Přejít na obsah

Dnes je to přesně x let, co jsem na ChronoMagu


siwi

Doporučené příspěvky

Milí přátelé chronomilové, 

 

dnes je tomu přesně 9 let, co jsem se zaregistroval na toto fórum. Bilancuji a přemýšlím, jestli jsem tehdy udělal dobře nebo špatně. Důvodem ke vstupu na ChronoMag jsem tehdy měl jeden jediný: Hledal jsem spřízněné duše, s nimiž bych mohl sdílet svou zálibu ve starých digitálních hodinkách. Ty jsem zde také pochopitelně hned našel. A nejen to. Do své tehdy ještě neexistující sbírky jsem od nich za příznivé ceny sehnal exempláře, které v dětských dobách byly jen objektem mé až chorobné touhy. 

 

Zprvu to tedy bylo dobré. ChronoMag pro mě svůj účel plnit na výbornou a můj koníček mě dokonce ani nestál moc peněz. Vlastně mě v té době ani nenapadlo chodit do jiných než digitálních vláken. Co bych tam taky dělal? Vždyť mechanika je jen nedokonalým pozůstatkem ze starých časů, a navíc předražená. Jen hlupák by přeci dal dnes desetitisíce za hodinky, které musí každý den nařizovat!!! Ano. Žil jsem v domnění založeném na vlastních zkušenostech z dětství, kdy jsem své PRIM Sport II opravdu každý den nařizovat musel. 

 

Takhle dobře a klidně se mi tu žilo dlouhou řadu let. Pravda - už v době vstupu na fórum jsem nosil pro každodenní účely analogové hodinky, protože jsem si musel přiznal, že na ručičky se mi kouká mnohem lépe než na ta malá číslíčka. Ale byly to quartzky. Také proto mi to občas nedalo a sem tam jsem zabrousil i do vláken jiných, vždy však striktně baterkových. 

 

Mno - s tím klidem v předešlém odstavci jsem to poněkud přikrášlil  :D Chronobundus mi v žilách koloval už od základní školy. Jeho ataky se vyskytovaly s frekvencí 2 - 6ti let, to podle toho, jak moc jsem byl s aktuálním modelem hodinek spokojen. Nicméně mé okolí si na to zvyklo, čili o klidu, byť relativním, se hovořit dá. Už také proto, že jsem si vždycky jel to svoje bez ohledu na jakékoliv trendy či názory lidí hodinek znalých. ChronoMag na mě zkrátka neměl žádný vliv.

 

Kde se tedy stala chyba? Tak to vím naprosto přesně! V lednu 2013 jsem ze zvědavosti rozklikl ono proklaté vlákno s názvem Co máte dnes na ruce. To jsem (ne)měl dělat! Před mýma očima se odkryl dosud nepoznaný svět stovek hodinek, z nichž jedny byly krásnější než druhé. Celé dny jsem jen seděl a koukal. Seiko, Orient, Fortis, Oris, Tissot, Omega, Breitling, Steinhart, Rolex, Sinn, Damasko... vždyť ony i ty Primky, kterými jsem od dětství pohrdal, vypadají nějak líp, než si pamatuju! A další chybou bylo, že jsem do tohoto vlákna začal i přispívat. Toto byla moje první fotka v něm:

 

post-437-0-27795800-1426429938_thumb.jpg

 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/14040-co-máte-právě-na-ruce/?p=884515

 

Chyba nebo krok správným směrem k rozšíření obzorů? Ať tak či onak, zjistil jsem, že ač hodinky miluji, nic o nich nevím. Se zvyšující se touhou poznávat nové věci se množství oblíbených vláken začalo zvyšovat. Už dávno nestačilo si jednou týdně zkontrolovat, co je nového. Pro udržení souvislostí, co se kde děje, se pro mě stalo nutností trávit na fóru každý den i několik hodin. Hrůza!!! Jenže když ono je to tak zajímavé!!!

