Přejít na obsah

problémové PRS 516


Alda73

Doporučené příspěvky

Zdravím vážení kolegové,

před cca 1,5 rokem jsem si koupil svoje první "pořádné" hodinky. Pořádné v uvozovkách proto, že od té doby jsem zmoudřel :frusty:  a dnes bych vybíral jinak - mj. i díky vám zde na fóru. Původně jsem zvažoval i PRS516 v automatu (s chronem), ale obrovská (téměř mamutí) velikost a 3x vyšší cena mne odradily. Nicméně hodinky se mi stále líbí a rád je nosím, ale bohužel jsem asi měl štěstí na pondělní kousek - posuďte sami:

 

 

Po několika měsících vybledlo typové označení "516" z původní červené na růžovou a po necelém půlroce se zastavily. Hodinky jsem tedy reklamoval u prodejce (Tovys Jihlava), vyměnili (Minuta) ciferník a baterii.

 

Další problémy se objevily po dalších několika měsících, kdy se začali zcela nepravidelně zastavovat  :eek: a to tak, že zcela nepozorovaně je tam třeba odchylka za den (nebo hodinu) v rozsahu od -4 min. po -25min. (tuším že tohle bylo maximum). Hodinky se neopožďují, ale na tu chvilku se opravdu zcela ZASTAVÍ. Jendou jsem měl dokonce to "štěstí" a chytil je v zastaveném stavu.

 

Abych to popsal ještě nějak lépe - třeba v 9:00 je čas OK ale za dvě hodiny je již -10min. Seřídím je a poté jsou třeba týden OK. Konkrétně se mi zpozdily tento týden v Po, Út, St. a aktuálně mám opět -9min. 

 

Samozřejmě bych je reklamoval, ale závada se vyskytuje nepravidelně. Tento týden je to masakr, ale naposledy se tak stalo 2 měsíce zpět. Zdá se, že na zastavování nemá vliv vůbec nic, zkoušel jsem je nenosit, odkládat jiným způsobem než na korunku, ale nic jsem nevypozoroval...

 

Mohu vás, co jste dočetli až sem, poprosit o nějakou radu co s nimi? Jasně, zbavit se jich a koupit něco pořádného se přímo nabízí, ale rád bych si je nechal. Asi jsem divný, ale líbí se mi.

Reklamovat a doufat, že se zastaví i prodejce? A když se nezastaví...?

 

Díky za trpělivost a případné rady.

Aleš.

 

post-30404-0-45046700-1415954289_thumb.jpg

 

post-30404-0-17646800-1415953963_thumb.jpg

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsících...
  • po měsících...
  • Po letech...
  • po 2 týdnech...

Já mám PRS 516 v automatu a to 516 mi časem vybledlo taky, takže si myslím, že je to asi u všech stejné... Mám je už hodně let a pořád se mi líbí i přes ten problém s vyblednutím.

Vyblednutí už taky neřeším, ale 2x strojek za 7 roků mi přijde už jako docela dost mimo.

A ano, taky se mi stále líbí. Možná bych dnes bral automaty 516 bez chrona...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám žádnou zkušenost s quartz strojkem, co je v těch Tvých hodinkách, ale řekl bych,  že dvě výměny strojku jsou docela dost... Ty mé automaty, co mám jsou celou dobu naprosto OK, za tu dobu byly jednou na preventivní prohlídce a to, že se Ti stále líbí chápu, mne za celých těch iks let také neomrzely...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...