiny vyměnil za Rolexky. Nějak se mi zastesklo, tak jsem Rolexky vyměnil za jiné Nardiny. Ulysse Nardin Marine Chronograph, opět tak trošku pravěk. Malinké (38mm), což mi úplně vyhovuje. Vodotěsné (na tom jsem asi ujetý). V té díře na kukačku na dvanácti hodinách je datum pod lupou. Nechtělo se mi tahat další nůž, tak jsem na to to sklo z poličky v šatně pohodil nějakou jeskynní dekoraci.

 

DSCF9423.jpg

 

 

Tak a to by bylo vše. Tak zase za pár let :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poor-man studio :-)

 

Nikon SB-800 - zbyl mi od D70 a potom D80 (ta tady tedy ještě někde bude, ale kdo by se s tím tahal) - zleva nahoře, Fuji EF-42 zprava lehce nad úrovní hodinek. Foťák na stativu, manuál. Blesky manuál - Fuji na nějakém čínském rádiovém no-name odpalovači, Nikon odpálený zábeskem.

 

Hodinky na černé skleněné desce z poličky Ikea, v koši na prádlo Ikea. Zepředu za foťákem činská no-name odrazná deska (abych se v těch hodinkách tolik neodřážel).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a protože bych nerad měl oplétačky a popotahování z toho, že jsem Nardiny nevyfotil s nožem... a taky pořád prší a ruka pořád bolí a já se pořád trošku nudím... 

 

Ulysse Nardin + Mcusta

 

DSCF9582.jpg

 

 

a jeden detail ciferníku:

DSCF9535.jpg

 

Mimochodem - pro-tip: "to asi, jak jsem si čistil polínko" NENÍ evidentně přijatelná odpověď na otázku "co je to za bordel v umyvadle"....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

IWCčkům jsem vyhrabal sourozence...   

 

IWC Spitfire Chrono + IWC Portofino - opět přechozí model, příjemně malý, pohledný... A strašně dobře se fotí - ta portofina snad nejde vyfotit špatně

 

DSCF9547.jpg

 

 

 

a drobným oslím můstkem odnáším Spitfiry a zpronevěřím se názvu vlákna... Samotné IWC Portofino. DSCF9542.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...