Přejít na obsah

nickolas - co bylo, je a bude


nickolas

Doporučené příspěvky

Halo, halo! Je tu nekdo?

Myslim, ze je cas pokracovat ;)

 

Nekde koncem unora 2016 se zde, na Chronomagu, objevil inzerat na Grand Seiko, SBGX103. Nadherne, quartzove Grand Seika, v limitovane edici k vyroci 100let vyroby hodinek pod znackou Seiko a 20let od vyvinuti quartzoveho GS strojku 9Fxx. Nebudu se ztrapnovat dalsim popisem, jelikoz puvodni majitel se to zhostil genialne (odkaz na jeho recenzi si s prominutim najdete lehce sami...stoji to za tu namahu!). Shodou okolnosti se mi podarilo tento skvost od nej ziskat.

 

6065eccbec5bde6ca837f76329127f16.jpg

 

Grand Seiko byl muj cil, moje dream watch! A tady se podaril splnit. Byl jsem naprosto nedseny!

 

7dd595efc815407f1e74218de63cce56.jpg

 

Genialni hodinky! Seiko je moje srdcovka a GS sen.

 

5b446650a249199b7ea83aecc8f8c504.jpg

 

Jenze... Rika se, nikdy nechtejte, aby se vam splnily vase sny. Vlastne uz od zacatku jsem mel takovy nejaky nepatricny pocit. Hodinky skvele, ale... Porad jsem si rikal, ze to je, jako by skolnik ziskal S Classe Mercedes. Poctive ho koupil a zaplatil. Na provoz v zasade taky ma. Ale tak nejak to k nemu nejde. Tenhle pocit ve me hlodal dlouho. Rikal jsem si "i delnik ve sroubsrne muze cist Vergilia v originale", ale co s tim...ve sroubarne ;)

 

Vim, ze se mi po nich bude styskat. Vim, ze hezci a "lepsi" hodinky jsem nikdy nemel. Vim, ze GS SBGX103, mi zustanou naveky vryte do pameti. A vim, ze na ne nikdy neprestanu myslet.

 

Ale jsou pryc. Rozhodnuti uzralo a GS vzal cas. Mozna jsem do teto ligy jeste nedorostl. Mozna ani nedorostu. Vim, ze neco tak dokonaleho, uz dost mozna, nikdy mit nebudu. Ale zivot je treba zit. A neni cas, se pri tom zdrzovat placem nad malichernostmi. A hodinky jiste malichernosti jsou. Byt krasnou.

 

Proto placu jen v skrytu a s pevnym rozhodnutim. Nastal cas jit dal. Pro mnohe zcela nepochopitelnym smerem. Ale ja vim kam kracim a proc. Jako rada z nas. Snad :)

 

f40a7ef35d3657ba9db544ca04b36729.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 156
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Kazdy to mame jinak a malinko jinou verzi cesty. Ty Sinn jsou paradni, ale za GS bych je teda nevymenil :( .

Hlavni je, ze jsi spokojenej :) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Presne jak rikas! Vterinovka je skvela a nevyfotitelna!

Bohuzel musely na neplanovany servis...jsem ted jak bez ruky :(

Na Orisech jsem moc uriz gumu, takze nejdou nosit. BFS Seika jsou "zamlzene" oparem z maziva strojku a potrebujou taky servis. PS2 jsou moc male a lehke. Tak trpim se staryma dojebanyma Suuntama. Kua uz at jsou Sinny zpatky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Super chronologie. Mam takhle sepsany mobilni telefony a je to taky docela dobra evoluce. Advizory jsem mel tak, ale utopil je v Jadranu :-( nateklo do nich, protoze jsem s baterkou nevymenil i tesneni...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skoro bych řekl, že to nebylo tím, že jsi těsnění nevyměnil, ale vyměnil nějak blbě (no offense). Baterku jsem měnil x krát a "ze zásady" jsem odmítl koupit celý set (baterka, víčko, těsnění). A při každém dalším měnění, šla ta gumička dát zpět hůř a hůř. Ale s trochou trpělivosti, se to vždy podařilo a nikdy do nich nezateklo.

Jinak sumář mobilů by taky vydal na hezkých pár řádek  ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsících...
  • po měsících...

Bylo, nebylo... Presne pred vice nez sto lety dostal jisty pracovnik zeleznice, k zivotnimu jubileu, kapesni hodinky. Jak jinak nez s zeleznicni tematikou. Hodinky poctive nosil a diky nim jezdily vlaky v sirokem okoli presne na cas. Nez umrel, hodinky uschoval a pak je po nem zdedil jeho syn. Ten na draze nepracoval, byl to fotograf a protoze uz byla jina doba, ulozil je doma v kredenci a nosil hodinky naramkove. Fotograf mel tri deti a kdyz mel dobrou naladu, vypravoval jim o svem otci, jejich dedeckovi, a pritom jim ukazoval jeho hodinky. O par desetileti pozdeji fotograf hodinky ukazoval i svym vnoucatum. Jim uz vypravoval o jejich pradedeckovi. I fotograf nakonec umrel a tehdy se hodinky posunuly k jeho synovi. Ten je opatroval asi deset let, nez za nim prisla jeho sestra. Ta toziz ma take syna. A jeji syn si na tyto hodinky s lokomotivou pamatoval. Jako kluk sedaval na kline sveho dedecka a nechaval si vypravovat o starych casech, kdy jeho pradedecek pracoval u drahy a jednoho dne dostal krasne kapesni hodinky s lokomotivou. A presne tyhle hodinky mel kluk u vypravovani v ruce a nemohl se na ne vynadivat. Kluk vyrostl a laska k hodinkam mu vydrzela. A tak ta jeho maminka, vnucka zeleznicare, dcera fotografa a sestra aktualniho majitele hodinek, za svym bratrem zasla a dlouze si s nim povidala. Slovo dalo slovo a hodinky s lokomotivou ma v ruce ten maly kluk...teda dneska uz docela velky. Ale radost ma jak maly ;)

 

c87d96453a8cc13d9867c6d1929779e3.jpg

 

7ba9e583c64c6c3fadaf7457c0c07e76.jpg

 

416547b4648f7f20affb750327f8eb3d.jpg

 

c73b31f166984cc57ef6d9658a160d6c.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fajne...

Nemel podobne ve sve sbirce clen Freddy? 

Edit: Uz sem to nasel, hledal sem to v chlubicim vlakne... http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/108059-freddieho-cibulky-pro-potěchu-oka/

Upraveno uživatelem Xenomorfus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsících...

Přes Sinn vlákno jsem se dostal až sem. Hezký čtení, ale škoda těch GS jestli Tě fakt bavily. Srovnávat hodinky s autama a sociálním postavením u lidí pro něž jsou hodinky koníčkem, jako pro jiné sport, nebo třeba modelařina nebo umění... a tam lítaj taky pěkný pecky...jak napsal Tano, každý to máme jinak. Víc by mě zajímalo, jak to vidíš teď s odstupem času.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...