Přejít na obsah

Jak jsem objevil Timexy..


Návštěvník Chilliluk

Doporučené příspěvky

Po přečtení tohohle pěkně napsaného článku a následných reakcí, jsem to nevydržel a koupil je taky! Mám sice už dvoje Suunta, ale to noční osvětlení je dost k prdu. A protože se k hodinkám někdy chovám dost drsně, tak jsem se na offroad a na paragliding rozhodl vyzkoušet i tuhle lacinou variantu. A super! Za 1600,- včetně poštovnýho! O hodinkách nevím - jsou lehký jak papír, dobře svítí, když chci tak budí a jsou vodotěsné. Přišel čas dát Rolexkám a PAM na pár dní volno! A jestli mě omrzí, dostane je omladina.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 58
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Chilliluk

Tož já je zkusím taky...sice ty ofroudy a paraglajdy nemám, ale zase hodně chlastám a do hospody to vypadá jako skvělá volba. Dám vědět....

 

 

Do hospody jsou perfektní - docela se hodí funkce rozsvícení hodinek kterýmkoli tlačítkem, když už nemůžeš nahmatat to správný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tož dorazily (T49967) a za ty prachy jako jo.... sice nerozumím stopkám (asi nejsem ten správný běžec), ale chuj s tym. Guma je OK, už jsem měl na ruce kurwa horší kusy. Indiglo skvělé, překvapila mne lumi na ručičkách (jako že tam vůbec je). Plastické indexy vypadají dobře, zarazila mne jenom nešroubovací korunka - u WR200 bych to tak nějak čekal.  Balení je spartánské, hodinky jsou nastrčené na plastovém stojánku, v jehož dně se skrývá pseudonávod, který můžete klidně vyhodit, protože o funkcích hodinek neříká nic. Během měsíce vyzkouším na střelnici (na ruce) a jestli tomu neupadnou ručičky tak jo, budou přijaty...Když to srovnám s Luminoxy za skoro 6k co jsem měl, tak jako jasná volba vycházejí Timex i bez ohledu na prachy.

Pro zajímavost - v Indii se tyhle Timexy dle pana Googla dají sehnat za 40 dolarů...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Chilliluk

Já už je zase prodal a teď toho trošku lituju - že by zrovna tohle byly hodinky, který budu asi kupovat dvakrát, to by mě ani nenapadlo.

 

Nejvíc se mi fakt líbí to světlo - je takový jako za starých časů - dává baterce pořádně zabrat, a tak to má být - na co taky šetřit tam, kde je to zbytečný - mnohem lepší je, když je na hodinky pořádně vidět. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jako jsou "bondovky", tak jsem možná narazil na "earlovky" :-) V jednom díle seriálu má na ruce hlavní hrdina Earl: Timex Expedition T48061 (černé provedení, dělá se i hnědé).

Nedalo mi to, abych si nedohledal typ. Asi jsem se zde nakazil víc, než jsem myslel.

Na první pohled obyčejný digitálky

t48061_2.jpg?_ex=330x330

Zdroj: http://global.rakuten.com/en/store/goodyonline/item/t48061/

 

Na druhý pohled zajímavá sportovní alternativa. Vzhledem k velikosti nebudou zavazet (39x11mm). Stopky do 100 hodin, mezičasy 99 kol, odpočet 24 hodin a 3 typy alarmů (každý den, každý všední den, víkend), WR 100M.

 

Nečekal bych takový vlastnosti, když jsem to viděl.

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Přišel jsem vám takhle jednou domů z hospody a v dobrém rozpoložení zapnul E-Bay. Jelikož jsem byl dostatečně pozitivně naladěný, usoudil jsem, že objednat další Casia by byla nuda, navíc jsem chtěl dát znovu šanci nějakým těm ana-digi a od Casia mě stejně nic nenapadalo, a tak jsem se rozhodl, že vyzkouším konkurenční Timex. 

 

Volba padla na Timex T49967 ? takové levné pracovně-sportovní plastové ana-digi, které by svými vlastnostmi měly konkurovat klasickým géčkům. Alespoň WR 200M a deklarovaná odolnost proti nárazům tomu nasvědčovala. Chtěl jsem je na nějaké to dovádění v práci a zkrácení dlouhých chvil na dovolených či o víkendu (nebo obráceně? :) )

 

attachicon.gifDSCN4135.JPG

 

 

Když mi je dnes dopoledne pošťák doručil, říkal jsem si, jak to asi dopadne ? neměl jsem přehnaná očekávání zhýčkán v mé domácnosti všudypřítomnými Casii. Vybalil jsem je, nejdřív zkusil na ruku a pak začal podrobněji zkoumat. V tu chvíli jsem si začínal pomalu uvědomovat, o co jsem se celou tu dobu ignorováním Timexů připravoval..

