Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Tak se rok s rokem sešel, a já jsem zjistil že výše zmíněné hodinky vlastním něco málo přes rok. Po delším odhodlávání jsem se nakonec rozhodl střihnout si takovou malou pseudo-chlulbí-recenzi . Větší recenzi nejdříve za rok :D


 


Nabytí hodinek


 


Po delším rozhodování a omezování podle různých, v té době aktuálních kritérii, jsem dospěl do fáze kdy mi zbyli Marine od Steinhartu a pilotky od Archimede (zpětně nevím co se mi na nich líbilo). Pravděpodobně zapříčiněním vyšší moci, v té době nabídl inzerát na tomto fóru Snake, napsal jsem zprávu, slovo dalo slovo a já jsem se stal šťastným vlastníkem těchto krásných hodinek. 


 


 





Schopnosti a vlastnosti hodinek 


 


Srdcem hodinek je Unitas - 6498 s modřenými šroubky, a že se krásně poslouchá, lehce vypouklý safír chrání porcelánově bílý ciferník (bílý ciferník je prostě super), po kterém běhají modřené ručičky. Celkově tato parta částí tvoří 44 mm komplex, který krásně sedí na ruce a dokáže vykouzlit úsměv či zlepšit náladu při pohledu na něj samotný. Jak jsem psal, hodinky umí majitele rozveselit, umí spolupracovat s košilemi a oblekem ale kraťasy s  tričkem vyloženě nepohrdnou. Umí být docela přesné -  ze začátku jsem si dělal i  grafy :D, ale to mě brzy  přešlo, teď je jednou za týden až čtrnáct dní vrátím o cca minutu zpět.


 


Co bych na hodinkách zlepšil


 


Ruční nátah mi vyloženě nevadí. Kromě sportu a práce v méně hostinných podmínkách (práce v lese), koupel -  kdy hodinky nemám na ruce, je prakticky nesundám ze zápěstí, proto bych preferoval a dal jim automat. Před čtrnácti dny jsem pořídil 22 mm řemínek od Fishi-ho opět zde na fórů, do té doby jsem s "krokodýlem 22/18 " od Steinu byl spokojený, teď bych si k nim nedokázal jiný představit. Od té doby hodinky sedí na ruce jako p*del na hrnci. 


 


Trošku mi vadí leštěná luneta na broušeném těle - rozhodně to chce lunetu broušenou.


A jediná věc co mi vadí nejvíc, ale  přežiju to! Je vteřinová ručička na pozici 6. Ze začátku to byla zajímavá změna, ale po roce zjišťuji, že jsem prostě na klasickou kocentrickou "velkou" vteřinovku :D


 


 


Přání do budoucna


 


V případě, že je nepošlu do světa, tak aby mi dělali ještě dlouhou dobu hodně radosti.


A co já vím, třeba jim pořídím nějakou slibnou společnost aby se nenudili.  :D


 


 


 


 


Závěrem bych rád poděkoval Chronomágu za to, že je. A že díky němu jsem narazil na tyto krásky, které mi vždycky zlepší náladu!


 


Díky!!


 


 


 


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Modřené ručičky jsou naprosto super! Ale jak sám píšeš - mimocentrická vteřinovka je prostě "divná".

 

Jinak ruční nátah je mi sympatičtější - strojek se mi vizuálně zdá hezčí (Unitas v těch je v této cenovce bezkonkurenční) a z natahování se dá udělat moc pěkný zvyk (ať už ráno po probuzení nebo večer před spaním).

 

Myslíš, že by si někde ještě vyštrachal excel s grafy o přesnosti? Docela by mě to zajímalo (celkově jsem na různé grafy dost vysazen). :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Koukal jsem krom jiných s manuálním nátahem i po Steinhart Nav B-Uhr 44 i když po očku jsem občas mrkl i na nějaké takové s bílým cifrem, jako jsou Marine Chronometer II.

 

Vědom si aspoň teoreticky (i pro mě) dobré volby těchto Steinhartů, kvalitě v poměru k ceně, za průhledem krásně zdobeného strojku Unitas, ale na druhou stranu i relativně větší velikosti hodinek a mého útlého zápěstí.. Hodně jsem si k tomu dohledal, konkrétně spíš k Nav B-Uhr 44.

U nás spíše převládá názor, že 44 mm hodinky (tyto 52 mm L2L) jsou už moc velké a vhodnější na poměrně silnější zápěstí, na rozdíl od zahraničních webů, kde se povětšinou hovoří u konkrétně Nav B-Uhr o zakřivení a dobrém sednutí i na útlou ruku o obvodu 6,5 palce.

