Přejít na obsah

Nákup Seiko/Orient online - clo, servis...


Prosper0

Doporučené příspěvky

MIlovníci všech japonských tikacích zařízení, vybírám hodinky a musím říct, že vyšší řady jak Orientu, tak Seika se mi dostaly do užšího výběru.

 

Ještě nejsem zdaleka rozhodnut, ale logistika bude součástí rozhodnutí. U japonských hodinek je problém, že jejich zajímavější řady u nás skoro nejsou vidět pokud vím, takže je nutné objednávat online. Tam jsou sice super ceny, ale člověk zaplatí clo (pokud není možné se tomu nějak vyhnout?!) a co pak s případným servisem? Umí u nás hodináři exotičtější řady Seika/Orientu?

 

Jak s tím popasováváte?

Upraveno uživatelem Kamil
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud budeš uvažovat takto, tak se ti nemusí podařit u nás sehnat ani některé základní modely Seiko 5 za pár dolarů... V případě zajímavého nákupu hodinek vyšších řad budeš téměř výhradně vždy odkázán buď na cizinu, v lepším případě na zdejší prodejní rubriku... Takže online, ohledně cla a dph je zde samostatné vlákno o několika stranách, nicméně si můžeš být téměř jist, že v případě takového nákupu pravděpodobně budeš muset doplatit hlavně 21% DPH, clo je minimální. 

 

Servis: buď to pošleš na servis do Japonska nebo je zde na fóru pár mistrů, kteří by se s tím dle mého mohli popasovat, nebude li to nějaký HIGH END kalibr Grand Seiko, ke kterému by zde nemusely být k sehnání díly. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se jedná o Orient a Seiko - jak píše Frostie: pokud kupuješ od internetového obchodu a ten ti při odeslání nedeklaruje na zásilce nižší cenu než je nákupní, pak zaplatíš ještě + 21 % DPH, clo ne. Pokud by Ti něco přestalo fungovat v záruce, pak to sice můžeš poslat zpět do Asie, ale je to opruz. Každý slušný hodinář Ti je schopen v pohodě odservisovat - většinou se jedná o strojky, které jsou na trhu již 10, 20 let, takže není problém s díly. Strojky Orient a Seiko jsou si rovněž velice podobné. Luxusnější modely Seiko zase většinou  přes web nekoupíš, protože prodejci mají zákaz jejich vývozu např. mimo Asii, takže se nemusíš trápit ani s myšlenkami na servis.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to, že ti obchodník napíše nižší cenu ještě neznamená, že "máš vyhráno". Deklarant po tobě většinou bude chtít výpis z PayPalu, nebo výpis z účtu, nebo odkaz na daný e-shop apod. 

 

Jak správně podotýkáš, "Většinou". Tedy někdy ano, někdy ne. jak jsem vypozoroval nejen z tohoto fóra, pokud jde zboží přes EMS, u nás tedy clí Česká pošta, pak většinou "bude chtít". Pokud je zasláno DHL, tak většinou "nebude chtít". Většinou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Tak už jsem mezitím zkusil Rakuten (2x) a pohoda jazz.. Jeden obchod mi dokonce zboží poslal bez Japonského VATu, takže jsem se vyhnul dvojímu zdanění (platil jsem jenom české DPH). Problém je, že ne každý obchodník na Rakutenu bere PayPal, tož jsem v jednom případě zaplatil kartou. Japonci jsou zároveň poctiví, co se týče udávané hodnoty zboží, takže nějaké hrátky s DPH bych raději nezkoušel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tak, proto raději Creationwatches než Mywatcheshub...

ja som to mal  /na Slovensku/ opačne- z creationwatches /cez DHL/ som  clo+ dph platil a z mywatcheshub /pošta/ nie. Ale sú to ojedinelé skúsenosti, nie nejaká štatistika.

Podľa mňa pri takom nákupe stále treba byť mentálne pripravený, že clo+dph zaplatím, a keď náhodou to prejde bez povšimnutia, o to väčšia je radosť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...