Přejít na obsah

An Open Letter To IWC, From John Mayer


IzTaPa

Doporučené příspěvky

Však jasně. V tom nemáme spor. Jen ten prvotní dopis já nevidím tak cynicky.

U mna je to asi taky ten dedinsky pragmatizmus co sa na mna lepi. Akosi sa to vo mne vo vnutri zlomilo a uz nevidim zmysel v tom o co sa Mayer snazi. Sused si kupil traktor a vidim, ze toho svojho milovaneho vola Ignaca budem musiet zahlusit bo ten traktor sa oplati viacej. Holt casy sa menia...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 79
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ako v principe ja s nim aj suhlasim, ale to co napisal na IWC plati svojim sposobom na vacsinu hodinarskych firiem.

 

Jako fanoušek hodinek IWC asi (určitě) nejsem objektivní, ale naprosto souhlasím s Jankom - většina hodinářských firem používá ambasadory a většina dělá nějaké limitky.... jenom prostě nemají takové nadšené fanoušky jako IWC :-)) A když si najdete na webu výdaje na marketing, tak většina klasických značek dává do marketingu/médií násobně víc peněz než IWC...

 

Jinak si nemyslím, že by IWC nějak uteklo ze svého "dědictví", naopak pořád drží svých osvědčených produktových řady, jen se je snaží udělat víc variabilní, aby získalo víc zákazníků. Ale to bych jim neměl za zlé, holt potřebují jako každý podnikatel vydělat  :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím, že IWC ksicht neztrácí. Prostě se jim jen ty řady rozstřelily od klasiky nezvykle po modernu.

No co... U JLC to taky zvládli... I v rámci jednoho Reversa. Puristi se nad Squadrou museli orosit.

Ksicht jde ztratit nekvalitou, tam by si u IWC měli pohlídat negativní dopad nárůstu produkce.

Já jsem s novými modely spokojen nadmíru.

post-2655-1421693739,07.jpg

post-2655-1421693750,2.jpg

post-2655-1421693760,18.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oblekovky a HH je podle me v jejich podani porad spickova. Me asi nejvic mrzi co udelali s Ingenieury: ty zakladni maji antimagnetickou odolnost na pulce toho co predchozi model a zbytek modelu v Ingenieur rade temer zadnou. To mi prijde vysmech. To je jak kdyby predstavili nove Aguatimery s WR 60m a to jen ty zakladni, zbytek by mel WR 10m. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bandi - ksicht ztratíš tím, že opustíš svou cestu, u hodinek je jedno jestli v kvalitě, estetice, prezentaci.  IWC to bohužel, pokud nohu soudit z jediného modelu, o kterém mám přehled, tedy marky, těžce přetěžce postihlo po všech zmíněných stránkách.  Ostatní modely ještě nastuduju, ale když se podívám v tvém příspěvku shora na ty hrůzostrašný "vintič" kusy vyprazdňující estetiku art-deco "aktualizací" pomocí neproporční datumovky v křížení stupnic, nemohu si pomoci. To by se dřív nestalo. Ale ty hodinky by zas nebyly tak "emocionální".... myslím tím nafintěný, nagelovaný. OK, je to trend, ale tomu muzikantovi naopak imponovalo, když se v iwc víc, než o trend, zajímali o vlastní názory. Mrkni se třeba na ty skvělý černobílý reklamy, jaký jsou ty současný? Nebo o co jsou autentičtější ty modrý aquatimery z toho videa, než ty dnešní s plastickými indexy.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Černobílý reklamy ve svý době mohly působit stejně trapně jako ty dnešní. Nemůžeme je soudit dnešní optikou. Nejen reklamy, ale i formální či neformální ambasadory. A vidět v jednoduchosti původního IWC designu jenom promyšlený záměr může být taky zkreslující zpětný zrcátko.

A když jsme u toho, klidně můžeme někdy u pivka rozpoutat diskuzi nad tím, jestli ambasadori mají prodávat teď nebo vychovávat další generaci. Však podívejme, jak tu obdivujeme Newmana... Co když naše deti sahnou po Béčkách, protože je nosil bourák Beckham, v té době již očištěný od negativních konotací.

