Přejít na obsah

Osvětlení celého bytu


Doporučené příspěvky

Panstvo, řeším teď světla pro celý byt. Strop bude sadroš. Využili byste toho a řešili to komplet podhledovými světly? Určitě chci závěsné světlo nad jídelním stolem. Ostatní jsem na vážkách. Jestli to řešit všude nějakým hlavním a případně doplnit bodovkami nebo všude bodovky a basta.

 

Máte nějaké vlastní zkušenosti, třeba čeho se hlavně vyvarovat???

Dík!:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 56
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

ja mam celej barak v LED cool white, teplou bilou nesnasim.. v obytnejch mistnostech muzu prepinat cool white az warm white, tam mam prisazny svetla - http://luxprim.cz/Panel%20CUBE%20light%20606020

vsude jinde sou zapusteny bodovky a panely..

To mě zajímá- a spíš dobře, nebo se musíš večer trochu ožrat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja doma skoro nepiju vubec. na silvestra sem vypil jednu sklinku rumu a jinak dohromady tak ctyri skliny sampanskyho od prosince.. usinam kolem pulnoci, vstavam pred sestou, spim normalne. draha polovicka vytuhne casto jeste mnohem driv, tez strizliva. vsechno ma 6000K, takze fakt to studeny modry svetlo..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v obyvaku a kuchyni mame toto:

http://www.t-led.cz/s-mini-led-panel-17w-ctverec

 

a jsem spokojen - sviti dostatecne az jsem se bal ze to bude presvicene.

 

Edit. jinak nad stolem mame visaci lustr, v predsini kombinaci podhledoveho svetla a industrialniho svetla a v detskym a loznici mame lustry.

v predsini mame denni bilou (cca 4500 K) a jinak vsude 2700K

Upraveno uživatelem Stepino
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušel jsem si doma různé barvy světla (díky osvětlení na focení) a jako ideál vidím teplotu cca 5200K a níž. Sibiř evidentně jede podle svého jména, mě by v modrém světle byla zima a nemohl bych se dívat na svůj vlastní xicht :D :D   

(no a byť se mě to netýká, tak třeba mládenecký život bych si v tomto světle představit nedokázal už vůbec, podívat se ráno vedle sebe a uvidět "to" bez make upu v modrém světle? Ne é ) :lol2:

Samozřejmě záleží na materiálech a barvě interiéru, ono i studené světlo když se odrazí od dřevěného kazetového stropu, kožené sedačky a teplých závěsů, vypadá zase jinak. Navíc v kuchyni přece musí být "jinak" než v ložnici nebo obýváku ;)

Upraveno uživatelem gougy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doporučuju nechat si světla navrhnout od někoho, kdo tomu rozumí, a nechat si zpracovat studii na celý byt, dům. Nechali jsme to udělat před sedmi rokama do novýho bytu a dodnes mám z těch světel dobrej pocit - na rozdíl od řady jinejch věcí, který bych určitě udělal jinak. Je to pěkný a funkční.

Nám to dělala tahle firma

http://www.svitidla-deltalight.cz/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše Viktor, nejlepší je se zastavit tam kde tomu rozumí aspoň trochu lépe než jen Obi. Koupit žárovku není problém ale sladit to vše dohromady chce zkušenost nic víc a kdo z nás zařizuje světlem domácnost více než párkrát za život? Kromě oken a jejich výběru jsem se světlem a elektrikou zabýval asi nejvíc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele já bych zase doporučil profilux, navrhli mi celý dům, propočítali nutnost osvětlení atd. Prodávají například českého výrobce převážně fouká mých skleněných světel Lucis, hodně světel je ruční práce. Což mi je sympatické takže vyhrál Lucis..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

No já dostal doporučení od kámoše na někoho a ten někdo mě tak otrávil těma kecama jak to není jednoduché, jak se to musí přesně a složitě spočítat a hlavně jak to musí stát aspoň 200k. Tak jsem se nas...l vzal mladou a během třech dnů jsme měli 90% nakoupeno. Lampičky do ložnice a koupelny se musely doobjednat a vše to stálo tak do 60k ,vše LED studená a musím říct, že se za výsledek vůbec nestydím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hasňa: Záleží co od toho čekáš, jak je složitá situace a kolik bys do toho chtěl investovat.

Pro rodinné domy neexistují normy, vnímání a potřeby intenzity a charakteru světla jsou individuální. My si navrhujeme osvětlení sami v rámci projektů interiérů, aby bylo vše v souladu a výsledný efekt takový, jakého chceme dosáhnout a jak jej investorovi slibujeme. Někdy využíváme konzultaci ze strany dodavatelů světel. Severní Morava je ale specifická, zatím jsme nenašli někoho rozumného. Využíváme firmy z Prahy a Brna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja nevim, jestli z toho tady nedelate moc vedu. V loznici velky svetlo + lampicky, v obyvaku velky svetlo s nastavitelnymi body, aby to svitilo tam, kde chcete. Jedno svetlo na chodbe, jedno na hajzlu, v koupelne velky + bodovky u zrcadla a v kuchyni velky svetlo + osvetleni LED kuchynske linky. Intenzitu a smer si ladi kazdy dle pozadavku a potreb :-) Na vsechno snad nejsou potreba odpornici proboha. Kdyz doma nevidim, pridam svetla, kdyz mzouram, uberu :-)

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do snizenych stropu v celem byte jsem nainstaloval Led bodovky podle sveho uvazeni, v kazdem pokoji jich mam 8 a dvojte vypinace, takze si intenzitu volim dle potreby.Spotreba celeho osvetleneho bytu je cca 80w.Volil jsem teplou bilou.Netreba firmy.To radsi utratim za hodinky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...