Přejít na obsah

ARCHIMEDE Klassik 1950's


Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

Mě si líbí moc, podoba s Junghans Meister a dalšími je zjevná, ale je to spíš styl, takže možnosti vymyslet něco nového a převratného jsou poměrně nízké a v rámci zachování stylu i do jisté míry nežádoucí. Plastové vypouklé sklo evokuje dobu, žádná lumi, průměr pod 40 mm. Černá datumovka na černém ciferníku je spíš moderní záležitost, na vintage hodinkách se vyskytuje minimálně. Ta Miyota vypadá nakonec ještě docela dobře (v porovnání se základním strojkem 8215, který je dosti "ekelhaft"), průhled je zkrátka znamení doby a na hladké plné zadní víčko s minimem nápisů zřejmě není v tuto chvíli politická vůle (i když Ickler je umí). Z fotek to není úplně dobře vidět, ale zdá se, že pouzdro je broušené, což pro společenské hodinky nepovažuji za optimální, sem patří lesk jako blesk. Co se týká ceny, troufl bych si odhadnout, že u takovýchto hodinek bude cena strojku zhruba čtvrtinou jejich celkové ceny a že náhradou ETA / Miyota se ušetří cca 2/3 ceny strojku. Můj odhad ceny je tedy minimálně 450 Eur, spíš víc. Ale jinak palec nahoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Škoda toho automatu, být na růčo nátah, tak bych asi neodolal. Jinak z čelního pohledu nádhera, vzadu si tem průhled opravdu mohli odpustit, ale co už. Krásný kousek a budu zvědav na cenu, která je buď vyšoupne na vrchol wish listu nebo totálně potopí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem je včera viděl poprvé, tak první dojem při pohledu na ciferník byl velice pozitivní. Ale ten průhled je spíš na škodu. Plné dýnko by jim rozhodně prospělo, protože ten automatický strojek s velkým a jednoduše zpracovaným rotorem jim na vzhledu moc nepřidává. A další mínus je pro mě krátká minutová ručička (na fotkách tak vypadá).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

no já teda opět půjdu proti proudu co se týká průhledu a strojku

 

nikdy sem miyotu v žádných hodinkách neměl, tak jí jako strojek hodnotit nebudu, ale vzhledově mě ten strojek nijak neuráží, dokonce bych řek, že je zajímavej tím, že je prostě jinej než ta okoukaná eta

 

průhled: pokud vím, tak ickler to za příplatek umí zadeklovat celý, alespoň u jiných modelů

 

cenu odhaduju kolem 15, ale třeba to bude příjemné překvapení jak směrem dolů, tak nahoru :D

 

-a jedna prťavá fotka z wus

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...