 

Poměrně brzy jsem pochopil, že quartz sice není třeba zatracovat, ale na mechanikách je toho k obdivování mnohem víc. Nadto mi už nepřišlo nic zvláštního na tom běžně nosit hodinky v ceně několika desítek tisíc korun. A tak jsem byl ChronoMagen ze svého klidu vytržen.

 

Co jsem tím získal? To se neodvažuji hodnotit. Jistě širší přehled v chronooblasti. A po poslední akvizici možná také paradoxně znovu klid v duši. Ale to už tu říkalo lidí...

 

Na závěr ještě přidán fotky arzenálu, se kterým jsem zcela spokojen na toto fórum poprvé v roce 2006 zavítal:

 

Chronograf  MEORIS s japonským quartzovým strojkem Miyota OS10. Zakoupeny v únoru 2004 a nošeny bez přestávky do září 2008. Zcela upřímně musím říct, že jsem s nimi byl celou dobu spokojený a moc se mi líbily. Miyota v nich pracovala spolehlivě a byla velice přesná. Konec jejich éry nastal kvůli bezdůvodně upadlé ručce jednoho z čitačů chronografu. Závadu jsem tenkrát nechal opravit u Volavky, kde jsem je před lety koupil. Mezi tím jsem však už začal pokukovat po něčem jiném. Takže od té doby již jen odpočívají.

 

post-437-0-04900900-1426419619_thumb.jpg

 

Digitálky CASIO W - 780 zakoupené v dubnu 1998 a nošeny do února 2004. V době registrace už byly pouze exponátem v mé sbírce. O jejich historii jsem se rozepsal ve svém fotovláknu.

 

post-437-0-05579400-1426263810_thumb.jpg

 

A jak dlouho jste tu vy? Co pro vás ChronoMag znamená? Jak vás (ne)ovlivnil? Pokud máte chuť, podělte se o svůj příběh.

Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Chilliluk

Gratuluju k výročí! Moc pěkně jsi to napsal, já jsem začínal stejně jako ty a jako bych v tom viděl tak trochu i sebe, akorát jsem ještě nedošel rozhodně tak daleko co se týče mechanik. Nevím ale proč, začínají mne taky lákat...v mém případě jde ale výhradně o vintage hodinky typu Prim či nějaké ty pěkné ruské značky. Pořád ještě jsem nepřišel na chuť novým mechanikám za větší peníze a troufám si tvrdit, že ani nepřijdu. Já chápu mechaniky tak, že patří k těm starým časům, a u těch by měly taky zůstat - tedy ano, nosit je, opečovávat, starat se o ně - ale o ty staré hodinky našich otců a dědů. Nově vyrobené mechaniky mi prostě neříkají vůbec nic, nemají pro mě ani kouzlo starých Primek ani kouzlo a funkčnost starých digitálek, takže mě nechávají chladným. Pokud se ale jedná o ty staré mechaniky, právě uvažuju nad pořízením (vlastně je už rozhodnuto) starých Prim sport na nošení, prostě proto, že mi připomínají staré časy, které mám rád, a taky proto, že mám pocit, že člověku přinášejí mnou teprve nedávno poznanou jinou radost z plynutí času než digi nebo obecně quartz. A pak je tu ještě jedna věc - už jsem se všemi těmi digi a quartzem nějak přesytil a začínám se dostávat do kolotoče neustálých nákupů a prodejů, aniž by mne to uspokojovalo - přišel prostě čas zkusit něco dalšího.  :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky vám i tady, přátelé  :clap:

 

Kua devět let  :eek:  no to gratulace !

Vidím, že kromě podobného vkusu na hodinky (Superoceany) máme i podobný vkus na klávesnice  :lol2:

 

Logitech G15  :D Hry zásadně nehraju, ale vyhovovala mi její robustnost, programovatelnost a podsvícení. Návykový byl taky displej s provozními údaji počítače. Bohužel už mi dosloužila, upadl jí ENTER.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vojto,přidávám se rovněž ke gratulantům.9 roků je již dlouhá doba.Jinak musím uznat,že to máš moc pěkně napsáno ;)

 

1.března jsem tu oslavil 6 roků.Chronomag mi poradil kamarád,který není nakažen.Nosí od malička digi Casia.Podobné těm Tvým.Jak přišel na chronomag,toť otázka.Nikdy jsem se ho na to vlastně nezeptal.