Tímto OT chci říct že bych to neposuzoval jen v jednom rozměru "starý dobrý reklamy, chlapi byli chlapi...".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chápu tě, Bandi, jenže si právě nemyslím si, že ten rozdíl lze shrnout rozdílem mezi Newmanem a Backhamem (pro mě jsou oba fakt bouráci :D) . Není ani v rozdílu doby, ostatně ta reklama je tak z roku 2000 - 2008, tu dobu si snad pamatuješ i ty - a vystačila si s vtipem a "nelíbivou" estetikou. Stejně jako tehdejší IWC s kvalitou hodinařiny a tool výrazem. Dneska jsou cool.

 

Rozdíl, o kterým píše John Mayer, je podle mne :cheers: v přístupu iwc . Srovnej si Marky - to je přeci ponurá historie mentálního rozpadu jedné legendy přejmenované na spitfire - to je přece taky svým způsobem celebrita. Nebo BP - od vážně míněných a vážně braných tool hodinek k postavičkám Malého Prince na bronzovém leštěném ciferníku se sunburstem ( přeháním, abych zdůraznil) - zas celebrita. Muzikanti, jako Mayer jsou na to asi citlivý, když se někdo zajímá o prodej CD a ne o vlastní muziku. O tom to myslím je. Newman byl skvělej herec a Beckham skvělej fotbalista, o imidž to nebylo, to přišlo (skoro) samo.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle je fakt na pivo a delší debatu. Taky tě chápu, cigi. Mluvis o modelech a v Markách máš recht, tam dnes rozumna volba není. Jako zastánce BP s devítkou ti rozumím. Mějme ale za to, že Malý Princ na BP s kalendářem, Ingy s průhledem, že to jsou jen variace na zavedené modely... No...sam si tuhle argumentaci podkopu tím, že co psal kloubik je taky pravda. Ale v dlouhodobém kontextu značky prostě byvaji období tápání. Akváče to ukazují, tam to IWC ne a ne chytit pevně. Z excesů poslední doby ale nelze přece usoudit změnu směru, ztrátu ksichtu. Fakt by mě zajímalo, jestli JLC kruhy takhle diskutovali Squadru, nový Diving Kompresory (to musel bejt šok, když se podivas na ty vintage pecky), první dva modely se stejným strojkem (nemyslitelné)...

Pojďme soudit ztrátu ksichtu s odstupem.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fajny rozhovor. Jen dál, dobře se to čte. K té poslední větě jen malá vsuvka. S odstupem to může vyznít jinak a třeba se vše v dobré obrátí a ti, co dneska image IWC staví, se ukáží jako machři a čas ukáže, že měli pravdu. Ale hodinky nosíme a kupujem dnes a to podle toho, jak ta, či ona firma na nás dnes působí. A mě se IWC verze 2004 líbí více, než IWC verze 2014.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No právě, hodinky nosíme a kupujeme dnes, takže kromě nás pár, kteří se orientujeme v produkci napříč roky to takhle přesně funguje. A ve finále jsem i já, když došlo na lámání chleba, sáhl po aktuálním modelu Fliegerchrona a jedním z parametrů byla jeho aktuálnost v čase.

Podle mě to má IWC rozmyšlené. Aquatimery nosí akční dynamici, tam to posuneme výrazně, Portugaly mají rádi tradicionalisti, tam přidáme spíš komplikace než změnu designu, Ingy si zájemci kupují pro jejich velikost a masivnost a ne pro magnetickou odolnost (a navrch přidáme malý entry model), Fliegery frčí tak nějak pořád, takže tam budeme design posouvat do kokpitu, protože posun je třeba a není moc kam jinam...

Občasné šlápnutí vedle je imho menší riziko než zakrnění bez vývoje. To jen my tady to vidíme složitěji, protože porovnáváme minulost s přítomností.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od momentu jejich uvedení mám u IWC jasného favorita. A je to současná produkce, takže nejsem žádný protivývojový fundamentalista. Tyhle by mohly způsobit návrat ztraceného syna, jsem simpleton, takže mě oslovují spíše jednoduché ciferníky bez množství ruček. Tyhle mě tedy hooodně berou. Je to můj oblíbený styl už od dob Stowa Marine a na ruční nátah, inhaus a velkou rezervu já hodně slyším. Takže, Bandi, klidně můžeme zase zajít na deset piv.

 

post-606-1421862437,51.jpg

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...