Přejít na obsah

VintageVDB Troop SE TANTAL


Daemonultimate

Doporučené příspěvky

     VintageVDB Troop SE TANTAL  

  

          Vintage%2BVDB.jpg

    

     Tentokrát se nás snaží firma VDB oslovit svým novým, ručně vyrobeným modelem s pouzdrem z tantalu a v něm ukrytým specifickým strojkem. Pouzdro v průměru měří 47mm a je 18mm vysoké. Lug to lug 55mm. Tantal je vzácný, tvrdý, modro-šedý, lesklý, přechodný kov. Je vysoce korozivzdorný, používá se hlavně pro výrobu chirurgických nástrojů a implantátů, protože je zcela inertní vůči organickým tělesným tkáním.  http://cs.wikipedia.org/wiki/Tantal

     Jak už jsem zmínil, hodinky však nejsou zajímavé jen materiálem, ale i strojkem. Pohání je vintážní kalibr Rolex 1570 s 26 kameny.

Specifikace:

    

Caliber: 1570 Year Introduced: 1965 Power Reserve: 42 Hours Jewels: 26 Jewels Description: No Date - Hack seconds hand feature in 1972, previous to that, No Hacking Seconds.

 

Tento strojek s automatickým nátahem pracuje na pomalejší frekvenci 19,800 bhp.

 

rolex1.jpg

 

VintageVDB%2BTroop%2BSE%2BTANTAL%2B01.jp  VintageVDB%2BTroop%2BSE%2BTANTAL%2B02.jp

 

VintageVDB%2BTroop%2BSE%2BTANTAL%2B03.jp  VintageVDB%2BTroop%2BSE%2BTANTAL%2B04.jp

 

VintageVDB%2BTroop%2BSE%2BTANTAL%2B05.jp  VintageVDB%2BTroop%2BSE%2BTANTAL%2B06.jp

 

 

 

 

 

 

    

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je prostě haute métallurgie !!! Musím přiznat, že jim to nadšeně baštim :D :D  Takže nejsem objektivní, né, že by to někdy byla moje ambice, ale tady fakt ujíždim :D

 

Jen abych si rozšířil obzor - co je přechodný kov, prosím ? Zní to, jak by se z toho časem zlato stalo ........ :)

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, ale to jsou chemická fakta, daemon to zmínil v metalurgické souvislosti - tak mne zajímá, co je ten tantal vlastně zač.

V tý wiki to je : Přechodné kovy vykazují vysokou pevnost v tahu, hustotu, teplotu tání a varu. A co je tantal se dozvíš v tom prvním odkazu. Taky nevim vo co gou :) , ale prej je to hodně těžký.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tantal je těžký kov, ukládá se v kostech, a jeho sintrovaná prášková forma (používaná pro výrobu chipových kondenzátorů, máte je v laptopech a mobilech) po zapálení obyčejnou zápalkou bez plamene rudožlutě žhne při cca 2000°C a je prakticky nemožné to uhasit, žhne to i pod vodou a ve správném množství se to (prý) umí protavit železobetonovou průmyslovou podlahou - to nevím, sám jsem zkoušel jenom dřevěnou fošnu. Nicméně je tam ve výrobě ještě pár dalších kroků, takže tipuju, že tantalové hodinky takhle zapálit nepůjdou  :lol:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, ale co z toho jde využít pro pouzdro hodinek ?? :D :D Zatím jen ta namodralá barva. Co je to třeba vysoká pevnost ???  Jak je na tom třeba tantal s magnetuismem - to paramagnetický mi taky není úplně jasný, řekl bych, že tantal magnetizuje, ale nejde zmagnetizovat, ale pomůže to setrvačce ??  Na to, co přečtete na Wiki, na to se přece nemá cenu ptát :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, ale co z toho jde využít pro pouzdro hodinek ??

Já vidím přidanou hodnotu v tom, že by je ani po dlouhých letech nošení neměl nahlodat můj extrémně agresivní pot, nestane se jim nic, když je někdo náhodou spolkne, ani když je někdo bude schovávat jako Butchův táta a kapitán Koons...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže materiál, strojek je to čím jsou zajímavé, hnusné jsou pravděpodobně myšleno designem, to je osobní názor každého z nás, k některým kusům je třeba dorůst, neříká se to tady tak?

 

..je aj teoria, ze kto nepoyebal ciganku nie je chlap. toto je jej verzia v horologickom paralelnom vesmire.

Upraveno uživatelem instant
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...