Přejít na obsah

Identifikace vintage hodinek


artmachine

Doporučené příspěvky

Ahojte, zdedil jsem po dedovi Omega hodinky a zajimalo by me, jaky by to mohl byt typ a priblizna hodnota. Typ tam neni napsany a kdyz je otevru, tak tam je akorat vyrobni cislo. To je okolo 10 500 000, takze to vypada na vyrobu kolem roku 1945, aspon podle http://www.watchfinder.co.uk/info/Serial-Numbers. Odhadl byste to nekdo?

 

post-36873-0-29179100-1417289102_thumb.jpg

 

Kolik by mohl stat servis vycisteni od zelenych veci okolo kovu a prebrouseni skla?

 

Predem diky za odpovedi. Prodavat je mimochodem nechci, je to jen pro zajimavost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pěkný..

 

identický model...akorát ne limitka...takže nebude tak hodnotný... :)

 

http://www.ebay.com/itm/Ultra-Rare-1944-Military-Omega-30T2-PC-Suveran-300-SLF-Ref-2400-7-/371199409738?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item566d357e4a

 

cenu poptávaných úkonů odhaduji tak max do litru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Dobrý večer přeji všem, mohl by mi někdo ze zdejších odborníků sdělit jaké hodinky vlastním. Mám je čerstvě, přišel jsem k nim jak se říká jako slepý k houslím a tohle je můj první krok k seznámení. Za případnou odpověď předem děkuji. Přikládám foto, zezadu na nich nic napsaného není. K jejich historii znám jen útržky.

post-45714-0-84309000-1469569235_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš hodinky Omega, no :)

 

Ten vrchní, vlastně ciferník, je nějakej divnej. Ručičky jakbysmet. Zbytek normálka. Původní vzhled neznámý, zkus zalistovat googlem.

A když už budeš na googlu, tak tam zadej Omega serial number a můžeš si zjistit přibližný rok výroby.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju všem za postřehy a informace, dostal jsem alespoň směr. U vteřinové 12, resp. 60 není žádný šroubek, ciferník je jen opotřebovaný, asi původní. Poslední můj dotaz k těmto hodinám se týká hodnoty, již mě cestou facebooku oslovil nějaký nabízeč, hodinky neprodávám, chci se o nich spíše dozvědět více info. Ještě jednou všem děkuji za reakce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původnost ciferníku takhle poznat nejde, ale snad původní je, může být ale z jiného typu hodinek, k tomuhle pouzdru se mi moc nehodí. Kdyby se ti ho podařilo vyfotit co nejdetailněji... Jde sundat rámeček se sklem?

Hodnotu už si musíš určit sám. Takhle težko říct, když nejde posoudit třeba ten cifr...Mrkni na aukro do ukončených aukcí, něco pro porovnání jistě najdeš.

 

Proč já napsal sekundová dvanáctka, když je to šedesátka? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jakej smer? Ja ti tady pisu co mas za klenot. Cifr k pouzdu sedi, mam ho v knizce, jen nema lumi numera, coz nic neznamena, protoze cifry se nabizely ve verzi bez/s lumi.
Pokud ten poklad neprodavas, tak na co potrebujes cenu? Aby se ti udelalo dobre? Cena bude par tisic, Aukro ti rekne vic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro Seamaster... No směr pátrání po jejich historii, psal jsem, že znám jen útržky, k tomu potřebuji vědět, kam je zařadit. Cenu přesně znát nepotřebuji, ale hodnotu ano. Pro Karlos... Sundat sklíčko si netroufám,detaily už víc fotka o velikosti, kterou dovoluje fórum nezvládne. Pánové děkuji Vám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Buď v klidu. Tyhle hodiny se nefejkují. Je jich plné Chrono24 (aktuálně minimálně 27 kousků). I když je to "limitka", 2000 vyrobených kusů v roce 1973, navíc první chronograf s certifikátem COSC, moc populární nejsou, protože tvar pouzdra není moc atraktivní. I tak se objevují skládačky - těch tvých z obrázku je na první pohled špatně malá sekundovka (má být delší) a neoriginální je i tah. Často se pak do takových hodinek montují jiné strojky omega cal. 1040, což je stejný strojek, pouze bez certifikátu COSC. Pozná se to podle toho, že pod setrvačkou je číslice 1040. Správně má být 1041. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenom pro doplnění, bez origo tahu ty hodinky moc cenu nemají. Ono totiž na nich je specifické uchycení tahu a hned tak něco tam nepasuje. Pokud by to fakt nebyla lákavá nabídka řekněme do cca 25 tisíc, nebral bych je. Jen letmým pohledem na Chrono 24 se dá zjistit, že nejlevnější tam jsou kolem 50 tisíc, a zrovna ten konkrétní kus má i v pořádku stojek. Zapomněl jsem dodat, že i když nemáš detail setrvačky, na kterém by byla číslice 1040/1041 vidět, strojek cal. 1041 má na můstku dobře viditelný nápis "ADJUSTED FIVE 5 POSITIONS AND TEMPERATURE":

 

post-36202-0-79657800-1470659836_thumb.jpg

 

To strojek cal. 1040 nemá:

 

post-36202-0-43695300-1470659831_thumb.jpg

Upraveno uživatelem malda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, díky. Prodávající je nabízel za 25.000, po domluvě, že bude potřeba udělat servis a lehká renovace jsme se domluvili na 18.000.

Včera večer jsme se domlouvali na osobní prohlídce u hodináře, ale zatím na to nezareagoval, takže jsem nabyl podezření na pravost.

 

Díky za detaily, určitě dám vědět, jak to dopadlo. Jde tam tedy dát případně řemen? Do doby než bych sehnal tah, který tam patří?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chronomaddox mluví jasně:

 

The Speedmaster 125 also was equipped with an integrated bracelet, which was a rare and unusual feature at that time. While I cannot go so far to state that it is impossible to fit a leather strap or a bracelet to a 125, it would take a great deal of engineering and skill to do, and I have never seen the 125 equipped with anything other than one of two different varieties of metal bracelet.

 

Zdroj: http://chronomaddox.com/speedmaster125.html

 

Volně přeloženo, Speedmaster 125 má integrovaný tah, kožený řemen není možno použít. 

 

Já mám omega hodinky se stejným tahem. Je to ref. ST 176.014. Tah je připevněný šroubkem do výstupku, který je pevnou součástí pouzdra. Žádné stěžejky. Musíš sehnat origo tah, který se občas objeví. Jinak za 18 litrů, pokud je strojek v pořádku, to není špatný kup. Náhradních dílů - číselníky, ručky, sklíčka - je pořád dost a ceny nejsou nijak strašné. Držím palce, i když za sebe říkám jediné: ty hodinky jsou asi nejškaredější chronograf, který v té době omega vyráběla. Jsou zajímavé snad jen strojkem. To je můj subjektivní názor. 

 

EDIT: tady máš na prodej tah na ebayi s  možností navrhnout cenu. Zkusil bych 300 éček a třeba se někde potkáte...

 

http://www.ebay.co.uk/itm/OMEGA-1192-192-BRACELET-DE-SPEEDMASTER-125-BAND-/191874783656?hash=item2caca0d9a8:g:yt0AAOSwVcFXO026

Upraveno uživatelem malda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...