Přejít na obsah

Univerzálky, automat, 40mm, 10-15K


Doporučené příspěvky

Čau všichni,

rád bych se trošku posunul od svých 2,5roku starých Skagenů a koupil si první pořádné hodinky. Tohle je do určité míry aktualizace mého prvního postu na foru (nakonec jsem koupil ty Skageny jejichž obrázek je tam v posledním přízpěvku).

 

Platí stále, co je tam uvedené + 2,5 roku. Čili, tahne mi na 30, pracuju v Praze v kanceláři, přes týden oblékám se stylem "smart casual"+občas oblek (pravidelný kontakt s klienty, obchodní schůzky atd.). Nicméně chci je nosit i o víkendu.

 

Mám nějaká stanovená kritéria a zároveň jsem si stanovil poměrně striktní budget. Budu rád, když mi pomůžete urovnat myšlenky.

 

Ještě poznámka - byl bych rád, aby ty hodinky nebyly lautr to samé jako ty Skageny, jen dražší. To se v některých parametrech projevuje.

 

Tady jsou:

-Automat

-38-41mm (mám malou ruku, moje současné 40mm jsou ideální, i tak často lezou zpod košile)

-hubené (max.11mm?)

-safírové sklo

-Přimeřeně elegantní, ne vysloveně strohé oblekovky (více co už je moc také níže). Viz.smart casual. K saku i svetru, na obchodní oběd i do hospody s kamarády.

-NE černé (šedé jsou ok)

 

+bonus za modrý nebo zajímavé texturovaný cifr (takový ten vzor jemné struhadlo, popř.pruhy ala Mido Multifort). Jinak stříbná, krémová/béžová, bílá nebo ta šedá také funguje.

+bonus za tah, s tím, že si případně dokoupím kožený řemen (v nějakém extra případě si to umím představit i naopak, ale z dosavadního hledání bych radši začal s originálním tahem od výrobce). Se střídáním tahu a kůže počítám.

 

Cena: 10 - 15 000 kč (není nutné dosahnout maxima)

 

V těchto intencích mi zatím vycházejí značky Orient Star, Hamilton, Mido, popř.Certina.

 

Tady klidně můžete přestat číst a nabízet rady, nicméně ještě jsem hodím své myšlenkové pochody.

 

 

 

 

U Orientu si vyberu v podstatě jakš takš z fleku, ale říkám si, že značky jako Hamilton nebo Mido jsou o stupínek výš a bylo by fajn tam přeskočit (nicméně tam se člověk vejde cenově tak tak). Certinu vnímám jako solidní standard, který je ovšem celkem rozšířený a cenově je něco zajímavé v tomhle intervalu taky problém. Mido je asi celkem vzácnější (slyšel jsem o něm poprvé tady ve vlákně o hledání hodinek pro manžela právníka:)) a zatím přemýšlím jestli se mi líbí.

 

Teď nějaké komentáře ke konkrétním kusům:

 

Začneme s ORIENTY.

 

Jako ideálně odpovídající kritériím mi zezačátku vyšel Orient Star WZ0081DA:

wz0081daa.jpg

 

PRO: Papírově to opravdu sedí - sířka, tah, modrý cifr, komplikace...+ je to inhouse

PROTI: Trošku jsem přehodnotil skeleton (zezačátku se mi líbil hodně, teď si nejsem jistý), nejsou nejuzší (11,9 mm) + obecný komentář k značce výše.

 

Další orienty, které mě zaujaly - WZ0241EL a WZ0061DV.

První - klasické, jednoduché, zajímavé modré ručičky. Druhé to samé, místo ručiček zajímavá textura cifru.

 

 

Co HAMILTON.

 

Hamilton se mi obecně líbí, působí na mě jako chlapské hodinky. Problém je, vždycky tam je kontrast mezi velikostí, cenou a zajímavostí - vždycky je někde nějaký zádrhel:).

 

Jazzmaster viewmatic:

PRO:jednoduchý, pěkný, ne tak drahý.

PROTI: Možná až moc jednoduchý a elegantní. V základu většinou bez tahu.

 

GMT Traveler je o něco zajímavější...ale dražší a má 42mm. Obávám se, že to je moc.

 

-Khaki Field Auto ve stříbře?

RO: Bude vypadat dobře na tahu i na řemenu. Dá se sehnat v obou variantách.

PROTI: To už je ten případ, který je na hranici příliš neformálních hodinek. A nevím jestli přeskočila jiskra.