 

attachicon.gifDSCN4136.JPG

 

attachicon.gifDSCN4138.JPG

 

Jako první mi blesklo hlavou (a myslím, že se to asi bude týkat drtivé většiny Timexů), že při konstruování těchto hodinek a jejich funkcí a vlastností se někdo snažil udělat opravdu praktické hodinky za dobrou cenu. Někdo prostě při jejich konstruování myslel hlavou, což se, přiznejme si, u Casií často nestává. 

 

attachicon.gifDSCN4137.JPG

 

attachicon.gifDSCN4139.JPG

 

attachicon.gifDSCN4141.JPG

 

 

Konkrétně:

 

 - řemen je dostatečně dlouhý, tvarovaný už z výroby tak, že je pravděpodobně někdo bude nosit na ruce (není z výroby rovný jako prkno). Na konci pásku (na tom beze spony) je nenápadný výstupek, který zabraňuje držáku volného konce řemenu v neustálém nepříjemném sjíždění dolů. Řemen je úplně obyčejně přidělán k pouzdru stěžejkou tak, že si hodinky můžete kdykoli osadit jiným (narozdíl od drtivé většiny géček).

 

- přestože jsou to ana-digi, mají plnohodnotné stopky do 24 hodin s pamětí na časy jednotlivých kol. Je možnost přepnout mezi SPLIT nebo LAP, tedy paměti časů ?jednotlivých běžců závodu? či ?jednotlivých kol jednoho běžce?. Nevím, jak lépe vysvětlit.

 

- přestože jsou to ana-digi, mají plnohodnotný odpočet do 24 hodin s možností nastavení na vteřinu a s opakováním.

 

- datum lze zobrazit ve formátu DD/MM, tedy na náš způsob.

 

- budík lze nastavit tak, aby zvonil buď v pracovních dnech či o víkendu a nebo pořád.

 

- na něco jsem ještě určitě zapomněl.

 

- teď to nejlepší ? světlo. To je prostě bomba ? klasické Indiglo ? osvětleno všechno a pořádně, pokud chcete, tak při každém stisku tlačítka. Samozřejmostí je, že světlo svítí i při nastavování čehokoli, pokud chcete.

 

- příjemné je, že analogový čas se nastavuje rychle a svižně klasickou korunkou. Pokud byste tedy chtěli používat displej a vadily vám ručky, není problém v rychlosti ručky uhnout stranou a korunku nezacvaknout, v tom případě máte ničím nerušené digi.

 

- přesto, že displeji není věnovaná velká část ciferníku, jsou číslice na něm překvapivě velké a snadno čitelné.

 

- cena ? za to všechno po mně nechtěli celou chalupu  :)

 

 

attachicon.gifDSCN4144.JPG

 

attachicon.gifDSCN4147.JPG

 

 

To všechno bych přirovnal k tomu, jako když máte ve skříni řekněme 20 obleků, které vám celkem sluší a celkem dobře padnou, ale vy pořád nějak tušíte, že to prostě není ono. Tak tedy zajdete do jiného obchodu než obvykle, kde si konečně koupíte oblek, který vám sluší, který vám padne, ale navíc se v něm ještě cítíte dobře natolik, že máte chuť prodat všech těch 20 starých obleků z původního obchodu a koupit si 20 dalších z toho nového obchodu.

 

Postřehy z dlouhodobějšího nošení dodám později, ale pokud se nestane nic zásadního, budou s největší pravděpodobností pozitivní  :)

 

Čekám také, že se moje sbírka Timexů začne spontánně rozrůstat  :)

 

 

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.TRS0&_nkw=Timex+T49967+&ghostText=&_sacat=0

Tak, priateľu, musím s potešením skonštatovať, že si ma svojou recenziou príjemne zaujal, a aj prekvapil, a vrátil si mi pekné spomienky namoje prvé poriadne hodinky, ktorými boli práve Timexy. Aj keď je to už predsa len dlhých vyše 15 rokov späť v čase, je to krásna spomienka. Neboli to síce ana-digi štýl, ktorý dnes vyznávam aj ja, ale boli to len čisté digitálky, ale mal som ich pomerne dlho, na moju vtedajšiu dobu nosenia hodiniek, a bol som s nimi nadmieru spokojný, a nemal som k nim žiadnu výraznejšiu výtku, v globálnom ponímaní hodiniek ale u mňa predsa len zvíťazilo Casio, aj keď Timex dodnes považujem za schopnú značku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsíci...