Už od dětství jsem miloval hodinky.V sedmi letech jsem dostal první Primky,já si to nepamatuji,ale prý jsem celý měsíc chodil za každým a kontroloval jsem,jestli mu jde správně čas.Ve dvanácti jsem od matky dostal hodinky po dědovi a v patnácti od bábinky zase Primky.Ale ty jsem si nijak neoblíbil.No prostě jsem chtěl digi hodinky.Ale nikdo mě nevyslyšel.Prý je to hnus a tečka.

V šestnácti jsem je vyměnil s kamarádem-tu facku si pamatuji dodnes.A tak jsem Primky nosil ještě mnoho roků a na truc,jsem se s nimi nijak nemazlil.Sklíčko na nich mi hodinář měnil každý druhý měsíc.Ale strojek jede v pohodě dodnes,dokonce i na těch dětských.

Po prvních vydělaných penězích jsem si koupil Casia.Neuvěříš tomu,ale nikoliv digi,po kterých jsem snil tolik roků,ale klasické analogové.Ale quartz.Moc se mi ten jejich design líbil.Zvykl jsem si prostě na klasické,můžeme tomu říkat oblekové hodinky.

Než jsem sem vlezl,tak jsem sice byl nováček,ale o hodinkách jsem si pročítal a dokonce jsem již i nějaké vlastnil.Ale zamiloval jsem si značku Breitling a tak jsem četl a četl,než jsem se odhodlal ke koupi těchto hodinek a mnoha dalších krásných kousků.

 

Na chronomag jsem si poměrně zvykl,našel jsem tu i pár kamarádů a to nejenom virtuálních a jsem tu spokojen.Hold je to takový virtuální pánský klub.

 

Jo a ty vysněné digi jsem si nakonec koupil a mám je dodnešních dnů,tož asi tak.

 

A nějaké to foto: k 7 narozeninám,12-tým,15-tým a s Cortéberty a kapsáči jsem tu přišel a u těch posledních skončil,zatím-samozřejmě.

post-6190-0-46631300-1426454888_thumb.jpg

post-6190-0-68601100-1426455006_thumb.jpg

post-6190-0-29298200-1426455034_thumb.jpg

post-6190-0-91193200-1426455597_thumb.jpg

post-6190-0-32600700-1426455673_thumb.jpg

post-6190-0-80855600-1426455844_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak samozrejme gratulace, Siwi. Sice tu nejsem devet let jako ty, ale zhruba pulku. Nicmene anabaze zhruba podobna, od digitalek a solarnich quartzek, pres standardni quartzky. Jen jsem nedospel k chronografum, a pokud, tak pouze ana-digi, na ktere nedam dopustit. Doma/na ruce se vyskytly v podstate vsechny druhy pohonu, ale ze znamych a nekolikrat zminovanych duvodu zvitezil quartz. Automaty a klasicky rusky rucni natah, byt perfektne zrenovovany a serizeny, odpocivaji az na vyjimky v hodinkovnici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V mém okolí je nikdo neměl.Ségra měla jiného otce a ten ji koupil digi.Už nevím jaké,tedy značku.Ale moc sem ji je záviděl.A nikdy mi je potvora ani půjčit nechtěla.Ty Primky jsem nosil do 15-ti.Po dědovi se mi nosit nechtěli.Jsem rád,že jsem si je schoval na památku.Dokonce jsem uvažoval o přestavbě v Primu,ale raději si je nechám jen tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratulace, já tiše oslavil 9 let zde 26tého února. :)

Tak v tom případě taky gratulace :-D

 

A pokud jde o peníze, je to děs běs... Od té doby, co jsem si připustil, že i hodinky nad 5000 jsou tu pro mě, nabral chronobundus obrátky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...