 

 

MIDO už jen telegraficky.

 

Commander II splňuje všechny parametry. Říkám si jestli není až moc strohý. Musel bych ho zkusit na ruce.

Multifort má tu pěknou texturu. Celkově zajímavé hodinky. 42mm:-/. Jo a v téhle variantě bych možná i udělal vyjímku hned v několika kritériích (černá na cifru, šířka)...ale musel bych si ho zkusit. +cena už ke 20ti:-/

 

Snad toho není moc. No, babo raď :).

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za tipy. Ty Orienty jsou pěkné a beru, že vzácné, je to super nabídka. Na mě zatím působí příliš vintážním dojmem. Nesháním čistě oblekovky. Tyhle se prostě ke svetru a víkendu nehodí.

Steinharty v této fázi spíše ne. Do budoucna na potápky určitě. Ty Seika zapadaj (sakra, další dilema :frusty: !) a budu je sledovat.

 

 

A jinak, nějaké komentáře k mým dilematům, výběru značek, způsobu uvažování? Např.je lepší za stejné peníze Hamilton (základní Viewmatic) nebo Orient Star? Nebo v čem je Mido za 15K lepší než Hamilton (nebo Orient, Seiko...) za 10K? A pokud vemu lepší Hamilton za 15K, jak si povede s tím Midem? atd..

 

Nechám si poradit...

Upraveno uživatelem Prosper0
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mido stejně jako Hamilton, Tissot a Certina jsou v Swatch group, takže je to všechno kvalitativně stejné, rozdíl pouze v designu a zaměření na zákazníky.

Orient Star jsou kvalitativně z mého pohledu na stejné úrovni. Mají vlastní strojky, ale design je prsotě Asie a to všem nesedí. Taky pokud bys do budoucna hodinky chtěl prodat, tak Orienty se prodávají hůř a víc ztrácí na ceně oproti konkurenci ze Švýcar.

 

Z Hamiltonu bych ti doporučil tyto, někde je na ně zde i recenze, moc fajn kousek.

Hodinky_Hamilton_Seaview_Day_Date_Auto_H

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm...zjištuju, že jsem schopnej koukat na furt ty samý hodinky pořád dokola. Bude potřeba zkouška na živo.

 

Mám ale dojem, že kromě Hamiltonů to bude asi docela problém. Prodávají vůbec někde v Praze Mida, popř. exotičtější řady Orientu (Star) nebo Seika (SARX/SARW)?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem to podobně, ty Mido Multifort mně jednu dobu mimo hromady jiných taky hodně braly (jsou i v 38mm verzi), o Orientech jsem tehdy vůůbec neuvažoval, měl jsem je za takovou levnou Asii, pak jsem ale uviděl retrograde, něco početl o značce a kvalitě a bylo rozhodnuté. Prostě kvalitní inhouse, krásně propracovaný cifr (na fotce to tedy nejde vidět :() s nice komplikacema zvítězil nad masovkou swiss made. Jsou sice trochu vyšší (14mm i s krásným klenutým safírem), ale to pouzdro je prostě parádní a není ta výška na nich vůbec znát a sedí i na malé ruce parádně. Jsou i v modré a krémové (viz. youtube)      

post-9498-0-32527100-1414048384_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě nedávno tady měl prodejní inzerát uživatel "Sborez" s nabídkou na Traser Automatic Master za zajímavou cenu.

Jsou teda rozměrově větší,než požaduješ,ale Casual design myslím mají odpovídající :-)

Hodinky neprodal,mrkni do prodejního vlákna mezi uzavřené ( mě nějak nelze vložit odkaz).

Já mít teď prachy,tak je beru hned a tobě by se mohli líbít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak hlásim se po nějaké době a pár zkouškách. Vidim to na vhodný model Hamitlon Jazzmaster Viewmatic (GMT je krásný, ale už trochu přes budget) přes Chrono24. Seiko SARněco i Orient Star jsou nádherný a mají výbornej poměr cena/výkon, ale modely, který se mi líbí jsou u nás nedostupný a nechce se mi platit to clo a v případě např.řad Seika určených pouze pro Japonskej trh se obávat o servis. Nicméně nechám si je v merku, až budu mít zase někdy cestu do Asie, což není nepravděpodobné.

 

Nicméně pokud Chrono24 selže, tak se k Asii ještě vrátim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...