Díval jsem se, že Timex dělal i automaty.

http://www.timex.cz/view.php?Page=SearchResult&kos=1|23765&Filtr_nazev=timex+automatic&Menu=0&Zbozi=0&srchP_20=Samonatahovac%C3%AD+KINETIC&srchP_16=p%C3%A1nsk%C3%A9

Nemáte s tím někdo zkušenost?

Co jsem tak zběžně kouknul co se o nich píše, tak tam nedávají nějaký svůj strojek, ale něco čínskýho. Jestli to tak je, nevím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Snad nebude vadit, když přispěji také jedněmi Timexy.

Dnes se mi hodinky vrátily ze servisu, měněn řemen, originál se mi v celé ČR nepodařilo sehnat. Mám je od roku 2009, vydržely toho hrozně moc, žádné jemné zacházení, jen původní řemen praskl.

Jako pracovní hodinky absolutní spokojenost.

 

post-41750-0-00810600-1461256111_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Chilliluk

Timexy jsou obecně hodinky, co si na nic nehrají, aspoň mi to tak připadá - prostě vyrovnaný poměr cena/výkon, mnohdy mnohem lepší než konkurence..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Také přispěji, ikdyž už jsem kamsi psal, ale chvály na Timex není nikdy dost.

Vlastním Timex T5K822, pořizoval jsem je jako "spotřební" mezikus mezi prodanými Rangemany a ještě nekoupenými Pro-Treky (PRW 3500). Pak jsem prodal i ty Pro-Treky, z estetických důvodů a hlavně taky pro to, že přeštělovat budík za tmy (a obecně i jakékoli jiné nastavování ve tmě, které dost často používám a potřebuji) je asi obecně na Casiích pěknej voprus. Zatím jsem nevlastnil Casia, která by to měla jinak. Po tom, co si rozsvítíte a zmačknete jaké-koli jiné tlačítko, hodinky zhasnou. Takže vlastně musíte všechno nastavovat po paměti a případně si nasvítit, kde to vlastně v menu právě jste.

Oproti TIMEX jednou rozsvítíte a dokud "něco" mačkáte, tak svítí, nastavení je otázkou mžiku a přesně víte, vidíte a jste si jisti. A co se týká odolnosti Timexů, vyrovná se G-Shockům naprosto s přehledem. Pády, vibrace (kolo, střelba, jakákoli manuální práce), prach, špína, teplota (napařoval jsem nad hrncem, abych sundal z hodinek horní červenej nápis), všechno ustály. Neméně výborná věc je skrytí nepotřebných funkcí, jako jsou různá upozornění a i možnost po nastavení čehokoli se rovnou stiskem jednoho tlačítka vrátit na hlavní obrazovku  .... Je pravda sklíčko je plastové, ale výrazně zapuštěné a pokud ho tedy netrefíte nešikovně a naplno, vydrží dlouho a dlouho čiré a jako nové. Co se týká výdrže baterie, mám je přes rok, hodně používám stopky a timer, hodně svítím, zatím drží (myslím, že mají dvě baterie, jednu na osvit, jednu na time).

Občas mě zachvátí potřeba si zase nějaký "dražší" a "kvalitnější" hodinky pořídit (Pro-Trek PRW 3510Y-1, Suunto Traverse Alpha Stealt, Suunto Ambit 3 Vertikal, Suunto Core Ultimate Black, Garmin Fenix 3 Gray), ale pak se podívám na zápěstí, na svůj mobilní telefon, kde mám nainstalovanou navigaci i samotný kompas, pak i na cenovky všech výše uvedených hodinek a je rozhodnuto.. :)) Takže za sebe můžu říct jediné: Moje Timexy jsou vynikající hodinky a já je mám rád.

post-5779-0-33461700-1464614622_thumb.jpg

post-5779-0-37449400-1464614639_thumb.jpg

Upraveno uživatelem FranaD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...