Přejít na obsah

Casio G-Shock Rangeman 9430 limitka


wizard-ov

Doporučené příspěvky

 Tento pokec bude spíše o změnách oproti standardním Rangemanům a o pocitech, než o výčtu vlastností a technických fičur. Vše doufám objevím časem, zatím se mi do toho ani nechce rýpat. Snad později... až bude čas ;o)

 

Obecně Casio G-Shock Rangeman patří dle mého názoru mezi nejlépe vybavené neručičkové G-Shocky. Obsahuje ABC(T) čidla, což z nich dělá ultimátní strojovnu (nejen) do divočiny.  Jediné co mne od koupě zrazoval bylo to, že

;o) Ale co už... 

 

Na tyhle hodinky jsem se těšil moc. Už jednou jsem Rangemany měl (základní model 9400-1 bez písmene J) v černé barvě, ale v nějakém záchvatu jsem je po pár dnech pustil . Následně jsem se rozhodl, že je koupím znovu, ale tentokrát si dám záležet na výběru a vezmu něco exotičtějšího. Váhal jsem nad červenou variantou, nakonec ale mé kalné oči spočinuly na 30ti leté limitce G-Shocků v barvě Lightning Yellow. Je rozhodnuto. Problém je ovšem dostupnost, protože se jedná o Japonskou limitovanou edici, která se mimo zemi vycházejícího slunce neprodává a ani by se neměla vyvážet. Ano ano, modří už vědí proč je slovo v předchozí větě napsáno kurzívou. Zkrátka a dobře hodinky jsem objednal, zaplatil a hodní lidé mi je z Japonska poslali. Česká pošta se tentokrát pochlapila a za necelý týden od zaplacení jsem měl hodinky na ruce.

 

Jak je vidět, tak balení se nese v duchu třicetileté limitky a to jak papírová krabice, tak i plechovka ukrytá v ní. Prodejce mi přibalil krátký pozdrav a papírovou hvězdici. Zkoušel jsem jí házet po naší kočce, ale nelítá moc dobře - asi je to pouhá dekorace ;o) .  U hodinek je taky návod ve větším formátu, než klasická knížečka k G-Shockům. Tolik dobrá zpráva. Špatná zpráva je ta, že je celá psána rozsypaným čajem, tudíž nepoužitelná. Ale co, berou mě japonské hodinky, třeba se naučím i japonsky.

 

Nyní k hodinkám samotným. Žlutá barva pouzdra a řemínku je doslova brutální. Zejména v kombinaci s černými prvky . Hodně mi to připomíná Caterpillar.  Oproti základní verzi je řemínek vytvrzený karbonovým vlákny - poznáte to podle nápisu Carbon Fiber na něm ;o)  Dvojitá spona je na rozdíl od původní verze černá. Pojistné poutko je z kovu a obsahuje nápis Since 1983 a tři hvězdy, které asi znamenají tři dekády. Dýnko je rovněž poplatné limitce což je trochu škoda, protože naježená kočka s hodinkami je asi to nejveselejší, co jsem na G-Shocku viděl. Zajímavý je rovněž nápis Made in Thailand na dýnku, který nám napoví, že ani série Master of G není Made in Japan. Tlačítka a šrouby jsou černěné, což dle mého názoru dotváří perfektní protiklad ke žlutému pouzdru.

Displej je pozitivní, ale samozřejmě nebyla by to limitka, kdyby Casio nevymyslelo nějakou specialitku. Displej je zabarvený do žluta. Těžko se mi to fotí - ono to bude asi i tím, že neumím fotit - ale je to opravdu taková žlutá jako bělmo očí po třídenní pařbě.  Hodinkám to dodává nádech výjimečnosti.

 

Celkově je hodnotím velmi pozitivně, ale samozřejmě do každého ráje se vplíží had. V tomhle případě to jsou dva hadi. První  je to had nositelnosti. Tyhle Géčka fakt do opery nejsou. Tyhle Géčka nejsou ani pro takového starého omšelého balvana jako jsem já. Jsou pro mladé skejťáky, pro plavčíky na pláži, pro (mladé) zaměstnance firmy Caterpillar apod. Přesto je nosím, páč jsem magor. Kdo je alespoň trochu soudný měl by koupi zvážit, tahle barva fakt není pro slabé povahy. Druhý had je had ceny. Pokud vezmu v úvahu cenu Rangemanů bez karbonových vláken (verze GW-9400-1, zvaná taky Rangeman - holobyt), které se dají sehnat na různých Singapurských a Hongkongských e-shopech, tak mi vyjde jednoduchá rovnice:

 

1x(GW-9430EJ-9JR)=2x(GW-9400-1)+(G-9300-1)

 

což uznejte je poměrně hrozivé. Upřímně řečeno je to tak hrozivé, že nevím zda vůbec někdo je takový šílenec, aby je v ČR/SR vlastnil. Pokud tady někdo takový jste tak dejte vědět, člověk je pak takový klidnější, že na tu chorobu není sám.  Díky výše uvedenému to vypadá na mé definitivní Géčka, protože je asi v republice neprodám.

 

Pokud jste tyhle kraviny dočetli až sem, díky za Váš čas a na závěr pár neumělých fotek.  

P.S. jedna fotka tam nepatří, zkuste přijít na to která to je ;o)

post-35497-0-16110500-1416763171_thumb.jpg

post-35497-0-61748200-1416763171_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepatří tam ten dopis, páč ty nejsi ninja, tys rovnou samuraj! Tvá rovnice a poznámka o rangemanech v holobytu nechť vejde do análů, ne tade naših, ale těch jménem Chronomag pamětihodnosti. A přidávám jednu hospodskou, kde ten žlutý display líp vynikne! :D

 

post-3584-0-52142200-1416764938_thumb.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uzasna recence, hodinky jsou dost dobry, uzivej limit.vosika.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...