 

Marine Chronometer II by měly mít stejné pouzdro jako Nav B-Uhr 44 i když světlá barva ještě opticky zvětšuje. Nicméně jsou to také podle mě nádherný strojky v podstatě se vším, co jsem hledal a jak jsem je zahlédl v inzerci tak jsem přemýšlel, velikost nevelikost, jen pár vteřin a prostě hop - uvidí se.

 

Dnes dorazily. Ještě jsem trochu zatím koukal a četl, už mi to nějak zůstalo v hlavě jak budou veliký a no jsou větší, ale mě to osobně nepřijde jako nějaký úplný extrém. Možná je to tím očekáváním obrovských hodin, díky čtení zde. :D

Krásný, pěkně provedený, srdce plesá, tikají :D , ruční nátah. Ten zdobený strojek, fotek všude je, ale někdy zkusím i svou.. je to parádní.

Jako spíš na druhou stranu zápor - nemají žádnou Luminiscenci a voděodolnost je jen základní.

Nepřijdou mi extra velké ani vysoké i když větší a vyšší ano. Nepřijdou mi těžké a dobře se mi nosí. Na vyzkoušení pár dnů nošení doma a abych vše zachoval nejlépe ve stejném stavu, kdybych se rozhodl si je nenechat, jsem dal prozatím pásek NATO i když jsem měl v plánu tah od Orient-ů. Ten ovšem díky vymezovacím ozdobným plíškům (nebo jak se tomu říká..) nelze použít. Neuniverzálnost v dané šíři jsem netušil. Tak zatím NATO.

Líbí se mi, nosí se dobře, provedení super, zvykám si, žádný problém. Nevědět a nemít v hlavě, že by mi jako měly být větší tak paráda. Uvidím co čas. Je to parádní kousek a jsem tímto strojkem nadšen. ;)

 

post-54048-0-29871000-1490728947_thumb.jpg

 

post-54048-0-39073600-1490728964_thumb.jpg

 

post-54048-0-47278100-1490728980_thumb.jpg

 

post-54048-0-92197000-1490729075_thumb.jpg

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Urcite pekne kukacky. Mel jsem moznost si je vyzkouset na svem paratu, sedely super.

Vlastne 1 problem, ktery jsem mel je, vyska pouzdra.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přijdou mi tak parádní, že si čím dál víc myslím, že si je spíš nechám byť mají ten zápor celkově relativně větší velikosti. Nějak si nedokážu představit se odloučit. :D

Škoda, že mi to nejde lépe vyfotit. Některé fotky zde, to je paráda. Tak ve skutečnosti působí mnohem lépe než na mých fotografiích.

 

post-54048-0-34469700-1490802093_thumb.jpg

 

post-54048-0-70455600-1490802075_thumb.jpg

 

post-54048-0-29769300-1490802101_thumb.jpg

 

post-54048-0-58453200-1490802085_thumb.jpg


 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky Jabe. Ani jsem předem, než jsem je měl v ruce netušil, že mě tak chytnou.

Orienty.. no uvidím. Se to tak vyvíjí s časem. Zatím myslím, že si je také nechám. Spíš na nějaký ty lesovýlety a takový běžnější otahávání nebo při vhodnosti využití vyšší voděodolnosti. A Mariny na lepší? :D a taky tak pro radost. Čas ukáže. Každopádně bez Orientů si to představit dokážu. :D ;) Už se i zastavily jak je automaticky svým pohybem nenatahuji a Steinharty mám na ruce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky super, ale ještě bych dal jiný pásek. Líbil by se mi modrý, něco trochu sportovnějšího a samo aby ladil a trochu vydržel. :D

Zatím jsem vybral v modré tento: http://www.strapshop.cz/campagnolo-synteticke/campagnolo-canvas

A nebo se mi dost líbí (i když to už jsem zas dost nad plánem :D ) tento ve světle modré: http://www.strapshop.cz/rios-jesterka/rios-wave

To by mohlo jít což? Nebo jiný? Dík.

Upraveno uživatelem biknik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělají maximálně přibližně vteřinu denně do plusu. Kontroloval jsem to vícekrát. To je výborné. Jinak škoda, že nemají hacking, ale při troše vůle se zadaří vteřinovku zastavit. Škoda té velikosti, jinak fakt výborné. Možná je Steinhart dělá větší záměrně, aby ti ostatní s v podstatě tím samým za dvojnásobné ceny, měli také šanci. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...