Přejít na obsah

Jaké Seiko máte právě na ruce?


People

Doporučené příspěvky

U SD predpokladám, že sa vo fabrike s vyladením frekvencie hodín (tých interných, digitálnych) trochu pohrajú, samozrejme sú potom presnejšie.

Jasné, nič iné ani netvrdím. SD je ich vlajková technológia, tak tie požiadavky na rozptyl parametrov budú asi o hodne prísnejšie, ako u nejakých solárov alebo Summiterov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, tak. SD :  ano, quartz ten je jasný. K tomu už jen drobná maličkost :) , udělat funkční strojek s plynule se odvíjejícím (přibržďovaným) pohonem, tedy bez setrvačky, kotvy a krokového kola , nahrazených Tri-synchro regulátorem a celé to mít vyvážené, jak energeticky (dostatek mechanické energie z ručního nebo automatického nátahu Spronu pro výrobu elektrické a elektromagnetiské e.), tak funkčně a podtrženo ověřenou spolehlivostí. Špica, vlajková technologie = výkladní skříň Seika.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, debata bola o presnosti SD vs zvysok sveta. Ta je esencialne definovana quartz krystalom. Vsetky tie ostatne veci su impressive, ale na presnost zasadny vplyv nemaju.

 

Mna presnost SD nijako neohromuje - je taka aku som cakal. Su to jednoducho velmi presne hodinky. Co ma na nich skutocne prekvapilo je odolnost, vzhladom na to, co je vnutri.

 

Vyslovene ma vsak zaraza, ked mechanicke rucne asemblovane Seika maju napr. 15s odchylku a podla vyrobcu to je OK.. to nepochopim.

Upraveno uživatelem instant
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co ma na nich skutocne prekvapilo je odolnost, vzhladom na to, co je vnutri.

Súhlasím. Hlavne pri mojom pomerne aktívnom otĺkaní... :)

 

Btw, tie Rolexy, čo ti idú dva týždne presne na sekundu, fungujú v akom režime? Kancelárskom? Alebo ich občas zoberieš aj do garáže, na motorku atď.? Nerýpem, zaujíma ma to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...